به گزارش میمتالز، بازار سهام برای دومین روز کاری متوالی، روندی صعودی را تجربه کرد و دادوستدهای آخرین روز کاری هفته را با رشد ۰.۹۱ درصدی شاخص کل به پایان رساند تا این نماگر به محدوده یک میلیون و ۳۴۶ هزار واحد بازگردد.
نماگر هموزن نیز امروز را سبز به پایان رساند و ۱.۱۵ درصد به ارتفاع آن افزوده شد. رسیدن دماسنج اصلی تالار شیشهای به حمایتهای تکنیکالی از مهمترین دلایل بازگشت شاخص کل به سطوح مثبت ارزیابی میشود. شرایطی که سهامداران خرد را نیز پس از دوری هفت روزه به زمین خرید سهام کشاند.
کارشناسان یکی از دلایل اصلی صعود بورس تهران در دو روز کاری گذشته را برخورد نمودار قیمتی شاخص کل به حمایت مهمی میدانند. پس از شکست حمایتهای ۱.۴ و ۱.۳۶ میلیون واحدی در هفته گذشته، حمایت محدوده ۱.۳۲ میلیون واحدی برای بازار سهام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود و شکست آن میتوانست روند ریزشی بازار را ادامهدار کند.
همانطور که در تصویر زیر پیداست، کندلهای شاخص کل پس از رسیدن به خط حمایتی داینامیک (که با رنگی مشکی مشخص شده است)، معاملات را با افزایش تقاضا همراه کرد و نماگر اصلی بازار نزدیک به ۲۰هزار واحد صعود کرد.
با این حال ادامه این مسیر صعودی برای شاخص کل با چالشهایی همراه است. همانطور که مشخص شده است، محدوده ۱.۳۴ تا ۱.۳۵ میلیون واحدی یک مقاومت استاتیک را تشکیل داده که این موضوع با رسیدن اندیکاتور RSI به مرز ۳۰ واحد تشدید خواهد شد و میتواند بورس روز شنبه را با افزایش عرضهها همراه کند.
از سمت دیگر کندلها خط تنکنسن را نیز پیش روی خود دارند که میتواند کمی بر فشار فروشها بیافزاید. در صورتی که شاخص کل بورس بتواند محدوده ذکر شده را به سمت بالا بشکند، میتوان انتظار تداوم روند صعودی ایجاد شده را تا مرز ۱.۴ میلیون واحدی داشت و در غیر اینصورت با مدتی در انتظار روند خنثی و کمرمق باشیم.
در جریان دادوستدهای امروز بورس تهران بالاخره شاهد ورود سرمایههای خرد به جریان معاملات سهام بودیم. حقیقیها که در ۷ روز کاری گذشته، خروج سرمایه بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومانی را رقم زده بودند، روز چهارشنبه هر چند اندک، اما خالص خرید مثبتی را به میزان ۶۳ میلیارد تومان ثبت کردند که بیشترین ورود سرمایه حقیقی از یک شهریورماه نیز به شمار میرفت.
در میان صنایع بورسی نیز امروز ۱۷ صنعت میزبان حقیقیها بودند که در راس آنها پتروشیمیها با خالص خرید ۲۵ میلیارد تومانی خودنمایی میکردند. سه گروه کامودیتیمحور فلزات اساسی، کانههای فلزی و فرآوردههای نفتی نیز روز چهارشنبه میزبان سرمایههای خرد بودند.
در سمت مقابل، اما ۱۸ گروه که در صدر آن خودروییها جای داشتند با جابهجایی سهام در مسیر حقیقی به حقوقی مواجه شدند. هر چند خودروییها روز چهارشنبه سبزی را پشت سر گذاشتند و با اختلاف بیشترین ارزش معاملات روزانه را نیز تجربه کردند، اما با بیشترین خروج سرمایه حقیقی به میزان ۱۶.۵ میلیارد تومان مواجه شدند. رتبه بعدی بالاترین خالص فروش مثبت سهامداران خرد نیز از آن زیرمجموعههای گروه حمل و نقل به میزان ۱۳ میلیارد تومان شد.
بازارهای جهانی هفتههاست حال و روز خوشی ندارند. طبق آخرین آمارها در زمان نگارش این گزارش، نفت حوالی ۸۶ دلار بر هر بشکه (کمترین سطح از میانههای ژانویه ۲۰۲۲)، طلا ۱۶۲۰ دلار و مس ۷۳۰۰ دلار قیمت میخورند و دیگر کامودیتیها نیز شرایط مشابهی را طی میکنند. شرایطی که بر معاملات بورس کالامحور تهران نیز سایه افکنده است.
حالا قرار است آمارهای اقتصادی چین منتشر شود. آمارهایی که میتواند اثر خود را خوب یا بد بر بازار کامودیتیها اثرگذار به جی بگذارد. جلسه اوپک پلاس نیز در روزهای نخست ماه اکتبر برگزار خواهد شد. روسیه احتمالا کاهش تولید حدود یک میلیون بشکه در روز تولید نفت اوپک پلاس را در دیدار اکتبر وزیران این گروه پیشنهاد خواهد کرد.
نشت خط لوله نورد استریم نیز در از دیروز تاکنون خبرساز شده است. حالا باید دید واکنش بازار کامودیتیها چه خواهد بود و چه مسیری را قرار است در پیش بگیرند. تا به اینجای کار که نگاهی به شاخص کالایی بلومبرگ که سبد متنوعی از مواد خام را پوشش میدهد، از نزول این شاخص به کمترین سطح از فوریه ۲۰۲۲ حکایت میکند. BCOM از سقف اخیر خود بیش از ۱۹ درصد فاصله گرفته و در حال حاضر عدد ۱۱۰ واحدی را نشان میدهد.
گزارشهای شهریورماه یک به یک راهی کدال میشوند. تا به اینجای کار آمارها از بهبود عملکرد شرکتها و افزایش مقدار تولید نسبت به دو ماه نخست تابستان حکایت میکنند. کاهش قطعی برق در صنایع بورسی طی تابستان سال جاری شاید یکی از عوامل اثرگذار بر عملکرد صنایع بورسی در آخرین ماه تابستان بود. ۶ تا ۱۲ درصد رشد تولید نسبت به تابستان سال گذشته تا به اینجای کار گزارش میشود و در صورت ادامه یافتن این گزارشهای مناسب در میان شرکتها میتوان تا حدودی امید داشت تا بازار سهام جذابیتهای بنیادی خود را به رخ سرمایهگذاران بکشد.
منبع: فردای اقتصاد