به گزارش میمتالز، علی یگانه فرد رئیس اتاق بازرگانی زنجان در ابتدای این جلسه با بیان اینکه در استان زنجان ۲۷۵ معدن فعال وجود دارد، اظهار کرد: در این بین ۱۴۸ معدن نیز غیر فعال در استان زنجان میباشد.
وی با بیان اینکه وضعیت معادن استان زنجان با توجه به سرمایه گذاریهای صورت گرفته مطلوب میباشد، تصریح کرد:، اما حمایت سازمان صمت از وضعیت معادن در بخش دانشهای روز، استفاده از فناوری، ماشین آلات و … با توجه به اینکه سیاست دولت نیز حمایت از معادن است صورت گیرد تا وضعیت معادن رو به توسعه بیشتر حرکت کند.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه عمده مشکل معادن استان موضوع پوشش “گون” بوده که این سالها موجب عدم پبشرفت در معادن شده بود، گفت: با توجه به اینکه این مشکل در کشور حل شده، اما هنوز به استان ابلاغ نشده؛ در همین راستا انتظار است تا این بخشنامه که اصلاح شده به استان نیز ابلاغ تا مشکل حل شود.
یگانه فرد با بیان اینکه مشکل بعدی معادن در استان وجود ۸ الی ۱۰ معدن در مناطق حفاظت شده میباشد که موجب تعارضاتی با سازمان محیط زیست است، افزود: امید است با اصلاح مشکلات این معادن نیز در استان زنجان فعال شود.
وی در ادامه با بیان اینکه عمده واحدهای سرب و روی کشور در استان زنجان مستقر است، بیان کرد: با توجه به اینکه استخراج خاک از معدن داخل جوابگوی نیاز معادن نیست و بسیاری از واحدهای تولیدی خاک مورد نیاز خود را به صورت موقت وارد و به صورت شمش صادر میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان تصریح کرد: در پی این مهم در حدود ۲ سال است که مشکلات تعهدات ارزی برای فعالان اقتصادی استان زنجان در بخش سرب و روی بوجود آمده که علیرغم پیگیریهای متعدد و گسترده در سطح کشور، اما همچنان این مهم تعیین تکلیف نشده است که امید است با حضور مسولان این مشکل نیز حل شود.
یگانه فرد در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیتهای تشکلهای اتاق بازرگانی زنجان در بخشهای مختلف، خانه معدن استان زنجان را از جمله تشکلهای پویا و فعال اتاق نام برد که مشکلات و موضوعات مرتبط در استان را پیگیری مینماید.
در ادامه ناصر فغفوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز با بیان اینکه مشکلات مرتبط با صنایع معدنی و معادن استان زنجان به صورت ویژه جمع بندی و در جلسه ویژهای پیگیری شده است، اظهار کرد: از جمله این مشکلات میتوان به مشکلات مرتبط با عرضه در بورس و خرید خاک برای واحدهای سرب و روی اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین مشکلاتی دیگری نیز در حوزه سرب و روی پیگیری شده است که تغییر تعرفههای واحدهای الکترولیز، افزایش قیمت گاز واحدهای تولیدی و مشکلات مرتبط با ورود موقت خاک نیز از جمله آنها میباشد.
در ادامه این جلسه فعالان معدنی استان در بخشهای مختلف مشکلات و دغدغههای خود را در بخشهای مخهتلف بیان کردند که از آن جمله میتوان به مشکلات عرضه در بورس، مشکلات قیمت گذاریهای دستوری، مشکلات در تهیه خاک سهمیه، لزم واردات ماشین آلات جدید مورد نیاز معادن، تغییر تعرفهها در بخش هایی، چون الکترولیز، قیمتهای حاملهای انرژی از جمله گاز معادن و واحدهای تولیدی، همکاری بیشتر شرکت تهیه و تولید مواد، مشکلات مرتبط با ورد موقت و … اشاره کرد.
خلیل قاسملو معاون اقتصادی استاندار زنجان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه خواستههای حوزه معادن در استان زنجان خواستههای به حقی است، گفت: فعالان واقعی نمودن قیمتها از جمله مواد اولیه و مواد واسطه و سایر درخواست ما بوده و تخصیص بهینه منابع زمانی رخ میدهد که قیمتهای واقعی و هر کدام سر جای خود باشد.
در بخش پایانی این جلسه رضا محتشمی پور معاون معادن و فراوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه تمامی موارد مطروحه از سوی مسئولان و فعالان حوزه معادن و صنایع معدنی استان را پیگیری خواهد کرد، اظهار کرد: بسیاری ازی این موارد درخواست و مطالبه ما نیز بوده و به جد پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برخی از مواردی که در این جلسه مطرح شد موارد مطلوبی است که میتواند به شفایفیت بازار و پیش بینی پذیر بودن آن کمک شایانی نماید، گفت: موضوع تعارضات با منابع طبیعی که اکتشافات و استعلامهای معدنی را دچار مشکل کرده پیگیری میکنیم.
معاون معادن و فراوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه موضوع مهم ماشین آلات حوزه معادن را پیگیری میکنیم، تصریح کرد: در این رابطه شرط عملکرد معادن برای واردات ماشین آلات حذف شده است.
منبع: همدلی زنجان