تاریخ: ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۴۴
بازدید: ۱۷۸
کد خبر: ۲۵۵۱۱۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

«صدر فولاد» همچنان وعده صادر می‌کند/قول سرمایه‌گذار به عمل نرسید!

«صدر فولاد» همچنان وعده صادر می‌کند/قول سرمایه‌گذار به عمل نرسید!
‌می‌متالز - کارخانه «صدر فولاد» با مساحت ۴۰ هکتار، سالانه شش هزار تن فولاد تولید می‌کرد که حدود سال ۹۶ به دلایلی، خط تولید آن متوقف شد و حدود ۲۴۰ کارگر آن نیز از کار بیکار شدند.

به گزارش می‌متالز، موضوع شروع به فعالیت مجدد این کارخانه طی سال گذشته بار‌ها از سوی مسوولان و متولیان امر رسانه‌ای شده است و هر کدام از مسوولان هر کدام به نوعی یک تاریخ را برای افتتاح این واحد صنعتی اعلام کرده‌اند.

در سال گذشته «محمد رزم» رئیس کل دادگستری لرستان، «مهرداد ویسکرمی» نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی و… تاریخ‌هایی را برای آغاز به کار این واحد تعطیل اقتصادی در مرکز استان اعلام کردند، تاریخ‌هایی که در موعد مقرر خود تحقق پیدا نکرد.

«کارخانه صدر فولاد تا یک ماه آینده افتتاح می‌شود»، «واگذاری صدر فولاد به سرمایه‌گذار جدید / طرح توسعه اجرا می‌شود»، «تعمیرات و به روزرسانی تجهیزات صدر فولاد حداکثر تا ۳ ماه آینده»، «گره کور «صدر فولاد» / وعده‌ای که عملی نشد»، «قطارِ وعده‌ها خرم‌آباد را فولادی نکرد» از جمله این وعده‌ها، اخبار و گزارش‌هایی است که طی سال گذشته از سوی خبرگزاری مهر در راستای ضرورت احیای این واحد تولیدی منتشر شده است.


هدف مدیریت ارشد لرستان رفع موانع واحد‌های اقتصادی است


حالا مسوولان اعلام می‌کنند که سرمایه گذار این واحد اقتصادی با وجود رفع مسائل و مشکلات کارخانه از سوی ستاد تسهیل، همچنان برای فعالیت مجدد آن پای کار نمی‌آید و به تعهدات و قول‌های خود عمل نمی‌کند، همین امر موجب شده تا همچنان بر درب این کارخانه، قفل تعطیلی باقی بماند.

سیروس ابراهیمی معاون اقتصادی استاندار لرستان در این رابطه با مهر اظهار داشت: هدف اصلی مدیریت ارشد استان رفع موانع از فعالیت واحد‌های تولیدی است و کارخانه صدر فولاد خرم آباد نیز با ۴۰ هکتار زمین مرغوب و سرمایه گذاری صورت گرفته با ظرفیت اسمی ۲۰۰ هزار تن میلگرد از سایز هشت تا ۳۲، برای این منظور تأسیس شده تا بخشی از مشکل بیکاری استان را رفع کند.

وی با بیان اینکه این واحد تولیدی از سال ۹۸ تا کنون تعطیل بوده است عنوان کرد: از دی ماه سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در استان برای فعالیت مجدد این واحد انجام شده است.


تقسیط و بخشودگی بدهی‌های مالک صدر فولاد


معاون اقتصادی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه در ستاد تسهیل استان مشکلات مربوط به صدر فولاد مورد پیگیری و بررسی قرار گرفته است ادامه داد: سرمایه گذار این واحد، بدهی‌هایی به بانک‌ها داشته که در ستاد تسهیل استان مقرر شد ۷.۵ درصد از بدهی خود را به بانک‌ها پرداخت کند، بانک‌ها نیز وام این سرمایه گذار را استمهال کنند، یک سال تنفس داشته باشد و اقساط را ۶۰ ماهه پرداخت کند.


ابراهیمی ادامه داد: همچنین در ستاد تسهیل استان مقرر شد که بدهی مالیاتی این واحد نیز یک سال استمهال شود، سپس سرمایه گذار نسبت به پرداخت اصل مالیات اقدام کند و سپس جرایم دیر کرد او بخشیده شود.

وی با اشاره به اینکه در ستاد تسهیل بدهی تأمین اجتماعی این واحد نیز تقسیط ۶۰ ماهه شده است گفت: انشعاب گاز این واحد نیز بدون پرداخت هیچ گونه بدهی وصل شده است.

معاون اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه سرمایه گذار صدر فولاد تعداد زیادی چک برگشتی داشته است افزود: از طریق شورای تأمین این چک‌ها رفع سوء اثر شده‌اند.


مالک کارخانه به قول‌هایش عمل نمی‌کند


ابراهیمی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه قرار شده که انشعاب غیر دائم برق به این واحد داده شود، اما سرمایه گذار نسبت به خرید انشعاب دائم برق اقدام کند گفت: بخش اول تأمین و برای بخش دوم که همان خرید انشعاب دائم بوده و مبلغی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد، متأسفانه تا کنون اقدامی انجام نداده است.

وی با تاکید بر اینکه این واحد ۷۰۰ میلیون تومان بدهی برق مصرفی دارد که تا کنون پرداخت نشده است عنوان کرد: حقوق پیمانکار اورهال کننده که بالغ بر شش میلیارد تومان بوده نیز پرداخت نشده است.


معاون اقتصادی استانداری لرستان بیان داشت: متأسفانه مالک این واحد، علیرغم اینکه من خودم دو بار از این کارخانه بازدید کرده‌ام، چندین بار با ایشان جلسه داشته‌ایم، چندین بار دوستان ما با ایشان جلسه داشته‌اند و از کارخانه سرکشی کرده‌اند، چند بار فرماندار چگنی و نماینده خرم آباد از این کارخانه سرکشی کرده‌اند، هر روز یک قول می‌دهد و به قولش عمل نمی‌کند.


احیای صدر فولاد در انتظار خرید انشعاب برق و شمش


ابراهیمی افزود: ما عمده مسائل و مشکلات این کارخانه را در ستاد تسهیل حل کرده‌ایم، اگر مالک کارخانه بتواند وجه انشعاب برق دائم را که نیاز به بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان دارد را پرداخت و آن را وصل کند و همچنین شمش را وارد کند، مشکل کارخانه حل می‌شود.

این مسوول ادامه داد: مالک کارخانه چهار ماه است که اعلام کرده من شمش خریده‌ام و می‌خواهم وارد کارخانه کنم و نکرده است.

وی گفت: ما می‌توانیم موانع را رفع کنیم، اما اجباری روی سرمایه گذار نداریم که اگر امروز شمش را نیاورد ما فردا فلان جریمه را برای وی لحاظ می‌کنیم، ما مکلف هستیم که موانع را رفع کنیم، سرمایه گذار هم باید بداند ۴۰ هکتار زمین از بهترین نقطه استان لرستان در اختیارش قرار داده شده و مردم توقع دارند این مجموعه به بهره برداری برسد.

معاون اقتصادی استانداری لرستان ادامه داد: این مجموعه الان شمش فولاد و خرید انشعاب دائم برق می‌خواهد، این دو کار باید انجام گیرد، اورهال کارخانه انجام گرفته، وجه آن را هم پرداخت کند که دچار مسائل حقوقی نشود، تقریباً از طریق ستاد تسهیل بدهی‌های این مالک به بهترین شکل ممکن سامان داده شده است.

منبع: میرملاس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین