به گزارش میمتالز، هادی چابوک، در این باره توضیح داد: با برگزاری جلسات منظم و آسیبشناسی و شناخت گلوگاهها و اقدامات نوآورانه کارکنان واحدهای تعمیرات، مهندسی فرآیند، بهره برداری و بازرسی فنی و استفاده از توان سازندگان داخل و دانشبنیانها، عملیات تعویض کاتالیست درایرهای هر ردیف گازی و تعمیرات شیرهای KV مربوطه در مدت زمان حدود ۴.۵ روز با موفقیت انجام شد.
وی در ادامه تصریح کرد: انجام عملیات تعویض کاتالیست درایرهای هر ردیف گازی و تعمیرات شیرهای KV در سطح مجتمع گاز پارس جنوبی کم نظیر است و طبق گزارشات واحد مهندسی فرآیند، از این طریق معادل ۳.۵ روز از کاهش تولید کلی (عدم النفع) پالایشگاه جلوگیری شد.
چابوک در ادامه به انجام عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه هشتم در سطح بسیار مطلوب و پیاده سازی دقیق و منظم برنامههای تعمیرات اساسی اشاره کردو یادآور شد: در تعمیرات اساسی سال جاری با ارسال گاز دریافتی از سکو به سایر پالایشگاهها، میزان برداشت از مخزن مشترک پارس جنوبی کاهش نداشته و این مساله نیز از نقاط قوت تعمیرات اساسی سال جاری بوده است.
وی اظهار کرد: با توجه به سیاستهای ابلاغی از ستاد شرکت ملی گاز ایران، در راستای برداشت حداکثری از مخازن مشترک، با بررسی دقیق ریسکهای تولید تا تعمیرات اساسی سال بعد، تنها تعمیرات اضطراری، پیشگیرانه و اقدامات اصلاحی در خصوص تجهیزاتی که ریسک توقف و یا کاهش طول در ادامه سال را داشت انجام پذیرفت.
مدیر پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: بر این اساس در تعمیرات اساسی امسال با رعایت تمامی پروتکلها و دستورالعملهای ایمنی، بهداشتی و محیط زیستی ابلاغ شده و نظارت مستمر واحد HSE، انجام تعداد ۹۳۴ درخواست کار تعمیراتی اضطراری و پیشگیرانه و اقدام اصلاحی، برنامه ریزی و تامین منابع آن انجام شد.
چابوک افزود: از این تعداد درخواست کار میتوان به بازرسی داخلی حدود ۲۱ تجهیز اصلی، تعمیر و کالیبراسیون حدود ۶۹ عدد شیر صنعتی و شیر اطمینان در سایز و کلاس مختلف، طرح اصلاحی بر روی مسیر تزریق متانول به کولدباکسهای هر چهار ردیف گازی، تعویض کاتالیست درایرهای ردیفهای گازی، تعویض کاستیک واحدهای تریتمنت با رعایت دستورالعملهای مهندسی و HSE، تست نشت یابی وتعمیرات کولدباکس ردیف اول و سوم، تعمیر ۸ عدد از شیرآلات (KV) مربوط به واحدهای نم زدایی اشاره کرد.
مدیر پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه اظهار کرد: بورسکوپی توربوکمپرسورهای صادرات گاز و تعمیرات دورهای دو سالانه ۲ دستگاه کمپرسور مهم و حساس، تعمیرات دورهای ۳۳۶ دستگاه از تجهیزات برقی از جمله موتورها، سوئیچگیرها، ترانسفورماتورها، UPSها و VFD هاو همچنین تعمیرات دورهای و کالیبراسیون تجهیزات ابزار دقیقی و رفع نواقص سیستم کنترلها از اقدامات مهم انجام شده در تعمیرات اساسی است.
وی به دانش و توان کارکنان پرتلاش، خلاق و کارآمد این مجموعه اشاره و تصریح کرد: در انجام تعمیرات اساسی این پالایشگاه حدود ۲۰۰ نیروی موقت جذب شد که با نیروهای رسمی و پیمانکاری جاری پالایشگاه، ۸۵ هزار نفر ساعت کار در بازه زمانی تعمیرات اساسی به ثبت رسید.
چابوک ادامه داد: در انجام تعمیرات اساسی جاری شاخص عملکرد حجمی پالایشگاه هشتم ۹۶.۴ درصد بوده است و ۹۱۰ مورد از ۹۳۴ فعالیت پیش بینی شده به انجام رسید. همچنین تعداد ۲۰ فعالیت اولویت دار خارج از برنامه نیز در طی تعمیرات اساسی انجام شد.
وی به رعایت دقیق مسائل و موارد ایمنی در انجام اقدامات بسیار شاخص تعمیرات اساسی این پالایشگاه اشاره و بیان کرد: در بازه زمانی عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه هشتم پارس جنوبی، ۷۹۶ نفر ساعت دوره آموزشی HSE برگزار شد و امید داریم بتوانیم با پیادهسازی دقیق مسائل ایمنی تولیدی پایدار در فراورش گاز و محصولات جانبی داشته باشیم.
منبع: شركت ملی گاز ایران