به گزارش میمتالز، شهرام شریعتی، دبیر کمیسیون معدن خانه صنعت، معدن ایران با اعلام این که قرار بود معدن را بهجای نفت بگذاریم؛ ولی این جایگزینی صورت نگرفت، خاطرنشان کرد: بسیاری معادن قدیمی به دولت واگذار و یا تعطیل شدند.
شریعتی در این باره افزود: امروز از همه حوزهها برای بخش معدن تصمیمگیری میکنند حتی در حوزه وزارت صمت نیز مدیران معدنی نیستند و برای مثال در سازمان زمینشناسی نیز معاونان معدنی حضور ندارند.
او اظهار کرد: کمیسیون صنایع مجلس نیز افرادی از جنس معدن در خود ندارد؛ به همین دلیل تصمیمگیران بخش معدن در مجموع چندان قرابت با فضای کار معدن ندارند و تصمیماتی غیرمعدنی میگیرند.
دبیر کمیسیون معدن خانه صنعت، معدن ایران یادآوری کرد که نقشه راه این حوزه نیز توسط معدنکاران تدوین نشده و عمدتاً بهوسیله غیرمرتبط نوشته شده است که هیچ قرابتی با حوزه معدن ندارند.
شریعتی ادامه داد: وقتی به سهم معدن در تولید ناخالص ملی مینگریم، به رقمی کمتر از یک درصد میرسیم؛ این در حالی است که ایران چهاردهمین کشور دارای معادن دنیاست و رقم کمتر از یک درصد بدین معنا میباشد که متولیان این حوزه یا نمیخواهند و یا نمیتوانند و یا اصلاً بلد نیستند که سهم ادبیات معدنی را در اقتصاد کشور مشخص نمایند.
او با بیان این که در حوزه معدن فاقد نیروی کار انسانی هستیم، اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی حوزه معدن نیروی انسانی است که سالها از این مهم غافلیم و این موضوع را رها کردهایم.
منبع: خبرگزاری آنا