تاریخ: ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۰۸
بازدید: ۲۱۵
کد خبر: ۲۹۴۴۹۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

آغاز فرآیند تولید داخل دامپ تراک معادن

آغاز فرآیند تولید داخل دامپ تراک معادن
‌می‌متالز - هزار دستگاه دامپ تراک معدنی ۲۵۰ و ۳۰۰ تنی با همکاری شرکت چینی در داخل کشور تولید می‌شود.

به گزارش می‌متالز، ­مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران با اشاره به مصوبات سفر رئیس جمهور به چین گفت: شرکت سازنده خارجی با تولید دامپ تراک (تجهیزات سنگین معادن) در ایران موافقت کرد و در این زمینه با این شرکت تفاهم کردیم که اکنون در مرحله انعقاد قرارداد قرار داریم.

علی رستمی در همایش ارتباط واحد‌های کوچک و بزرگ استان کرمان افزود: بر این اساس هزار دستگاه دامپ تراک معدنی ۲۵۰ و ۳۰۰ تنی با همکاری شرکت چینی در داخل کشور تولید می‌شود.


حمایت شرکت مس از قطعه سازان


مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: شرکت ملی مس، حمایت از واحد‌های قطعه سازی، پایین دستی و تامین کننده زنجیره مس را تکلیف خود دانسته و این حوزه را به صورت ویژه مورد توجه قرار داده است.

وی با بیان اینکه حتی هزینه‌های آزمون و خطا را برای هر قطعه تولیدی می‌پردازیم افزود: شرکت ملی مس آمادگی دارد مشکلات هر قطعه ساز تولید کننده با ظرفیت پایین و مشکلات بازار مالی و نقدینگی آن‌ها را در قالب قرارداد‌هایی رفع کند و امکانات ما در اختیارات مجموعه استان قرار می‌گیرد تا این واحد‌ها شکوفا شوند.


برنامه تولید یک میلیون تن کاتد و اکتشاف معدنی


رستمی گفت: شرکت ملی مس طی ۵۰ سال فعالیت خود ۲۸۵ هزارتن مس کاتد تولید می‌کرده و اکنون برنامه تولید یک میلیون تن را طی ۶ سال هدف گذاری کرده است که بر این اساس صادرات ۱.۶ میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار، سود خالص از ۱.۵ میلیارد دلار به پنج میلیارد دلار در سال خواهد رسید و اشتغال از ۱۸ هزار نفر به ۵۰ هزار نفر می‌رسد که برای تحقق آن میزان ۱۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه ایران روی کمربند اصلی مس قرار دارد گفت: هفت درصد سرزمین کشور را اکتشاف کردیم و ۲ شرکت اکتشافی در کرمان و آذربایجان شرقی امسال راه اندازی شد که با اکتشافات فعلی، رتبه ایران را از نظر ذخایر مس از هفتم به پنجم دنیا رساندیم.

رستمی ادامه داد: برای این کار دستگاه حفاری نداشتیم، امسال ۲۲ مورد خریداری شده، اما خریداری ۶۰ دستگاه حفار در برنامه است که تا پایان امسال این دستگاه‌ها وارد شرکت می‌شود و آمادگی داریم با آزمایشگاه‌ها همکاری کنیم؛ در این خصوص با آزمایشگاه دانشگاه شهید باهنر کرمان و تبریز قرارداد داریم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: مشکل اکتشاف معدنی این است که هر محدوده و پهنه‌ای را خواستیم وزارتخانه با واگذاری آن موافقت نکرد؛ حاضریم ریسک اکتشاف را بپذیریم، اما پهنه‌های مورد نیاز به ما واگذار شود.

وی یادآور شد: ۶ کارخانه تغلیظ بزرگ، چهار کارخانه کاتد و ۲۰ معدن در برنامه و در دست طراحی است و ظرفیت تولید کارخانه ذوب مس سرچشمه از ۱۷۰ هزار تن به ۴۰۰ هزار تن و خاتون آباد از ۱۲۰ هزار تن به ۲۰۰ هزار تن ارتقا می‌یابد که توسعه ۲۰۰ درصدی را در ذوب مس خواهیم داشت.

این مسوول افزود: معاون رئیس جمهور تاکید کرد چند شهرک پایین دست مس راه اندازی کنیم که یکی از این شرکت‌ها را برای استان کرمان درنظر گرفتیم و در این زمینه با بخش خصوصی مشارکت می‌کنیم.


تولید ۷۰۰ مگاوات برق خورشیدی


رستمی گفت: تولید ۷۰۰ مگاوات برق خورشیدی با سرمایه گذاری شرکت مس در برنامه قرار گرفته و ۲ پروژه شهربابک و رفسنجان به پیمان رفته که در چند فاز به بهره برداری می‌رسد؛ استان کرمان بهترین ظرفیت را برای تولید برق از انرژی خورشیدی دارد و در این زمینه ساخت پنل‌های خورشیدی در استان آغاز شده است.

وی ادامه داد: کل صنعت مس ایران اکنون ۲۴۰ مگاوات مصرف برق دارد، اما ۶۵۰ مگاوات برق تولید می‌کنیم و مازاد آن را به شبکه می‌دهیم که به برق سراسری کمک می‌شود.


آغاز خط دوم انتقال آب از خلیج فارس با سرمایه ۸۰ هزار میلیاردی


مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین گفت: صنعت مس در برنامه توسعه خود نیاز به آب دارد لذا خط دوم انتقال از خلیج فارس را با سرمایه گذاری ۸۰ هزار میلیارد تومانی آغاز کردیم و در افق ۶ سال آینده ۵۰ درصد از آب خط دوم را نیاز داریم که باید به استان وارد شود.

وی یادآور شد: انتقال آب از خط یک خلیج فارس از رفسنجان به معدن مس درآلو را در برنامه داریم که این پروژه با سرمایه پنج هزار میلیارد تومانی در استان کرمان آغاز خواهد شد.

رستمی افزود: صنعت مس حاشیه سود خوبی دارد و تحریم پذیر نیست لذا تامین مالی پروژه‌ها به سهولت در حال انجام است و بهترین نیروی انسانی غرب آسیا را به علت شرایط خوب دانشگاه شهید باهنر کرمان و ولیعصر رفسنجان داریم که همه چیز برای توسعه این بخش مهیاست.


مشکل ۴۳ درصد واحد‌های کوچک کرمان رفع می‌شود


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: مشکل نداشتن بازار ۴۳ درصد واحد‌های کوچک و متوسط با اتصال و تامین قطعات و خدمات واحد‌های بزرگ این استان رفع می‌شود.

مهدی حسینی نژاد نیز افزود: اقتصاد برخی شهرستان‌ها به واسطه وجود شرکت‌های صنعتی و معدنی رشد خوبی داشته، اما باید روند توسعه نامتوازن را به عنوان یک تهدید از استان رفع کنیم؛ در این خصوص به بحث صنایع کوچک، خدمات و قطعه سازی به عنوان محور اصلی برنامه هفتم توسعه توجه کردیم.

وی با بیان اینکه صنایع دانش بنیان و خدمات در آینده باید مورد توجه قرار گیرد گفت: برای برقراری ارتباط میان صنایع بزرگ و قطعه سازان ابتدا ۹ هزار و ۳۰۰ قلم کالای مصرفی نیاز واحد‌های بزرگ را شناسایی کردیم که بخشی از این میزان از خارج و داخل کشور تامین می‌شود و با کمک مجموعه مس تامین این لوازم را با سرعت بیشتری پیش می‌بریم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به برخی موانع شناسایی شده در این مسیر افزود: برخی از قطعات در فهرست تولیدکنندگان ملی مس قرار ندارد و مدل توانمندسازی تامین کنندگان استانی در ارتباط بین واحد‌های کوچک و متوسط در قالب ۱۰ شاخص و با راه اندازی کارگاه‌هایی مورد پیگیری قرار گرفت که در این زمینه ۱۰۰ واحد به یکدیگر متصل شده است.

وی با اشاره به همکاری شورای تامین با کمک استاندار و همکاری دادستانی گفت: برخی شرکت‌های بزرگ فهرست اقلام مصرفی خود را برای ارتباط و تامین آن از محل توان واحد‌های کوچک استان در اختیار ما قرار دادند.


اشتغال ۱۰۰ نفر با پیوند صنایع بزرگ و کوچک


مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان نیز در این نشست گفت: تفاهم نامه‌ای در این نشست بین واحد‌های بزرگ و کوچک منعقد می‌شود و این تفاهم نامه ۱۰۰ فرصت شغلی در استان ایجاد می‌کند.

حسین میجانی افزود: تعدادی از جوانان توسط سازمان فنی و حرفه‌ای استان کرمان در حال آموزش هستند که با همکاری واحد‌های صنعتی پس از دوران خدمت، به سر کار می‌روند.

مدیرعامل شرکت گهر زمین سیرجان نیز گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تصمیم گرفتیم دولت را حمایت کنیم، زیرا دولت نقش پشتیبانی سه قوه دارد و اگر ضربه بخورد کشور آسیب می‌بیند.

محمد فلاح با بیان اینکه شرکت گهرزمین هفت هزار و ۶۲۵ نفر اکنون نیروی شاغل دارد افزود: ۵۰ درصد کارخانه‌های فولادی ما به علت نداشتن خوراک اولیه تا ۲ سال آینده تعطیل می‌شوند.

وی ادامه داد: مشکل محیط زیست ما اگر رفع نشود به مشکل برخورد می‌کنیم؛ قسمت جنوبی معدن شماره سه بیش از چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن باطله برداری باید بشود که سه سال وقت برای آن گذاشتیم، اما مشکل این معدن رفع نشد و با این شرایط در سال آینده سنگ آهن مورد نیاز شرکت گل گهر را نمی‌توانیم استخراج کنیم، زیرا به ما مجوز ندادند و همچنین کارخانه گهرزمین به علت نداشتن مواد اولیه تا سه یا چهار سال آینده دچار مشکل خواهد شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده