تاریخ: ۱۴ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۸
بازدید: ۱۹۳
کد خبر: ۲۶۵۵۹۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
وزیر صنعت، معدن و تجارت:

۵۰۰ میلیون تن استخراج مواد معدنی در کشور داریم/ گرفتار نیمه‌خام فروشی هستیم

۵۰۰ میلیون تن استخراج مواد معدنی در کشور داریم/ گرفتار نیمه‌خام فروشی هستیم
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون تن استخراج مواد معدنی در کشور وجود دارد، گفت: سال گذشته در خام‌فروشی فقط ۴.۵ میلیون تن صادرات داشتیم و گرفتار نیمه‌خام فروشی هستیم.

به گزارش می‌متالز، این طرح صنعتی که به ارزش ۶۰ میلیون یورو و اشتغال ۷۰۰ نفر مستقیم و غیر مستقیم دارد، وزیر صنعت، معدن و تجارت از اختصاص ۱۵ درصد از حقوق دولتی معدن به مناطق مربوطه خبر داد.

وزیر صمت که امروز برای مراسم بهره‌برداری رسمی از خط ۳ کارخانه کنسانتره شرکت سنگ‌آهن گهرزمین به سیرجان سفر کرده است در مراسم افتتاح گفت: بر اساس قانون ۱۵ درصد از درآمد استخراج معادن به نام حقوق دولتی باید به دولت تخصیص داده شود و ۱۵ درصد از این مبلغی که دولت به‌عنوان حقوق دولتی دریافت می‌کند نیز باید در همان منطقه برای رفع مشکلات و ایجاد زیرساخت‌ها، استفاده شود.

سیدرضا فاطمی‌امین توضیح داد: تا سال گذشته این ۱۵ درصد در عمل وارد بودجه دولت و خزانه شده و در مسائل دیگری مصرف می‌شد و در نهایت بخش کمی از آن به منطقه مربوطه اختصاص می‌یافت، اما برای نخستین بار، دولت در سال ۱۴۰۰ این بند را در لایحه بودجه قرار داد و در مجلس نیز به تصویب رسید، بنابراین امسال ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن به مناطق مربوطه اختصاص داده می‌شود که خبر بسیار خوبی برای مردم منطقه سیرجان است.

وزیر صمت تصریح کرد: اکنون خام‌فروشی به معنای فروش ماده خام معدنی کمتر از یک درصد است؛ به این معنی که کمتر از یک درصد مجموع ذخایر معدنی برداشت شده به‌صورت خام صادر می‌شوند و نکته قابل‌توجه این است که نمی‌توان گفت خام فروشی نداریم، زیرا صادرات شمش فولاد نیز نیمه‌خام است و باید بیشتر فرآوری شده و ارزش افزوده بیشتری از آن دریافت کنیم.

فاطمی‌امین ادامه داد: یعنی وقتی این همه سرمایه‌گذاری در استخراج معدن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی انجام می‌دهیم تا فولاد شمش شده و در صنایع پایین‌دستی قابل استفاده شود، نباید این زنجیره قطع‌شده و شمش صادر شود؛ بلکه باید بر ساخت انواع ورق‌ها، انواع مواد فولادی، فولادی آلیاژی و لوازم‌خانگی تمرکز کنیم تا آن‌ها ساخته و صادر شوند و دیگر به‌عنوان صادرکننده فولاد در دنیا شناخته نشویم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: ۱۰ هزار معدن در کشور داریم، اما از نظر ذخایر و ظرفیت ۲۸ درصد از این تعداد غیرفعال است که عمدتا معادن مصالح و سنگ‌های ساختمانی است.

فاطمی‌امین با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون تن استخراج مواد معدنی در کشور وجود دارد، افزود:، اما سال گذشته در خام‌فروشی فقط ۴.۵ میلیون تن صادرات داشتیم، اما گرفتار نیمه‌خام فروشی هستیم.

وی اظهار داشت: بیش از هفت میلیون تن فولاد نیمه‌خام از کشور صادر کردیم در حالی که شرکت‌هایی داریم که ورق فلزی وارد می‌کنند، پس زنجیره تولید در کشور ناقص است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اولویت ما تکمیل زنجیره‌های تامین و توزیع مناسب در مناطق جغرافیایی و متناسب ارزش افزوده است، اظهار داشت: در تکمیل زنجیره تولید فولاد نقص داریم و بیکاری، مهاجرت، آلودگی و انباشتگی نیز وجود دارد و سود‌های زنجیره معادن نیز بالا و پایین است.

وی تصریح کرد: در حوزه معدن و صنایع معدنی از نیروی توانمندی برخورداریم و خوشبختانه قدرت مالی این شرکت‌ها بسیار افزایش پیدا کرده و از مسیر فرصت بلوغ صنعت و توانمندی مالی باید مسائل و مشکلات را رفع کنیم.

فاطمی‌امین افزود: شرکت‌های بزرگ علاوه بر طرح‌های توسعه خود به توسعه صنعت در سایر مناطق هم توجه داشته باشند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دانش‌بنیان کردن شرکت‌ها هم اولویت ما است و شرکت‌ها باید پس از بزرگ‌شدن، سایر رشته فعالیت‌ها را به حرکت درآورند و مساله اصلی با ایجاد تقاضا در شرکت‌های بزرگ اتفاق می‌افتد.

وی ابراز داشت: شرکت‌هایی در کشور ۷۰ هزار میلیارد تومان در سال سود خالص دارند، بنابراین یک شرکت سود خالصی بیش از بودجه عمرانی کل کشور دارد.

وزیر صمت ادامه داد: قانون معادن الزام کرده که ۱۵ درصد از مالیات در منطقه معدنی هزینه شود و ۶۵ درصد وزارت صمت نیز به زیرساخت‌های صنعتی و معدنی بیاید.

در این مراسم فلاح مدیرعامل گهر زمین اظهار کرد: برای اجرای این طرح سرمایه‌گذاری ارزی به میزان ۶۰ میلیون یورو و ارزش ریالی معادل یک‌هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

وی گفت بیشتر تجهیزات این کارخانه از تولیدات داخلی تامین شده و در مقایسه با کارخانه‌های مشابه به میزان ۷۵ درصد از توان و ظرفیت داخلی بهره برده است.

فلاح بیان کرد: با بهره‌برداری از این طرح که خوراک کارخانه تولید گندله است، از خام‌فروشی جلوگیری و در توسعه و خودکفایی در تکمیل زنجیره تولید فولاد کشور نقش بسزایی خواهد داشت، همچنین زمینه اشتغال برای ۲۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۵۰۰ نفرغیرمستقیم فراهم می‌شود.

استاندار کرمان در این مراسم تصریح کرد: با هدف توسعه اکتشافا ت، شرکتی تاسیس شده است تا در قدم بعدی کل پهنه استان اکتشاف خواهد شد و امیدوارم وزارت صمت این اجازه را بدهد.

رشد اقتصادی استان به برکت معادن مثبت بوده است

محمدمهدی فداکار افزود: با کمک شرکت‌های معدنی و وزارت صمت شرکتی در استان کرمان تشکیل شده که پروژه‌ها را برای سرمایه‌گذاری تامین مالی می‌کند و یکی از کار‌های بزرگ در این شرکت بحث اکتشاف است که مس و گل‌گهر در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی عنوان کرد: مالیات استان کرمان از ۱۰ هزار میلیارد تومان به ۲۲ هزار میلیارد تومان رسیده و حقوق دولتی معادن از ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال گذشته به ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که این امر توان استان را می‌گیرد.

استاندار کرمان گفت: در حالی که بودجه عمرانی استان کرمان سه‌هزار میلیارد تومان است، بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد حقوق دولتی معادن است.

وی با بیان اینکه اختیارات شورای معادن کاهش یافته است، افزود: شاهد توازن توسعه در استان نیستیم؛ ۱۱ درصد از جمعیت استان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند که بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت را شامل می‌شود.

فداکار با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی استان به برکت معادن همیشه مثبت بوده است، عنوان کرد: گل‌گهر ۱۸ هزار کارگر را سهامدار این شرکت کرده که امیدوارم این فرایند ادامه یابد.

وی افزود: از محل تبصره ۶ قانون معادن میزان سه‌میلیارد تومان به استان کرمان پرداخت شده در حالی که قانون به صراحت می‌گوید دولت به اجرای این قانون مکلف است و از چند هزار میلیارد تومانی که از استان خارج می‌شود، مبلغی ناچیز برمی‌گردد.

استاندار کرمان گفت: جاده‌های ما با تردد خودرو‌های سنگین معادن از بین رفته است، اما پول خط کشی آن‌ها را هم نداریم.

وی با بیان اینکه بهره‌برداری از معدن شماره ۳ جنوبی حق گل‌گهر است، افزود: شرکت‌های معدنی طی اقدامی بزرگ آب خود را از خلیج‌فارس تامین کردند که اجرای خطوط بعدی آن نیز پیگیری می‌شود و این شرکت‌ها بار برق را با تولید انرژی خورشیدی از دوش دولت بر می‌دارند.

رونمایی از تراک ۶۰ تنی بومی‌سازی شده

در پایان این مراسم با حضور وزیر صمت از تراک ۶۰ تنی بومی‌سازی شده توسط مهندسین داخلی در منطقه گل‌گهر رونمایی شد.

در این مراسم مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر گفت: این تراک در بازار‌های بین‌المللی ۶۰۰ هزار یورو هست که با توجه به هزینه ۲۰۰ هزار یورویی آن کاهش ارزبری قابل توجهی داشته است.

ایمان عتبقی افزود: ۱۳ طرح توسعه گل‌گهر در سال ۱۴۰۱ با پنج میلیون یورو در حال انجام است.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت