به گزارش میمتالز، یک کارشناس بازار سرمایه در تشریح دلایل شکست کف سال ۱۴۰۱ شاخص کل بورس، به بورسان گفت: دلیل عمده این موضوع به کاهش قیمت کامودیتیها و به تبع آن نرخ محصولات شرکتهای بزرگ بازار برمیگردد که بخش عظیمی از بورس تهران را تشکیل میدهند.
محمدمهدی جمشیدیان عنوان کرد: ریسکهای متعددی همانند برجام، سیاستگذاریهای داخلی و... را بسیار پررنگ ارزیابی کرد و افزود: در صورتی که شرایطی، چون قیمتهای جهانی، مشخص شدن تکلیف دلار، برجام و چند ابهام دیگر صورت گیرد به طور قطع شاهد بهبود شرایط در بازار سرمایه خواهیم بود، اما متاسفانه تکلیف هیچکدام از این موارد تاکنون روشن نشده و کاهش حجم معاملات بر بازار کالایی هم سرایت کرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه رکود روز به روز تشدید میشود، بنابراین رفتار بازار با توجه به این اتفاقات بسیار طبیعی است و باید منتظر یک اتفاق بزرگ در اقتصاد کلان کشور شد تا شاهد رشد بازار باشیم.
جمشیدیان اظهار کرد: جریانات سیاسی از جمله جنگ اوکراین و روسیه بر ناپایداری بازارها تاثیر بسیار گذاشته و ضریب اطمینان را کاهش داده است. بنابراین، نمیتوان چشم انداز مثبتی را برای آن تصور کرد.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است؛ متاسفانه بورسهای دنیا هم با یک موج نااطمینانی و تورم مواجه هستند و تصمیمگیری را هم برای آنان نیز سخت کرده است.
وی اظهار امیدواری کرد: با مشخص شدن تکلیف دلار و ابهامات دیگر در کشور، به طور حتم بازار روند رو به رشد و صعودی خود را طی خواهد کرد.
جمشیدیان درباره دلیل پایین بودن P/E بورس تهران نسبت به P/R بازار مسکن عنوان کردند که وجود یک پیشینه تاریخی قدرتمند در بازار مسکن و دیدگاه عدم تحمیل ضرر در آن، در کنار تجربه تلخی که بورسیها در برهههایی از زمان مانند دو سال گذشته داشتهاند، از اصلیترین دلایل این موضوع است.