تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۸
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۲۶۹۱۲۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۱۴۰۰میلیارد تومان تخلف در پرداخت حقوق دولتی معادن استان کردستان شناسایی شد

۱۴۰۰میلیارد تومان تخلف در پرداخت حقوق دولتی معادن استان کردستان شناسایی شد
‌می‌متالز - بازرس کل استان کردستان گفت: سال گذشته بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان فرار از پرداخت حقوق دولتی معادن شناسایی شده که بیشتر از درآمد‌های مالیاتی استان است.

به گزارش می‌متالز، عیسی هواسی، بازرس کل استان کردستان پیش‌ازظهر امروز با همراهی جمعی از معاونان و سربازرسان و بازرسان این دستگاه نظارتی؛ به شهرستان سقز سفر کرده و در جریان این سفر ابتدا نشست‌هایی با امام جمعه، فرماندار ویژه، رئیس دادگستری و دادستان سقز داشتند و در ادامه در بازدید از فرودگاه، نهضت ملی مسکن، طرح ذوب آهن و تعدادی از واحد‌های صنعتی واقع در شهرک صنعتی از نزدیک به مسائل و مشکلات آن‌ها پرداخت.

وی در جلسه شورای اداری شهرستان سقز با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور بر اساس اصل ۱۷۴ قانون اساسی وظیفه نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور را دارد، اظهار داشت: اولویت این سازمان، پیشگیری بوده و اعتقاد بر آن است که نظارت باید هدایت‌گر و پیشگیرانه باشد، سازمان بازرسی به دنبال آن است که منابع محدود حیف و میل نشوند و بیشتر از بازرسی، تأکید بر نظارت است.

بازرس کل استان کردستان در تشریح شیوه‌های نظارت افزود: نظارتی کارآمد است که راهگشا باشد نه مانع توسعه؛ چراکه نه گفتن و دستور بر انجام ندادن کار آسان‌ترین شیوه نظارت است، اما مشکلات مردم و جامعه با انجام نشدن کار حل نخواهند شد، بنابراین از همه مدیران اجرایی می‌خواهیم که راهگشا باشند.

وی در زمینه اجرای صحیح قوانین تصریح کرد: در کشور ما قوانین به خوبی راه را نشان داده و انجام وظایف و خدمت به مردم با ظرفیت‌های قانونی فراهم است، تنها مدیران باید با این ظرفیت‌ها آشنا و آن را اجرایی کنند.

هواسی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم گفت: از همه مدیران می‌خواهیم که نسبت به تکریم ارباب رجوع اهتمام ورزیده و مراجعلن را توجیه کنند و با رعایت اصل مردمی بودن، در میان مردم بوده و درب اتاق‌های مدیریتی را بر روی مردم نبندند.

وی در خصوص توجه به شکایات مردمی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون ارتقاء نظام سلامت اداری کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلفند به شکایات مردمی پاسخ دهند و در این رابطه سامانه شکایت سازمان بازرسی کل کشور را نیز مدنظر داشته باشند.

بازرس کل استان کردستان با ذکر اینکه تأکید همه مسئولان نظام، گره‌گشایی و رفع مشکلات مردم است، اظهار کرد: نظارت همگانی و مردمی از اصلی‌ترین راهبرد‌های سازمان بازرسی کل کشور است که در این راستا سامانه گزارشگران فساد در سازمان بازرسی طراحی و اجرا شده و همه مردم بدون دغدغه می‌توانند نسبت به سوت‌زنی فساد اقدام کنند، کما اینکه موسسات مردم‌نهاد و بازرسان افتخاری در این زمینه می‌توانند نقش کلیدی ایفا کنند.

وی در تبیین گزارش‌های هشداری سازمان بازرسی بیان کرد: سازمان بازرسی کل کشور بر اساس قانون تشکیل و آیین‌نامه اجرایی آن، گاهی گزارش‌های هشداری برای دستگاه‌های اجرایی ارسال کرده و هدف آن جلوگیری از بروز بحران‌های اجتماعی، سوء استفاده، حیف و میل منابع و ... است.

بازرس کل استان کردستان با بیان اینکه سازمان بازرسی از مدیران توانمند، جهادی و ریسک‌پذیر حمایت می‌کند، عنوان کرد: ما در سازمان بازرسی با مدیران دست به عصا مشکل داریم؛ نه این که مدیر کار غیرقانونی انجام دهد، بلکه مدیر باید با شناخت ظرفیت‌های قانونی و در حدود اختیارات و منابع به موقع و شجاعانه تصمیم بگیرد.

وی در بیان ظرفیت‌های شهرستان سقز یادآور شد: این شهرستان از ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار است و از مصادیق آن تعداد ۵۷ معدن غنی سنگ آهن، طلا، سیلیس و ... بوده که باید به دنبال استفاده از ظرفیت‌ها باشیم.

هواسی در تبیین نظام مساله محور در انجام بازرسی‌ها اعلام کرد: سازمان بازرسی در استان کردستان ۳۰ مسئله کلان شناسایی کرده و بر اساس آن بازرسی‌ها تعریف و انجام می‌شود که از مصادیق آن مسئله آب است. استان کردستان ۸ درصد آب‌های جاری کشور را در بر دارد، اما به دلیل این که آب در دسترس زیاد بوده، پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های مدیریتی برای تأمین آب پایدار انجام نشده است که این امر از مصادیق مشکلات مدیریتی بوده و کمترین ارتباط با اعتبارات دارد.

وی ابراز داشت: در شهرستان سقز ۱۶۰۰ چاه غیر مجاز وجود دارد و تقریباً معادل چاه‌های مجاز بوده و این امر نیز از مسائل مدیریتی است. برداشت غیرمجاز از آب‌های زیر زمینی بدترین نوع خسارت وارده به انفال است. در استان سد احداث شده، اما به دلیل ضعف‌های مطالعاتی و عدم طی شدن مراحل اولیه از قبیل مطالعات زیست محیطی از حیض انتفاع خارج شده است؛ بنابراین بازرسی استان به تمام این موارد رسیدگی و با هرگونه قصور و تقصیر برخورد خواهد کرد.

بازرس کل استان کردستان در زمینه تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در شهرستان سقز گفت: خانه باغ سازی به صورت افراطی انجام شده و حتی به حریم تأسیساتی راه‌ها نیز تجاوز شده و تغییر کاربری اراضی زراعی نیز مشهود است و در مواردی ساختمان‌های چند طبقه و به تعبیری کاخ در اراضی زراعی ساخته شده‌اند که دستگاه‌های اجرایی متولی، هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده‌اند و همه مسائل را متوجه بخش قضایی کرده‌اند که این امر سبب شده تا کل هزینه‌های اجرایی و اجتماعی مختص دستگاه‌های قضایی شود.

وی اضافه کرد: بازرسی استان هیئت بازرسی را با موضوع بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در خصوص نحوه تغییر کاربری اراضی زراعی مأموریت داده تا در سطح استان بررسی کامل انجام و بدون اغماض با تمام موارد برخورد کرده و گزارش نهایی به صورت شهرستانی برای رؤسای دادگستری و دادستان‌های شهرستان‌ها ارسال خواهد شد.

بازرس کل استان کردستان به وضعیت بخش معادن اشاره کرد و افزود: سال گذشته بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان فرار از پرداخت حقوق دولتی معادن شناسایی شده که بیشتر از درآمد‌های مالیاتی استان است، ما در استان دنبال نهضت مقابله با خام فروشی در بخش معادن هستیم و خام فروشی را با عدم اشتغال در ارتباط می‌دانیم.

وی همچین در زمینه راه‌های استان بیان کرد: کریدور اصلی شمال غرب به جنوب و مرکز کشور از شهرستان سقز عبور کرده و یکی از نقاط حادثه‌خیز استان مسیر سقز به بوکان و سقز به دیواندره است که رفع این نقاط از مطالبه‌های ماست. همچنین وضعیت آسفالت راه‌های شریانی استان نیازمند توجه جدی است.

هواسی در زمینه تأمین زمین برای نهضت ملی مسکن اظهار داشت: جانمایی طرح‌ها دارای هزینه بسیار سنگین آماده سازی است که باید از جیب مردم پرداخت شود که با اهداف ایجاد مسکن با قیمت تمام شده پایین در تعارض است.

وی تصریح کرد: برخی از دستگاه‌های اجرایی زمین مازاد در اختیار دارند که طبق قانون باید در اختیار نهضت ملی مسکن قرار دهداما رعایت نمی‌کنند که قطعاً این موارد گزارش خواهند شد.

بازرس کل استان کردستان در پایان به موضوع ساخت و ساز‌های غیر مجاز نیز اشاره کرد و یادآور شد: جرایم و اقدام‌های شهرداری در برخورد با ساخت و ساز‌های غیرمجاز پیشگیرانه نیست و جریمه‌های ماده ۱۰۰ به عنوان منبع درآمدی تلقی شده است که باید این رویکرد تغییر یابد.

۱۴۰۰میلیارد تومان تخلف در پرداخت حقوق دولتی معادن استان کردستان شناسایی شد

بازرس‌کل استان کردستان: موانع پروژه ذوب آهن سقز برطرف شود

هواسی همچنین در بازدید از طرح در حال ساخت ذوب آهن سقز، خام فروشی را یکی از اصلی‌ترین مسئله‌های بخش معدن و صنایع مرتبط با آن در کردستان عنوان کرد و اظهار داشت: توسعه طرح‌های پایین دست در زنجیره ارزش مواد معدنی در استان، بهترین تجویز برای رفع این معضل بوده که سازمان بازرسی کل کشور در راستای منویات مقام معظم رهبری و تأکید‌های رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور، بررسی حلقه‌های مفقوده و بی‌توجهی به تکمیل زنجیره‌ها را در دستور کار قرار داده است.

وی در بیان اهمیت ایجاد ارزش افزوده در بخش معادن فلزی استان گفت: احداث و بهره‌برداری از طرح ذوب آهن سقز یکی از گام‌های بسیار مؤثر و آغازگر در ایجاد نهضت مقابله با خام فروشی بوده و رفع موانع این طرح از سوی دستگاه‌های اجرایی و تسریع در مراحل احداث از سوی سرمایه‌گذاران، مورد تأکید سازمان بازرسی کردستان خواهد بود.

بازرس کل استان کردستان در زمینه تأمین زیرساخت‌های طرح افزود: تأمین منابع آب و دیماند پایدار برق برای اهداف طرح باید از همین امروز پیگیری و تعیین تکلیف شود تا در آینده و زمان بهره‌برداری چنین مشکلاتی اهداف طرح را تحت تأثیر قرار ندهند.

هواسی تصریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای، سازمان صمت، شرکت برق منطقه‌ای غرب و دیگر دستگاه‌های اجرایی می‌بایست اقدام‌های حمایتی را در چارچوب قانون انجام و به طور مرتب مراحل اجرای کار را گزارش دهند.

مدیرعامل این پروژه نیز در این بازدید در گزارشی کامل از وضعیت پیشرفت فیزیکی و افق اشتغال طرح، زمان بهره‌برداری طرح را ۳۰ ماه و ارزش کل سرمایه‌گذاری طرح را ۵۲۰ میلیون یورو اعلام کرده که تاکنون حدود ۲۰ میلیون یورو هزینه شده است.

همچنین فرماندار ویژه سقز و جمعی از مسوولان سازمان صمت و ادارات شهرستان سقز نیز در این بازدید به ارائه گزارشی از عملکرد و بیان مشکلات پیش‌روی این طرح پرداختند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده