تاریخ: ۱۵ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۰۸
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۲۷۹۴۳۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
در گفتگو با مدیرعامل فولاد مبارکه مطرح شد؛

ریل پیشرانان پیشرفت؛ مسیر امن قطار سریع‌السیر ابرپروژه‌های صنعتی

ریل پیشرانان پیشرفت؛ مسیر امن قطار سریع‌السیر ابرپروژه‌های صنعتی
‌می‌متالز - بهمن ماه سال گذشته، طی آیین رسمی و به پشتوانه‌ی نهاد ریاست جمهوری عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی و ملی آغاز شد. رئیس جمهور در این مراسم قول داد که دولت با تمام قوا مسیر عبور را برای مجریان و سرمایه‌گذاران این ۴۸ ابرپروژه‌ی ملی که تحت عنوان «پیشرانان پیشرفت ایران» به یک خانواده تبدیل شدند، تسهیل کند.

به گزارش می‌متالز، این طرح عظیم سرمایه‌گذاری با مشارکت ۷ شرکت بزرگ صنعتی ایران کلید خورد؛ ارزش سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این طرح بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان می‌باشد که به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تاریخ کشور از آن یاد می‌شود.

مجتمع فولاد مبارکه اصفهان با راهبری ۵ پروژه از این ۴۸ پروژه عظیم ملی و سرمایه‌گذاری تقریبی ۴۰ هزار میلیارد تومانی، یکی از اعضای این خانواده بزرگ صنعتی‌ست.

عناوین این ۵ پروژه به شرح زیر است:

  1. احداث نورد گرم ۲ فولاد مبارکه؛ ۴.۲ میلیون تن کلاف و ورق گرم
  2. احداث واحد‌های نیروگاهی فولاد مبارکه؛ ۹۱۴ مگاوات
  3. احداث واحد تولید آهن اسفنجی فولاد هرمزگان؛ ۲ میلیون تن آهن اسفنجی
  4. احداث خطوط اسیدشویی و نورد سرد فولاد امیرکبیر کاشان؛ ۸۰۰ هزارتن کلاف اسیدشویی و خام
  5. تکمیل و بهره‌برداری شبکه فاضلاب ۶ شهر مجاور مبارکه؛ ۳ میلیون مترمکعب پساب

بعد از گذشت حدود ۱۰ ماه از این رونمایی، به سراغ مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان رفتیم تا ببینیم که آیا دولت در عمل به وعده‌هایش جهت هموار کردن مسیر پیشرفت این پروژه‌ها، صادق بود؟ اگر این پروژه‌ها عضو این خانواده نبودند، تفاوتی در نحوه پیشرفت آن‌ها ایجاد می‌شد؟

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، در پاسخ به این سوال بیان کرد: جهت‌گیری دولت سیزدهم در حمایت از صنایع بزرگ بسیار هوشمندانه بوده و این نگرش قابل تقدیر است.

طیب‌نیا گفت: در دنیا، از بین کشور‌های پیشرفته و در حال توسعه، آن‌هایی به رشد فزاینده دست یافته‌اند که نگاه ویژه‌ای به صنایع بزرگ و مادر دارند، چرا که از قِبَل رشد این صنایع، هزاران صنعت اشتغال‌زای دیگر در بالادست و پایین‌دست زنجیره ارزش آن‌ها ایجاد و موجب رشد اقتصادی کشور می‌شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به این که از میان پروژه‌هایی که شرکت‌ها در دست اجرا دارند، پرونده‌ی ویژه‌ای برای این ۴۸ پروژه ایجاد شده است، نگرش دولت سیزدهم برای روی ریل افتادن ابرپروژه‌های ملی را مبارک خواند و خاطرنشان ساخت: همه‌ی اعضای این گروه، کمافی‌السابق برنامه‌های خود را برای پیشبرد پروژه‌ها و نیز سایر امور شرکتی دارند و توجه ویژه دولت به این پروژه‌ها، به معنای دخالت نیست؛ بلکه طی این مدت ما جلسات متعددی در این خصوص داشته و به طور مستقیم موانع و نیاز‌ها را مطرح کرده‌ایم.

طیب‌نیا افزود: جهت بررسی مستمر روند پیشرفت پروژه‌ها و رفع موانع موجود، هر دو هفته یک‌بار و نیز به صورت ماهانه، ما با برخی مقامات عالی دولت جلسه داریم؛ طی این مدت ۶ جلسه با معاون اول رئیس جمهور و ۲ جلسه نیز با شخص رئیس جمهور داشته‌ایم.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، در پایان اظهار داشت: برای اینکه یک پروژه از صفر به مرحله بهره‌برداری برسد، مراحل متعدد و زمان‌بری باید پشت سر گذاشته شود و ما با موانع بسیاری رو به رو هستیم؛ در حالی که مسیر پرسرعتی که دولت تحت عنوان «پیشرانان پیشرفت ایران» برای این پروژه‌های تاثیرگذار ملّی باز کرده است، باعث شده که طی فرآیند‌های کاملاً قانونی، این جریان به سرعت طی شده و به دنبال آن مسیر‌های تولید و اشتغال‌زایی زیادی برای سایر شرکت‌ها نیز گشوده شود.

منبع: معدن مدیا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده