به گزارش میمتالز، ذوبآهن اصفهان اولین و بزرگترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران و بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است. این شرکت با ظرفیت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزارتن فولاد، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید میکند. محصولات اصلی کارخانه ذوب آهن اصفهان، شامل ریل، ریل زبانه سوزنی، تیرآهن، میلگرد و دیگر فرآوردههای فولادی است. تیرآهن تولید شده در ذوب آهن اصفهان، ۶۴درصد از کل تولید این محصول در داخل کشور را شامل میشود. همچنین ۵۹درصد از صادرات کل تیرآهن ایران، متعلق به ذوب آهن اصفهان است.
کارخانه ذوبآهن اصفهان در سال ۱۳۵۰ به بهرهبرداری رسیده است و در جنوب غربی استان اصفهان قرار دارد. این شرکت نقش مهمی در شکلگیری دیگر صنایع فولادی ایران ایفا کرده است و به همین دلیل، لقب مادر صنعت فولاد کشور را به آن نسبت دادهاند.
شرکت ذوب آهن با نماد ذوب و سرمایه ثبت شده ۶.۱ هزار میلیارد تومانی در بازار دوم معاملات بورس حضور دارد.
سنگآهن پس از استخراج از معادن از طریق جاده و ریل به انبارهای شرکت منتقل میگردد که بخشی از آن برای تولد آگلومره به واحد آگلومراسیون انتقال داده شده و بخشی از آن بطور مستقیم وارد کوره بلند برای تولید چدن میگردد. زغالسنگ نیز مانند سنگآهن از معادن بوسیله ریل و جاده به سیلوهای شرکت انتقال و به واحد ککسازی برای تولد کک ارسال میشود. کک تولیدی سوخت اصلی واحد کورهبلند برای احیا سنگآهن و تولید چدن است. برای بدست آوردن فولاد خام چدن تولیدی بخش کوره بلند به واحد کنورتور فولادسازی انتقال مییابد، فولاد خام تولیدی در مرحله ریختهگری تبدیل به شمش میشود. شمش تولیدی بر حسب برنامه تولید و فروش شرکت به واحدهای نورد برای تولید محصولات نهایی از قبیل ریل، تیرآهن، کلاف و… فرستاده و بخشی از آن نیز تحت عنوان شمش کالایی به فروش میرسد.
جدول زیر ترکیب سهامداران شرکت را نشان میدهد که سامان تامین اجتماعی با نزدیک به ۵۶ درصد بیشترین درصد مالکیت را دارا میباشد، همچنین نزدیک به ۲۶ درصد از سهام شرکت توسط سهامداران خرد داد و ستد میشود.
ذوب آهن در دورهی ۹ ماهه سال گذشته ۲۲۱۶ میلیارد تومان سود خالص داشته که ۱۲۰ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبلتر افزایش داشته است.
فروش شرکت در این دوره بیش از ۲۵۰۰۰ میلیارد تومان بوده است که ۹۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. از این مقدار بیش از ۱۴۰۰۰ میلیارد تومان مربوط به فروش داخلی و بیش از ۱۱۰۰۰ میلیارد تومان مربوط به فروش صادراتی است. ترکیب فروش شرکت طی این دوره به شرح نمودار زیر است که بیشترین مبالغ فروش به ترتیب متعلق به محصول تیرآهن و شمش کالایی میباشد.
حاشیه سود ناخالص دوره مشابه سال قبل نزدیک ۲۰ درصد بوده که در سال جاری افت داشته و به ۱۸ درصد رسیده است. حاشیه سود ناخالص فصلی شرکت نیز از ۱۸ درصد در تابستان به ۸.۵ درصد در پاییز افت کرده است. نمودار زیر روند بهای تمام شده و مبلغ فروش شرکت را طی ۵ سال اخیر نشان میدهد که فاصله گرفتن دو نمودار از یکدیگر نشان دهنده افزایش حاشیه سود ناخالص شرکت است.
شرکت در فصل پاییز ۹۳۰۰ میلیارد تومان فروش داشته که ۱۱ درصد نسبت به تابستان و ۲۴ درصد نسبت به بهار رشد داشته است. اما سود خالص شرکت روند متفاوتی از فروش داشته و درحالیکه در هر فصل بهار و تابستان حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان سود خالص داشت، در پاییز به سود خالص ۲۰ میلیارد تومانی رسید. از نکات جالب توجه گزارش ذوب افزایش ۲ برابری هزینههای اداری عمومی نسبت به تابستان است. نکته قابل توجه بعدی، مالیات بر درآمد شرکت است. درحالیکه سود قبل از مالیات شرکت ۱۲۵ میلیارد تومان بوده، مالیات پرداختی پاییز بیش از ۱۰۵ میلیارد تومان است.
ذوب آهن در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ توانست با یک فروش خوب، رکورد فروش ماهانه خود را بزند. این شرکت در اسفند ۳۳۷۰ میلیارد تومان فروش داشت که ۸ درصد نسبت به فروش بهمن افزایش داشته است.
ذوب آهن در اسفند ۲۲۴ هزار تن از محصولات خود را فروخته که ۷ درصد بیشتر از فروش بهمن ماه است.
جمع درآمد فروش شرکت از ابتدای سال مالی تا انتهای اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به بیش از ۳۵۰۰۰ میلیارد توم میرسد که ۷۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است. مقدار فروش شرکت در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲.۴ میلیون تن بود که کمی نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است.
نمودار زیر روند مبلغ فروش ماهیانه شرکت را در سال مالی ۱۴۰۰ نشان میدهد:
براساس گزارش فعالیت فروردین ماه، اولین ماه سال مالی ۱۴۰۰، درامد فروردین ماه ذوب آهن بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان رقم خورد که از فروش داخلی تیرآهن، میلگرد، کلاف، ریل، شمش کالایی، شمش چدن، سایر محصولات، فرآوردههای جانبی و فروش صادراتی تیرآهن، میلگرد، کلاف و شمش چدن حاصل شد. این رقم در مدت مشابه سال مالی قبل بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان بود. به این ترتیب درآمد فروردین ماه “ذوب” رشد ۳۳ درصدی را تجربه کرده است.
براساس این گزارش، میزان تولید چدن مذاب کوره بلندها و شمش فولادی در فروردین ماه ۲۳۸.۷ و ۲۰۷.۲ هزار تن اعلام شده است.
منبع: نبض بورس