تاریخ: ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۱۲
بازدید: ۲۳۳
کد خبر: ۲۹۳۱۴۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
جعفری در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری آموزشی اشتغال پایدار سربازان اعلام کرد:

پایش اصلی طرح‌ها پس از تامین مالی، موضوع نیروی انسانی است

پایش اصلی طرح‌ها پس از تامین مالی، موضوع نیروی انسانی است
‌می‌متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: پایش اصلی طرح‌های بخش معدن و صنایع معدنی پس از تامین مالی، موضوع نیروی انسانی متخصص و ماهر است.

به گزارش می‌متالز، وجیه الله جعفری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری برای ایجاد اشتغال پایدار سربازان وظیفه از طریق آموزش‌های مهارتی ضمن بیان این مطلب گفت: ایمیدرو، توسعه اشتغال را به عنوان یکی از برنامه‌های خود دنبال می‌کند و تامین نیروی متخصص به عنوان یکی از ضرورت‌های بعد از بهره برداری هر طرح است.

وی افزود: در کشور، ظرفیت نیروی انسانی بالاست و باید قواعد و ظرفیت هر منطقه را شناسایی کنیم. در این تفاهم نامه -که پایلوت استانی است و قابلیت اجرایی دارد- این مسیر را دنبال خواهد کرد که مثلا طرح تیتانیوم کهنوج و صنایع پایین دستی آن، پس از بهره برداری نیاز به نیروی انسانی خواهد داشت و باید از اکنون نسبت به آموزش نیروی انسانی اقدام کنیم.

ایمیدرو؛ تامین کننده ۵۰ درصد هزینه طرح فاجد

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اجرای طرح فاجد (فارغ التحصیلان جوان دانشگاهی) در این سازمان تصریح کرد: تلاش کرده ایم با آموزش فارغ التحصیلان جوان، بحث نیروی متخصص مورد نیاز بخش معدن و صنایع معدنی را تقویت کنیم. در این طرح، نظام مهندسی معدن مجری است و طی ۱۱ ماه دوره آموزشی برگزار و ایمیدرو نیز ۵۰ درصد هزینه‌ها را متقبل می‌شود.

وی ادامه داد: تجربه ما نشان داده همه فارغ التحصیلان آموزش دیده، جذب کار شده اند. موضوع دیگر، آموزش نیروی ماهر برای بخش معدن و صنایع معدنی است. با توجه به افزایش چند برابری برنامه حفاری اکتشافی در کشور و نیاز به ۱۰۰۰ نفر حفار و کمک حفار، ایمیدرو آموزش نیروی ماهر در این زمینه را آغاز کرده و تاکنون نفر ۷۵ نفر آموزش دیده که همگی جذب شده اند.

قابلیت تامین نیرو‌های شرکت‌های معدنی، با آموزش سربازان

امیر حسن زاده، سرپرست معاون اقتصادی استانداری کرمان در این جلسه گفت: با توجه به نیاز شرکت‌های معدنی این استان به نیروی انسانی ماهر، اما کمبود نیرو در برخی مهارت‌ها موجب شده تا نیرو‌های مورد نیاز، از سایر استان‌ها و حتی از خارج تامین می‌شود.

وی افزود: جامعه سربازان بین ۱۸ تا ۲۴ سال است و از این رو، اجرای تفاهم نامه مذکور، فرصت مناسبی ایجاد می‌کند تا با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود، علاوه بر ایجاد توانمندی در سربازان، نیاز شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی نیز مرتفع شود.

تدوین تفاهم نامه؛ اقدامی ارزشمند

حسین اثباتی معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیرو‌های مسلح، در این جلسه با بیان اینکه در این ستاد از سال ۹۸ پیگیر اشتغال سربازان هستیم، اذعان کرد: تدوین این تفاهم نامه، اقدامی ارزشمند است که با همفکری نهاد‌های ذیربط اجرایی می‌شود.

وی افزود: آموزش باید متناسب با نیازمندی بهره بردار باشد و هر سرباز باید با توجه به توانمندی و تخصص مورد علاقه، دوره‌های مهارآموزی را فراگیرد.

اثباتی با اشاره به ورود ستاد کل نیرو‌های مسلح به موضوع آموزش سربازان، بیان کرد: از این اقدام ۲ هدف داریم. نخست، اینکه سالانه ۳۰۰ هزار نفر وارد نیرو‌های مسلح می‌شوند و حدود ۱۷ تا ۲۴ ماه دوره سربازی خود را می‌گذرانند و با توجه به خدماتی که می‌دهند، ما نیز خدماتی متقابل ارائه دهیم.

وی ادامه داد: دوم، موضوع بیکاری به عنوان یک معضل است که در نظر داریم با مهارت آموزی سربازان، گامی در این زمینه برداریم.

تشکر از ایمیدرو به خاطر ورود به موضوع آموزش نیروی انسانی

محمدرضا جهانگیری، مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای استان کرمان در این جلسه با اظهار تشکر از ایمیدرو به دلیل ورود به موضوع آموزش نیروی انسانی گفت: این تفاهم نامه با همکاری یگان‌های نظامی، استانداری و سازمان آموزش فنی حرفه ای، اقدامی مطلوب است.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت تقاضای بالای نیروی کار در استان کرمان، این تفاهم نامه قبل از شروع سال جدید اجرایی می‌شود.

جهانگیری همچنین از ایجاد کارگاه گوهرتراشی در شهرستان سیرجان ابراز تشکر کرد و خواستار ایجاد مرکز گوهرتراشی در کرمان به عنوان پایلوت جنوب شرق کشور و نیز در شهربابک شد.

مهدی بازمانده رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان در این جلسه بیان داشت: این نهاد با همکاری ستاد مشترک نیرو‌های مسلح، با برگزاری دوره‌های آموزشی، ماهانه ۴۲۰۰ نفر را آموزش می‌دهد. از این رو، تجربه آموزش برخی دوره‌ها را داریم.

وی افزود: طرح جهاد بومی سازی توسط این نهاد در حال اجراست که یکی از مولفه‌های آن، آموزش است. با توجه به سند چشم انداز ۱۴۰۴ برای تولید فولاد، روی منابع کم عیار هماتیت از ۱۶ تا ۳۵ درصد کار پژوهشی و در بخش فراوری در مقیاس پایلوت در فولاد بوتیا انجام شد و در حال حاضر، ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

بازمانده گفت: در این طرح، سرباز مستقر در منطقه، با کمترین بعد مسافت می‌تواند در این خط، آموزش‌های لازم را فراگیرد. بحث هوشمندسازی صنایع، استفاده از پهپادها، ماهواره‌ها و. را دنبال می‌کنیم و از یک مرکز نوآوری برای انجام فعالیت‌های نوآورانه برخورداریم.

فرصتی برای مهارت آموزی جوانان

امیر خرمی شاد، معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو با بیان اینکه کرمان به عنوان یکی از استان‌های معدنی است و شرکت‌های معدنی، مستعد و بسیار مشتاق برای همکاری آموزشی هستند، گفت: با توجه به اقدام بسیار مبارک ستاد نیرو‌های مسلح مبنی بر صادر نشدن کارت پایان خدمت سربازان بدون مهارت آموزی از سال ۱۴۰۲ و طبق فرامین رهبر، فرصت سربازی، فرصتی بسیار ارزشمندی برای مهارت آموزی جوانان است.

وی ادامه داد: در این زمینه، سازمان آموزش فنی حرفه‌ای و جهاد دانشگاهی، آماده همکاری هستند و ایمیدرو نیز براساس ماده ۱۷ اساسنامه سازمان، هزینه‌های آن را تامین می‌کند.

بنا به این گزارش، تفاهم نامه همکاری آموزشی برای ایجاد اشتغال پایدار سربازان وظیفه، بین وجیه ا... جعفری، رئیس هیات عامل ایمیدرو، امیر حسن زاده، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان، سردار موسی کمالی مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح، محمدرضا جهانگیری مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای استان کرمان و مهدی بازمانده رئیس جهاد دانشگاهی این استان امضا شد.

منبع: ایمیدرو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده