به گزارش میمتالز، اگر فدرالرزرو اندکی از رشد نرخ بهره عقب بنشیند، پتانسیل رشد نرخ در بازار فلزات پایه وجود دارد. شاخص قیمت فلزات بورس لندن ظرف هفته ابتدایی سال ۲۰۲۳ حدود ۲درصد کاهش داشت و در روز جمعه ششم ژانویه تا ۳هزار و ۹۰۵واحد عقب نشست. عمده عقب نشینی این شاخص ظرف روزهای ابتدایی هفته رقم خورد و بخشی از این زیان ظرف روز جمعه ششم دسامبر در پی سیگنالهای مثبت کاهش نظارت بازار املاک در چین و دادههای اشتغال آمریکا برطرف شد.
دادههای وزارت کار آمریکا نشان داد که در ماه دسامبر ۲۲۳هزار شغل جدید در این کشور ایجاد شده که این رقم بیش از برآورد ۲۰۰هزار شغل نظرسنجی رویترز، اما کمتر از ۲۶۳هزار شغل ایجادشده در ماه نوامبر بود. در عین حال میزان درآمد ماهانه آمریکاییها ظرف دسامبر ۲۰۲۲ تنها ۳/ ۰درصد افزایش یافت که این رقم کمتر از پیشبینی و میزان رشد دستمزد برای ماه قبل بود.
تضعیف دادههای اشتغال و درآمد آمریکا زمینه عقبگرد شاخص دلار را فراهم کرد که این موضوع سیگنالی افزایشی برای بازارهای کالایی به همراه داشت. درواقع کاهش رشد دستمزد و بروز نشانههای دیگر از تضعیف رشد اقتصادی آمریکا، باعث امیدواری فعالان بازار به کاهش رشد نرخ بهره از سوی فدرالرزرو شد و زمینه صعود بازارهای مالی و کالایی دنیا را ظرف روز جمعه ششم ژانویه فراهم کرد. البته دادههای تورم آمریکا برای ماه دسامبر ظرف روزهای پایانی هفته پیش رو منتشر میشود و نتایج آن میتواند بر تصمیمات فدرالرزرو درخصوص میزان سیاست انقباضی برای مهار تورم اثرگذار باشد. در نهایت ظرف یکهفته ابتدایی سال ۲۰۲۳ منتهی به روز جمعه ششم ژانویه، قلع ۹۹/ ۲درصد، مس ۷/ ۲درصد و فلز روی ۲۴/ ۲درصد گران شدند. این در حالی بود که در این بازه زمانی نیکل ۶/ ۶درصد، سرب ۵/ ۴درصد و آلومینیوم ۶۵/ ۲درصد از ارزش خود را در بازارهای جهانی از دست دادند.
فلز سرخ ظرف هفته ابتدایی سال ۲۰۲۳ نوسان نرخ رفت و برگشتی قابلملاحظهای را تجربه کرد؛ در حالی که واهمه از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در چین و نزدیکشدن به تعطیلات سال نوی چینی از میزان تقاضا برای مس کاست و در نتیجه این فلز تا ۷/ ۳دلار بهازای پوند تا روز پنجشنبه پنجم ژانویه عقب نشست. تضعیف دلار آمریکا ظرف روز جمعه و انتشار خبری مبنی بر کاهش نظارت چین بر بازار املاک از سوی بلومبرگ باعث شد تا مس به مسیر رشد قیمت بازگردد و با ثبت رشد روزانه ۲/ ۲درصدی تا ۹۱/ ۳دلار به ازای هر پوند معادل ۸هزار و ۶۰۲دلار به ازای تن در معاملات آتی کامکس آمریکا صعود کند. سرمایهگذاران امیدوارند چین برای بازگرداندن اقتصاد این کشور به مسیر رشد حمایت بیشتری از بخش ساخت وساز انجام دهد.
این موضوع با تحریک تقاضا برای فلزات صنعتی زمینه رشد بهای این محصولات را فراهم میکند. در عین حال چین از روز یکشنبه هشتم ژانویه پذیرای مسافران بینالمللی بدون نیاز به قرنطینه است. این خبر واهمه شیوع گسترده کرونا در کوتاهمدت را به دنبال دارد، اما سیگنال مثبتی برای بازگشت تقاضا در میانمدت و بلندمدت خواهد بود و محرک تقاضاست. در عین حال، شیلی به عنوان یکی از تامین کنندگان اصلی مس معدنی در دنیا از کاهش ۹/ ۶درصدی تولید این فلز برای ماه نوامبر خبر داد. ظرف سال ۲۰۲۲ تولید معدنی مس با چالشهای جدی مواجه شد، به نحوی که در شرایط کنونی موجودی این فلز در انبارهای بورسی در نرخی بسیار پایین قرار دارد. این کاهش موجودی اگر همزمان با رشد تقاضا باشد، پتانسیل ایجاد جریان افزایشی در بازار فلز سرخ را دارد.
منبع: دنیای اقتصاد