به گزارش میمتالز، صابر پرنیان با حضور در برنامه تلویزیونی تراز از شبکه سهند افزود: نزدیک به ۱۰ درصد صادرات فولاد کشور مربوط به آذربایجان شرقی است.
وی فولاد را صنعتی پیشران در اقتصاد استان دانست و گفت: ۴۳ واحد موجود در استان کارخانههای نورد و شمش فولادی و صنایع مرتبط با فولاد است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که در سالهای گذشته حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این بخش انجام شده است، افزود: علاوه بر این که این صنعت سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال دارد، صنایع مرتبط با فولاد موجب رشد و توسعه اقتصاد استان شده است.
پرنیان ادامه داد: در تامین زیرساختهای گاز، آب و برق همواره از برنامههای بخش خصوصی عقب هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت توسعه صنعت فولاد گفت: باید با مصرف بهینه، تامین منابع و برنامه ریزیهای مناسب از فرصتهای موجود به نحو احسن استفاده کنیم. وی با بیان این که در کمتر از ۱۵ روز مصوبه تعرفه عوارض صادرات محصولات فولادی را ابطال کردیم، افزود: به منظور احصای مسایل و مشکلات و ارایه راه حلهای مناسب جلسات متعددی برگزار میشود.
پرنیان با اشاره به رشد ۶ درصدی بخش صنعت گفت: امسال در شهرکهای صنعتی استان بیش از ۶۰۰ مورد سرمایه گذاری جدید اتفاق افتاده که رکورد سالهای گذشته در این زمینه شکسته شده است.
وی تاکید کرد: تیم اقتصادی استان به ریاست استاندار آذربایجان شرقی تمام تلاش خود را برای رفع موانع و مشکلات در این بخش انجام میدهد البته به منظور تامین خوراک پایدار و تامین زیرساختهای مناسب باید تدابیری اندیشیده شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به این که تاکنون تنها هفت درصد عرصه سرزمینی اکتشاف شده است، گفت: با توجه به هوشمندی بخش خصوصی، در سرمایه گذاریها و مکان یابی مشکلی وجود ندارد.
پرنیان اضافه کرد: باید با خودداری از صادرات مواد خام به سمت تولید فولاد آلیاژی حرکت کنیم چرا که این محصولات ارزش افزوده بیشتری دارند.
وی افزود: در حوزه قوانین تصمیم سازی باید توسط بخش خصوصی انجام شود چرا که تولیدکنندگان با تمام وجود با این قوانین درگیر هستند.
رئیس انجمن فولاد آذربایجان نیز در این برنامه با اشاره به نحوه اجرای سند توسعه و اسناد بالادستی در حوزه فولاد گفت: بر اساس سند چشم انداز توسعه در حال حاضر باید ۵۴ میلیون تن فولاد تولید میکردیم یعنی به عبارتی باید حداقل ۳۰ هزار مگاوات بر انرژی برق افزوده میشد که این اتفاق نیفتاده است با این اوصاف نمیتوان از سرمایه گذاران به دلیل کمبود زیرساختها ایراد گرفت.
نوید نواده اباذر با بیان این که مسایل زیست محیطی موضوع کلانی بوده و دیدگاهها در کشورهای مختلف در این زمینه متفاوت است، افزود: گاهی اوقات مشکلات زیست محیطی برخی از واحدهای صنعتی، بیشتر از واحدهای فولادی است، ولی با این وجود بر روی واحدهای فولاد برچسب زده میشود که کار درستی نیست.
وی با بیان این که قوانین با نگاه علمیتر برای حمایت از بخش خصوصی تدوین نمیشود، تاکید کرد: در خصوص زیرساختها مشکل داریم و تنها راه حل مشکلات کشور تقویت بخش خصوصی است.
رئیس انجمن فولاد آذربایجان افزود: دولت باید با حمایت هوشمندانه به نفع تولید، زیرساختهای مورد نیاز بخش خصوصی را تامین کند.
منبع: آژانس خبری تحلیلی نصر