تاریخ: ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۵۳
بازدید: ۳۲۸
کد خبر: ۲۷۴۰۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه:

برخلاف کاهش تمایل سرمایه‌گذاری در بورس، وضعیت بنیادی شرکت‌ها مطلوب است

برخلاف کاهش تمایل سرمایه‌گذاری در بورس، وضعیت بنیادی شرکت‌ها مطلوب است
‌می‌متالز - حمیدرضا جیهانی گفت: برآورد می‌شود گزارش‌های ۶ ماهه خوبی از سودآوری شرکت‌ها منتشر شود و اگر سرکوب قیمت‌ها صورت نگیرد، برخی گروه‌ها همچون غذایی‌ها پتانسیل رشد سودآوری در نیمه دوم سال را هم دارند؛ ولی با وجود مناسب بودن وضعیت اکثر سهم‌ها از نکاه تحلیلی، فعلا از سوی سرمایه‌گذاران رغبتی برای خرید و ورود نقدینگی جدید به این بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا جیهانی کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت این روز‌های بازار سرمایه بیان کرد: رکود بازار‌های جهانی حتما رویدادی منفی برای بازار سرمایه ما خواهد بود؛ چرا که سیاست‌های فدرال رزرو تعیین کننده فضای اقتصادی آمریکا بوده و اقتصاد جهانی را هم با سیاست‌های خود تحت تاثیر قرار می‌دهد. فدرال رزرو در دوران شیوع کرونا با تزریق نقدینگی، سعی در مدیریت بازار‌ها داشت و حالا از طریق افزایش نرخ بهره، تلاش می‌کند دوباره اقتصاد جهانی را مدیریت کند؛ اما شاهد آن هستیم که رکود به تدریج بازار‌های جهانی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: از سوی دیگر برخی مسائل در اقتصاد چین، چشم انداز آینده کامودیتی را تا حدودی تیره و تار کرده است. البته جنگ بین روسیه و اوکراین احتمالا به نفت و فرآورده‌های نفتی مجال کاهش قیمت زیادی نداده و نفت در کوتاه مدت قیمت‌های پایین‌تر از ۸۵ دلار را نخواهد دید. اما با توجه به رکود در اقتصاد جهانی و کاهش تقاضا در بازار کامودیتی‌ها، کاهش قیمت‌های جهانی محصولات فلزی و معدنی محتمل است.

عضو هیات مدیره سبدگردان فراز گفت: حدود ۶۰ درصد از بازار سرمایه ما مربوط به سهام شرکت‌های صادرات محور بوده و رکود در بازار‌های جهانی، سودآوری این شرکت‌ها را متاثر خواهد کرد. ضمن اینکه پایان جنگ روسیه و اوکراین شرایط را برای صنایع کامودیتی محور بازار سرمایه سخت‌تر خواهد کرد (هر چند به پایان یافتن مناقشات در کوتاه مدت خوشبین نیستم).

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: با این تفاسیر نگرانی بابت تاثیر منفی رکود در بازار‌های جهانی بر روی بازار سرمایه منطقی است. نکته اینجاست که حاشیه سود اکثر شرکت‌های کامودیتی محور بازار سرمایه مناسب بوده و در صورت کاهش قیمت‌های جهانی، شاید حاشیه سود این شرکت‌ها کمی کاهش یابد، ولی اثر جدی روی روند بازار سرمایه ما نخواهد داشت.

وی ادامه داد: مشکل اصلی بازار سرمایه ما، رکود در اقتصاد جهانی نیست. ارزش پایین معاملات نشان از عدم خوشبینی سرمایه‌گذاران به آینده بازار سرمایه دارد. از منظر تحلیلی نسبت P/E میانگین بازار سرمایه در محدوده ۶ الی ۷ قرار دارد که کاملا منطقی است. برآورد می‌شود گزارش‌های ۶ ماهه خوبی از سودآوری شرکت‌ها منتشر شود و اگر سرکوب قیمت‌ها توسط دولت صورت نگیرد، برخی گروه‌ها همچون غذایی‌ها پتانسیل رشد سودآوری در نیمه دوم سال را هم دارند؛ ولی با وجود مناسب بودن وضعیت اکثر سهم‌ها از نکاه تحلیلی، فعلا از سوی سرمایه‌گذاران رغبتی برای خرید و ورود نقدینگی جدید به این بازار مشاهده نمی‌شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده