به گزارش میمتالز، روحالله عباسپور، با بیان اینک نظام بانکی باید برای تأمین سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز تولید در خود انعطاف ایجاد کند، اظهار داشت: طبق قوانین جدید بانکی واحدهای تولیدی و صنعتی میتوانند به اندازه ۷۰ درصد فروش سالیانه محصولات خود تسهیلات تولید از بانکها اخذ کنند.
وی با بیان اینکه بانکها در این زمینه همکاری لازم را ندارند، گفت: از طرف دیگر خط اعتباری بانکها بسیارپایین است و جوابگوی ۱۱ استان صنعتی کشور نیست و به همین خاطر است که بانکها در این زمینه ضعیف عمل میکنند؛ بنابراین دولت باید تمهیدات جدی برای افزایش سرمایه بانکهای دولتی بیندیشید.
عباسپور همچنین با اشاره به میزان بالای استهلاک و فرسودگی ماشینآلات موجود در خط تولید صنایع و کارخانجات اضافه کرد: با توجه به اینکه درصد زیادی از ماشینآلات صنایع ما مستهلک هستند، بنابراین بخشی از تسهیلات صندوق توسعه ملی باید به نوسازی ماشینآلات این صنایع و واحدهای صنعتی اختصاص یابد.
وی ادامه داد: همچنین دولت میتواند اعتبارات و بودجههای مخصوصی برای استانها در نظر بگیرد تا این اعتبارات پس از طی فرآیند کارشناسی به نوسازی صنایع و اجرای طرحهای توسعه واحدهای تولیدی تخصیص داده شود. اگر نوسازی ماشینآلات صنایع صورت گیرد، هم مصرف انرژی پایین میآید، هم کیفیت کالا بالا میرود و هم اشتغال بیشتری ایجاد میشود.
نماینده آوج و بویینزهرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت تجدیدنظر اساسی در تولید برخی محصولات انرژیبر و پرهزینه گفت: امروز در سطح صنایع کشور به پایشی نیاز داریم تا صنایع انرژیبر و کمبازده که محصولات آنها ارزش افزوده قابل قبولی ندارد، از حمایتها و یارانههای دولتی محروم شوند.
عباسپور افزود: راه توسعه واقعی صنعت ما حمایت از صنایع دانشبنیان و کمهزینه است که با استفاده حداقلی از انرژی و مواد اولیه بیشترین بازدهی سرمایهای و سوآوری را برای کشور دارند و امروز هم در دنیا تولید محصولات دانشبنیان و دیجیتال طرفدار بیشتری دارد تا تولید محصولاتی مانند شیشه و سنگهای ساختمانی که بیشتر از اینکه سودآور باشند، انرژی مصرف میکنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم