تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۰۲
بازدید: ۲۶۲
کد خبر: ۲۵۱۲۲۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

"گهرزمین" به دنبال ارزش افزوده بیشتر از بزرگترین معدن خاورمیانه

‌می‌متالز - ایجاد طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های فعال در بخش معدن را به ایجاد ارزش افزوده بیشتر نزدیک می‌کند. شرکت گهرزمین نیزاتفاقاتی را در کارنامه ۱۴۰۰ خود ثبت کرده است که منجر به افزایش تولید در زنجیره ارزش فولاد می‌شود.

به گزارش می‌متالز، شرکت گهرزمین در نظر دارد با بهره برداری از بزرگترین معدن سنگ آهن خاورمیانه نقش مهمی در صنعت فولاد کشور ایفا کند. بدون این نقش آفرینی در تامین مواد اولیه بسیار موثر خواهد بود و از سویی دیگر برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت می‌تواند به اشتغالزایی هرچه بیشتر در منطقه کمک کند.

این شرکت در سالی که گذشت برای ثبت رکورد‌های تولیدی دست به کار شد و در همان روز‌های ابتدایی سال در فروردین ماه توانست در تولید رکورد شکنی کند. درواقع سنگ شکن ژیراتوری گهرزمین در فرودین ماه به تولید روزانه ۴۶۶۰۲ تن رسید.

در راستای کاهش هزینه‌های تولید و حرکت در مسیر نهضت ساخت داخل گهر زمین توانست برای اولین بار در کشور قطعات یکی از پیچیده‌ترین ماشین‌های کارخانه‌های گندله سازی را بومی سازی کند.

نکته مهم در این باره این است که بومی‌سازی این ماشین، علاوه بر خودکفایی و قطع وابستگی به واردات، توانست به جلوگیری از خروج ارز به میزان حدود ۶ میلیون یورو و اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم به‌میزان حدود ۱۵۰ نفر در زمان احداث و حدود ۵۰ نفر در زمان بهره‌برداری بینجامد.

در کنار این موضوع گهرزمین در تلاش بود تا با اجرای طرح‌های توسعه‌ای و بهره برداری از کارخانه‌های جدید ظرفیت گندله سازی خود را ۱۶ درصد افزایش دهد. این اتفاق می‌تواند تاثیر به سزایی در تامین مواد اولیه زنجیره فولاد داشته باشد. امروز صنعت فولاد برای تامین مواد اولیه خود با نگرانی‌هایی همراه است، اما برنامه شرکت سنگ آهن گهرزمین با تولید ۵ میلیون تن درسال می‌تواند در کاهش این نگرانی‌ها موثر باشد.

اما شاید یکی از مهمترین اتفاقات برای شرکت گهرزمین در سال جاری اخذ مجوز صنعتی بود، اقدامی که می‌تواند این مجموعه را در تکمیل زنجیره ارزش یاری کند. درواقع این شرکت مجوز تولید آهن اسفنجی به شکل گندله و کلوخه به روش گرم به ظرفیت سالانه یک میلیون ٧٠٠ هزار تن را در بردسیر گرفت. البته مجوز تاسیس و راه اندازی واحد صنعتی برای تولید بیلت فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی (حاصل از فرایند ذوب) به ظرفیت سالانه ۳ میلیون تن نیز اخذ شده است.

البته آن طور که مدیر عامل گهر زمین تاکید کرده است، توسعه محور اصلی برنامه‌های این مجموعه است، این موضوع می‌تواند حاکی از برنامه‌های وسیع در بلند مدت باشد که گهرزمین آن‌ها را در دستور کار قرار داده و به نوعی نوید بخش روز‌های خوش برای این مجموعه خواهد بود.

گهر زمین برای دستیابی به اهداف تعیین شده علاوه بر افزایش تولید مواد اولیه در زمینه تامین انرژی که در سال جاری بخش فولاد را با مشکلات بسیاری مواجه کرد پیش قدم شد. درواقع شرکت سنگ آهن گهرزمین موفق به خرید ۱۰۰ درصد سهام شرکت غیر بورسی دارنده مجوز ساخت نیروگاه به قیمت ۳۵۰ میلیارد تومان شد. این تصمیم می‌تواند از بحران تامین برق برای این مجموعه بکاهد.

براساس برنامه‌های تعیین شده گهر زمین با اجرای طرح‌های توسعه به دنبال جلوگیری هرچه بیشتر از خام فروشی است و تلاش می‌کند ذخایر استخراج شده را با ارزش افزوده بیشتری همراه کرده و نیاز زنجیره ارزش فولاد را تامین کند. از برنامــه هــای شــرکت گهرزمیـن مـی تـوان بـه ۷۵ میلیـون تـن عملیـات باطلــه بــرداری در ســال و تولیــد ۱۸ میلیــون تــن محصـولات اعـم از دانـه بنـدی، کنسـانتره و گندله سـازی در سـال اشـاره کـرد که بدون شک حوزه بهره برداری را پر فعالیت خواهد کرد. اما گهر زمین را به هدف تولید سالانه ۱۰ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن و ۱۰ میلیون تن گندله نزدیک خواهد کرد.

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده