تاریخ: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۲۲
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۲۹۳۰۴۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد بی‌سابقه تولید ماشین‌آلات در کشور/ ۳۰ درصد واحد‌های غیرفعال ضعف مدیریت دارند

رشد بی‌سابقه تولید ماشین‌آلات در کشور/ ۳۰ درصد واحد‌های غیرفعال ضعف مدیریت دارند
‌می‌متالز - وزیر صمت با بیان اینکه ۳۰ درصد واحد‌های غیرفعال ضعف مدیریت دارند، گفت: تولید در بخش ماشین الات ۱۵ درصد رشد داشته که در ۸ سال گذشته تقریبا بی سابقه بوده است.

به گزارش می‌متالز، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور در اولین همایش «پیشران‌های اقتصادی؛ فرصتی برای توسعه ملی» ضمن بررسی شاخص‌های کلان اقتصادی گفت: اگر شاخص‌های کلان اقتصادی را مرور کنیم، متوجه میشویم تمام شاخص‌ها روند مطلوب داشته است. برای مثال طبق امار گمرک در ده ماه اول سال جاری صادرات ۱۷.۷ درصد و واردات کشور ۱۶.۹ درصد رشد داشته است. در این میزان واردات ۱۶ درصد کالای واسطه‌ای رشد کرده و این به آن معناست که تولید اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: همچنین بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد که تولید در بخش ماشین الات ۱۵ درصد رشد داشته که در ۸ سال گذشته تقریبا بی سابقه بوده است. از طرفی طبق بررسی‌های مرکز امار ایران در ۶ ماه اول امسال صنایع و معادن کشور هم ۴.۹ رشد داشته است.

فاطمی امین افزود: بنابراین وضعیت اقتصادی در قالب شاخص‌های کلان روند بسیار خوبی دارد، اما به این معنا نیست که مسائل ما حل شده است. چرا که ریشه اصلی مشکلات ما، بهم ریختگی سازوکاری است. یعنی در نتیجه سازوکار و قوانین نامناسب ناترازی‌های متعدد ایجاد می‌شود.

وی افزود: برای مثال در ده سال گذشته رشد اقتصادی اندک داشتیم، اما تورم بسیار افزایش داشته است. توازن منابع مصارف خانوار در ده سال گذشته بهم ریخته و قدرت خرید کاهش یافته است. همچنین ناترازی‌هایی در زنجیره تولید ایجاد شده است. مثلا در برخی زنجیره‌ها مانند فولاد موفق بوده ایم، اما ناترازی داشته ایم.

وزیر صمت بیان کرد: قطعا نمیشود همه مسائل را باهم حل کرد، اما باید اینهارا باهم تحلیل کرد. باید تمامی مسائل همزمان تحلیل شوند، اما حل آن‌ها در یک نقشه راه یک به یک حل میشود. یکی از مسائلی که باید از سمت پیشران‌ها حل شود، همکاری بین حاکمیت و کسب و کارهاست. یکی از این کار‌هایی که به عهده پیشران‌ها محول می‌شود، موضوع صادرات است. به چند دلیل صادرات مهم است. اول اینکه یک منابع ارزی برای تامین واردات فراهم کند و از طرفی دیگر ما باید بتوانیم صادرات انجام دهیم تا بخاطر آن اشتغال و به دنبالش تقاضا ایجاد شود.

فاطمی امین با تحلیل شرایط جهانی اظهار داشت: در دنیا ان کسی که قدرت دارد میتواند از منافعش دفاع کند. مابرای اینکه در صحنه بین المللی قدرت داشته باشیم دو کار باید انجام شود اول اینکه کالا‌هایی تولید کنیم که کمتر کشوری تولید میکند و موضوع دیگر سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری با توزیع جغرافیایی مناسب و سرمایه گذاری برای تکمیل زنجیره‌های ارزش مورد اهمیت است.

وی افزود: در رشته‌های مختلف مانند لوازم خانگی و خودرو، تولید ما مثبت است، اما این تولید متوازن در کشور انجام نمیشود. ما در وزارت صمت تک تک شهرستان‌ها را تحلیل کردیم که توزیع سرمایه گذاری را متعادل کنیم. پس یعنی نباید در رشته‌هایی که سرمایه گذاری داریم مجدد سرمایه گذاری شود. در گلوگاه‌ها باید سرمایه‌ها جذب شود.

فاطمه امین در پایان گفت: احیا و فعال سازی واحد‌های غیرفعال و زیرظرفیت از دیگر موضوعات مهم است. ۳۰ درصد واحد‌های غیرفعال ضعف مدیریت دارند. حل این مشکل کاری ست که از عهده پیشران‌ها برمیآید. امااخرین نکته بنده، تلاش برای ارتقای مدیریت است. در اقتصاد کشور چالش‌های جدی در رویکرد‌ها وجود دارد. پیشران‌های اقتصادی میتوانند در نواوری‌های مدیریتی تمرکز کنند تا شاهد رشد مضاعف اقتصاد کشور باشیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت