تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۴۰
بازدید: ۴۶۷
کد خبر: ۲۵۷۵۳۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

چالشی جدید برای معدنکاران با حذف یک مصوبه

چالشی جدید برای معدنکاران با حذف یک مصوبه
‌می‌متالز - ماشین آلات معدنی با اختصاص بیش از ۴۳ درصد هزینه‌های عملیاتی معادن یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی معدنکاران است.

به گزارش می‌متالز، بر اساس مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ آیین نامه اجرایی قانون معادن به منظور تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری‌های معدنی، ورود ماشین‌آلات و تجهیزات اکتشافی، استخراجی و صنعتی مورد نیاز خط تولید عملیات معدنی و صنایع معدنی که با مجوز وزارت انجام می‌شود، از پرداخت هرگونه حقوق ورودی معاف هستند.

اما در بند ص تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور این معافیت برداشته شده و تمامی ماشین آلات و تجهیزات صنعتی و معدنی مشمول پرداخت حق ورودی شده اند.

تعداد بازدید : 8

در این زمینه سجاد غرقی نائب رییس کمیسیون معادن اتاق تهران می‌گوید: لغو معافیت مالیاتی ماشین آلات سنگین معدنی که به عنوان ابزار تولید صنایع معدنی هستند به طور مستقیم بر افزایش قیمت ابزار تولید در حوزه صنعت و معدن تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه می‌دهد: ماشین آلات سنگین معدنی به عنوان ابزار تولید معدنی و پیشران زنجیره صنعت و معدنکاری محسوب می‌شوند و باید تلاش کنیم که هر چه می‌توانیم هزینه تولید را از طریق کاهش هزینه تامین ماشین آلات و تامین ابزار تولید به پایین‌ترین سطح ممکن برسانیم.

از سوی دیگر احد علیخانی کارشناس معدن نیز دریاره لغو مصوبه حقوق ورودی ماشین آلات و تجهیزات معدنی معتقد است که وضع قوانین یک طرفه راهکار حمایت از تولیدکنندگان ماشین آلات و حتی تولیدکنندگان صنعتی و معدنی نیست.

در این راستا رضا محتشمی پور معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت می‌گوید حذف این معافیت‌ها یا بودن این معافیت‌ها سهمشان در هزینه‌ها خیلی کمتر است و ما اگر بخواهیم این اثر را خنثی کنیم باید با تسهیل واردات این مساله را مدیریت کنیم.

وی ادامه می‌دهد: عملا قبل از اینکه این مصوبه بیاید با کاهش میزان تعرفه‌های ماشین آلات، شرایط برای واردات تغییر جدی کرد. البته این مصوبه هزینه‌ای را ایجاد می‌کند، اما به عقیده من در ترکیب با بعضی برنامه‌های دیگر که ما دنبال می‌کنیم اگر در نهایت منجر به کمتر شدن محدودیت‌های واردات ماشین آلات معدنی شود تاثیر مثبتی خواهد داشت.

ماشین آلات و تجهیزات معدنی از جمله کالا‌های سرمایه‌ای هستند که با ت. ولید ثروت ملی و ایجاد اشتغال در کشور ارتباط مستقیم دارند که با حذف موانع و قوانین محدودیت زا امکان بهره گیری از ذخایر معدنی و تکمیل زنجیره ارزش افزوده افزایش می‌یابد.

گزارش از زهره پرورش خبرنگار گروه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده