به گزارش میمتالز، بر اساس آمار منتشر شده، کشورهای استرالیا، برزیل و روسیه به ترتیب در جایگاه بیشترین دارندگان ذخایر سنگ آهن در دنیا بوده و ایران نیز در این زمینه در جایگاه نهم قرار دارد.
طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲، تولید سنگ آهن در ایران از ۴۰ میلیون تن به ۷۵ میلیون تن افزایش داشته است، بر این اساس، تولید سنگ آهن ایران طی شش سال ۸۸ درصد افزایش یافته است که نسبت به سایر کشورها بیشتر است. در بین سایر دارندگان ذخایر سنگ آهن، هند در این سالها تولید سنگ آهن خود را ۴۴ درصد افزایش داده است و در دیگر کشورها روند افزایش تولید سنگ آهن بسیار محدود بوده است.
با توجه به میزان تولید سنگ آهن در سال ۲۰۲۱، ذخایر سنگ آهن ایران در ۳۶ سال آینده به پایان خواهد رسید، این در حالی است که پیش بینی میشود که روسیه تا ۲۷۸ سال و کانادا تا ۱۰۳ سال آینده ذخایر سنگ آهن خواهند داشت.
ایران در سال ۲۰۲۲ سهم سه درصدی از تولید سنگ آهن جهان داشته است. در این بین استرالیا ۳۴ درصد، برزیل ۱۶ درصد، چین ۱۵ درصد و هند ۱۱ درصد از سهم تولید سنگ آهن جهان را در اختیار دارند.
در حالی که مبلغ صادرات سنگ آهن کل جهان در سال ۲۰۱۸، ۹۱.۹ میلیارد دلار بوده است، ایران در این سال سهم ۰.۸ میلیارد دلاری از صادرات سنگ آهن داشته است. این سهم در سالهای ۲۰۱۹، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ کاهشی بوده و به ۰.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است. این موضوع ناشی از روند کاهشی قیمت سنگ آهن نیز بوده است.
ایران یکی از ۱۰ تولید کننده برتر فولاد در سال ۲۰۲۲ بوده است، در این سال چین با تولید ۱.۰۱۸ میلیون تن فولاد جایگاه اول را در بین تولیدکنندگان فولاد جهان داشته و ایران نیز در این سال ۳۰.۶ میلیون تن فولاد تولید کرده است.
همچنین تغییرات تولید فولاد از ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ نشاندهنده رکورد ایران در افزایش تولید فولاد است، در این بازه زمانی تولید فولاد در ایران بیش از ۲۴ درصد افزایش یافته است.
منبع: خبرگزاری ایمنا