تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۴۵
بازدید: ۲۵۹
کد خبر: ۲۹۱۱۰۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس سازمان امور مالیاتی:

جهت تشویق شرکت‌های بورسی از منافع کوتاه مدت مالیاتی گذر خواهیم کرد/ مالیات بر عایدی سرمایه، مشمول معاملات بورس نمی‌شود

جهت تشویق شرکت‌های بورسی از منافع کوتاه مدت مالیاتی گذر خواهیم کرد/ مالیات بر عایدی سرمایه، مشمول معاملات بورس نمی‌شود
‌می‌متالز - داوود منظور شرکت‌های بورسی را جزء "شفاف‌ترین شرکت‌های فعال اقتصادی" دانست و گفت: در قانون مالیات‌های مستقیم تدابیری اندیشیده شده که شرکت‌های بورسی از معافیت‌های ۱۰ درصدی و حتی در برخی مواقع از معافیت‌های ۲۰ درصدی برخوردار شوند؛ بنابراین در جهت تشویق شرکت‌های بورسی از منافع کوتاه مدت مالیاتی گذر خواهیم کرد و تمام توان خود که قانون برای ما در نظر گرفته است را در جهت حمایت از شرکت‌های بورسی به کار خواهیم گرفت.

به گزارش می‌متالز، «داوود منظور» رئیس سازمان امور مالیاتی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: مالیات بر عایدی سرمایه عملا مالیات بر سوداگری و مالیات بر اموال ثابت به ویژه خودرو و ملک است تا این افراد با خرید و فروش مکرر کسب درآمد نکنند.

منظور در پاسخ به این پرسش که آیا سود سپرده‌های بانکی شامل مالیات می‌شود، گفت: طبق قانون سود بانکی معاف از مالیات است؛ هر چند که ممکن است قانون‌گذار بخواهد این ماده را مجددا بررسی کند؛ اما در حال حاضر با توجه به اختلاف سود سپرده بانکی در مقایسه با تورم، به‌عنوان دولت و مجری قانون، خواهان اخذ مالیات نیستیم چراکه این امر منجر به خروج نقدینگی از بانک‌ها خواهد شد.

رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: بنا نیست فشاری روی مودیانی که به‌طور شفاف مالیات‌های خود را پرداخت می‌کنند، وجود داشته باشد و تنها به دنبال پوشش پایه‌های نظارتی هستیم. سال گذشته رشد بیش از ۵۸ درصدی و امسال رشد ۵۵ درصدی را ایجاد کرده‌ایم و برای سال آینده نیز رشد۵۴ درصدی در درآمد‌های مالیاتی را پیش‌بینی می‌کنیم. تاکنون بیش از یک میلیون مودی جدید مالیاتی شناسایی شده و امیدواریم این فرآیند تا پایان سال و یا حداکثر تا نیمه سال آینده شناسایی ادامه داشته و برای آن‌ها پرونده تشکیل دهیم.

وی اظهار کرد: طبق آخرین بررسی‌ها طی سه سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار شرکت علی‌رغم اینکه فعالیت داشتند، اظهارنامه و مالیات نداده‌اند؛ از این رو برای این شرکت‌ها اظهارنامه برآوردی مربوط به سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ تولید کردیم. علاوه بر این حدود ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارند که به‌عنوان مودی مالیاتی شناسایی شدند، اما اظهارنامه نداده و مالیات پرداخت نکرده که برای این واحد‌های صنفی با توجه به اطلاعات تحت اختیار خود اظهارنامه تولید کردیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: طبق آخرین برآورد‌ها مجموع مالیات این شرکت‌ها و واحد‌های صنفی به بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این مودیان می‌توانند از قانون تمکین کرده و مالیات خود را بپردازند و اگر اعتراضی نسبت به اظهارنامه‌ها دارند می‌توانند ضمن اعلام اعتراض، اظهارنامه خود را ارائه کنند تا مورد بررسی قرار بگیرد.

