به گزارش میمتالز، «حمیدرضا صالحی»، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران به مشکلات حاضر در مسیر فعالیت شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و افزود: با توجه به موضوع شعار سال و توجه رهبر معظم انقلاب به موضوع تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی باید مسایل و مشکلات موجود بر سر راه تولید مورد بررسی قرار بگیرند.
وی اظهار داشت: در صورت تمرکز دولت در استفاده از راهکارهای بخش خصوصی و اتاق بازرگانی برای رفع موانع حاضر بر سر راه تولید، میتوان گفت که همسو با شعار امسال حرکت شده و میتوان به تحقق آن تا پایان سال جاری امیدوار بود.
صالحی تاکید کرد: با توجه به صحبت مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب، شعارهای اعلام شده نباید فقط بر بیلبوردها نمایش داده شود بلکه باید نگاهها به مساله تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین به صورت عملی در نظام اقتصادی کشور دیده شود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران به راههای دست یابی به موفقیت نسبی در زمینه تحقق شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی اشاره کرد و گفت: همه میدانند کشور ایران به لحاظ بنیادی و زیرساختهای اقتصادی دچار برخی از عقب ماندگیها است و ممکن است اقتصاد ایران به دلیل عدم وجود رقابت پذیری، عدم شفافیت در وضعیت تراز تولید و مصرف در حوزههای مختلف، ایجاد تورم در کشور و نیز تحت تاثیر بی توجهیهای صورت گرفته به موضوع نقدینگی با آثار مخرب و زیانباری همراه شود.
وی با تاکید بر اینکه برای پیشبرد مساله تولید در کشور باید به صورت اصولی و زیرساختی توجه ویژهای به اقتصاد کلان صورت گیرد، افزود: مسایلی مانند استفاده از ارز چند نرخی، کنار گذاشته شدن اصل رقابت پذیری در اقتصاد کشور، مشکلات صادرات و عدم ارتباط بانکی با دنیا و عدم سرمایه گذاری خارجی زمینه ساز ایجاد آسیب جدی به تولید در کشور خواهند بود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع ومعادن ایران به وجود برخی از مشکلات در تولید کشور اشاره کرد و افزود: معطوف شدن نگاهها به شرکتهای دانش بنیان میتواند به عنوان یک امتیار تلقی شود؛ زیرا شرکتهای دانش بنیان قادر به فعالیت در همه حوزههای مختلف تولید و خدمات خواهند بود و اقتصاد کشور را با پیشرفت و تحول همراه میکنند.
وی به کمک بازار سرمایه در بهبود فعالیت شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: اگر واحدهای تولیدی نتوانند نقدینگی مورد نیاز خود را از طریق بازار پول تامین کنند، باید برای تامین منابع مورد نیاز خود به سمت بازار سرمایه بروند.
صالحی با بیان اینکه بازار سرمایه میتواند هوشمندانه عمل کند و به سمتی پیش رود که زمینه ساز ایجاد ثبات اقتصادی باشد، اظهار داشت: اگر بازار سرمایه نسبت به این موضوع واقف باشد که تولید کننده با وضعیتی مثبت در بازار آینده روبرو است و میتواند محصولات خود را به خوبی به فروش برساند، پذیرای آن شرکتها در بورس خواهد بود و از عرضه آنها در بازار سرمایه استقبال خواهد کرد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه بازار سرمایه هنوز نتوانسته ظرفیت خود را به سمت تولید و خدمات واقعی پیش ببرد، گفت: این فرصت همچنان در کشور وجود دارد که منابع بازار سرمایه به سمت تولید ملی پیش برود، اما لازمه این اقدام آن است که ساز و کارهای تولید در ایران تا اندازهای همانند دیگر کشورهای دنیا باشد.