به گزارش میمتالز، سید جواد حسینی کیا نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از مصوباتی که منجر به کاهش واردات ماشین آلات و ابزارهای صنعتی مورد نیاز صنعت و معادن کشور در وزارت صمت میشود به تحریریه، گفت: دولتمردان در تصمیم گیریهای خود باید شرایط و مسائل روز را به درستی درک کنند تا براین اساس بتوانند تصمیمات درستی اتخاذ کنند. در حالی که معادن کشور به دلیل نبود تجهیزات و ماشین آلات صنعتی مورد نیاز با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند و شرکتهایی نظیر هپکو و سایر مجموعهها نمیتوانند به میزان کافی تولید کنند و نیاز داخل را تامین و رقمهای صادراتی وارز آوری بیشتری برای اقتصاد ایران ایجاد کنند، انتظار میرود با مصوباتی که ناظر بر اعمال مالیات و عوارض ورودی و... است مانع بزرگی در راه توسعه صنایع و معادن کشور ایجاد نشود.
وی در این باره افزود: هنگامی که کار تولید و حفاری و مسائلی از این دست در معادن دچار مشکل شده، دولت ناظر به اهمیت و حساسیت موضوع باید هرگونه سنگ اندازی در مسیر واردات خودروهای سنگین مخصوص فعالیتهای صنعت و معدن را حذف کند تا به میزان نیاز کشور ماشین آلات معادن تامین شود.
عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس خاطر نشان کرد: در حال حاضر به میزان محدودی که نیاز کشور را برطرف کند باید ماشین آلات سنگین و دستگاههای مورد نیاز کشور وارد شود و وزارت صمت طمعی به عوارض و حقوق گمرکی حاصل از واردات این کالاهای اساسی برای صنعت و معدن کشور نداشته باشد.
سید جواد حسینی کیا درخصوص پیش بینی بودجه ۱۴۰۱ برای واردات ماشین آلات صنعتی و معدن گفت: در بودجه ۱۴۰۱ بیست هزار دستگاه پیش بینی شده، اما این تعداد بسیار حداقلی است و قطعا نمیتواند پاسخگوی نیاز معادن و بخش صنعتی کشور باشد؛ اما به عنوان یک حرکت برای این موضوع مرحمی بر زخم صنایع ومعادن کشور است تا اینکه با سیاست گذاریهای درست بتوان ظرفیت قابل توجهی برای واردات ماشین آلات صنعتی برای صنایع و معادن کشور ایجاد کرد تا معادن و صنعت کشور بیش از پیش فعال شوند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن در خصوص حذف عوارض گمرکی و حقوق ورودی قائل شده از سوی وزارت صمت برای ماشین آلات و دستگاههای صنعتی و معدنی گفت: حذف این موارد میتواند تسریع دهنده رشد صادرات و افزایش تولید از معادن کشور باشد که در نتیجه به افزایش اشتغال میانجامد، لذا وزارت صمت و مجموعه دولت برای کمک هر چه بیشتر به حوزه تولید و اشتغال کشور باید در این راه قاطعانه با محدودیتها مقابله کنند نه اینکه خود محدودیت بیافرینند تا بتوانیم ماشین آلات سنگین و صنعتی مورد نیاز را وارد کنیم، ضمن اینکه واردسازی ماشین آلات صنعتی به معنای زمین زدن واحدهای تولیدی ماشین سازی داخلی نیست، چرا که نمیتوانیم مدتها معطل ساخت ماشین آلات مورد نیاز صنعت و معدن از سوی واحدهای داخلی باشیم.
وی در این باره تصریح کرد: شرکتهای تولید کننده ماشین آلات سنگین درداخل در حال حاضر ظرفیت لازم برای تامین نیازهای کشور را ندارند، لذا نباید منتظر تولیدات داخل بود، بلکه راههای جبرانی را باید با روشهای دیگری مثل واردات طی کرد تا صنایع ومعادن حمایت شوند.
سید جواد حسینی کیا با انتقاد از خواستههای غیر اصولی شرکتهای سازنده ماشین آلات صنعتی داخلی گفت: این شرکتها مایل به بستن قرار داد برای ساخت ماشین آلات صنعتی هستند، اما مشروط به گرفتن پول و ساخت و تحویل در سال آینده! رویه و خواستهای که به هیچ وجه قابل قبول نیست. قطعا به اسم حمایت از تولید داخل نمیتوان کار را برای یک سال در معادن متوقف کرد و کشور را از منابع درآمد زای ارزی بی نصیب گذاشت.
منبع: تحریریه