وی مطرح کرد: سازمان مالیات نسبت به تحقق مالیات ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی خوش‌بین است و برنامه‌ریزی‌های خود را در این خصوص از ۶ ماه پیش آغاز کردیم، بنابراین نسبت به انجام تعهد خود نسبت به خزانه‌داری، اطمینان داریم.

درگاه حساب‌های معاملات رمزارز شناسایی می‌شود

رئیس سازمان امور مالیاتی درباره فعالیت‌های حوزه رمزارز اظهار کرد: فعالیت رمزارز قانونی شناسایی نشده است، اما به عنوان سازمان امور مالیاتی با همکاری بانک مرکزی، درگاه حساب‌هایی که درگیر این معاملات هستند را شناسایی می‌کنیم و می‌توانیم میزان درآمد افراد را از این طریق شناسایی کنیم. اگر بانک مرکزی این اطلاعات را پایش کند، می‌توانیم مالیات مربوط به این موضوع را اخذ کنیم. مراودات تبدیل ریال به رمز ارز قابل شناسایی بوده، اما بانک مرکزی هنوز اطلاعاتی در این خصوص ارائه نداده است.

جریمه و مجازات کیفری برای شرکت‌های فاکتور فروش

منظور ادامه داد: شرکت‌ها و معاملات صوری و شرکت‌های فاکتور فروش آسیب زیادی به منابع مالیاتی و درآمد عملکرد می‌زنند. در تلاش هستیم که با این موضوع برخورد کنیم. تاکنون بیش از ۴ هزار میلیارد تومان فاکتور فروشی شناسایی شده‌اند. افرادی که شناسایی می‌شود نه تنها ملکف به پرداخت جریمه می‌شوند بلکه مجازات کیفری نیز برای آن‌ها اعمال خواهد شد.

سازمان امور مالیاتی تمام توان قانونی خود را جهت حمایت از شرکت‌های بورسی به کار خواهد گرفت

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: شرکت‌های بورسی شفاف‌ترین شرکت‌های فعال اقتصادی محسوب می‌شوند و به‌ طور کامل تحت کنترل و نظارت هستند، در همین راستا از توسعه بورس و شرکت‌های بورسی استقبال می‌کنیم. شرکت‌های بورسی اگر درآمد‌های خود را به سوی افزایش سرمایه هدایت کنند و سرمایه‌گذاری کنند از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد؛ این به معنای علاقه سازمان مالیات به بزرگ‌تر شدن شرکت‌های بورسی است و این موضوع در قانون بودجه امسال درج شده و در بودجه سال آینده نیز در نظر گرفته خواهد شد.

منظور تاکید کرد: هر میزان که شرکت‌های بورسی بزرگ‌تر بشوند، در نهایت به نفع نظام مالیاتی و اقتصاد کشور خواهد بود و در جهت تشویق شرکت‌های بورسی از منافع کوتاه مدت خود گذر خواهیم کرد. البته در ماده ۱۴۳ قانون مالیات‌های مستقیم نیز تدابیری اندیشیده شده که شرکت‌های بورسی از معافیت‌های ۱۰ درصدی و حتی در برخی از مواقع ۲۰ درصدی برخوردار باشند، بنابراین تمام توان خود که قانون برای ما در نظر گرفته است را در جهت حمایت از شرکت‌های بورسی به کار خواهیم گرفت و آمادگی داریم که مشارکت و همکاری بیشتری با شرکت‌های بورسی داشته باشیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اخذ مالیات از عواید و سود خرید و فروش سهام پاسخ داد: در حال حاضر مالیات نقل و انتقال سهام وجود دارد. مبالغ قابل توجهی از این مسیر وصول می‌شود و افزون بر این موضوع مالیات دیگری اخذ نخواهد شد. مالیات از خرید و فروش سهام همانند سالیان گذشته، تنها معطوف به مالیات نیم درصدی در بورس و ۴ درصدی از ارزش اسمی سهام خارج از بورس خواهد بود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده