تاریخ: ۱۹ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۴۳
بازدید: ۱۷۶
کد خبر: ۳۱۰۷۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

فعالیت ۱۰ درصد از بنگاه‌های اقتصادی خراسان رضوی در بورس

فعالیت ۱۰ درصد از بنگاه‌های اقتصادی خراسان رضوی در بورس
‌می‌متالز - هم‌اکنون فقط ۱۰ درصد از بنگاه‌های اقتصادی خراسان رضوی شامل ۱۰ واحد تولیدی در حوزه صنعت و معدن، در بورس فعال هستند.

به گزارش می‌متالز، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در نشست خبری به مناسبت روز ملی صنعت و معدن فعالیت ۱۰ درصد از بنگاه‌های اقتصادی خراسان رضوی در بورس گفت: در حال حاضر ۱۰۰ واحد تولیدی در حوزه صنعت و معدن استان خراسان رضوی ظرفیت ورود به بورس را دارند که یکی از دلایل رغبت کم واحد‌های تولیدی استان به حضور در بورس زمان بر و طولانی بودن فرآیند ورود آن است.

فیروز ابراهیمی افزود: امسال نیز دو واحد شامل "آلیس" و "نیان الکترونیک" وارد بورس شدند که فقط یک واحد از آن‌ها یک میلیون نفر سهامدار دارد و نمادشان در بورس اغلب سبز است.

وی با انتقاد از دستوری بودن تعیین قیمت‌ها برای بخش تولید گفت: اقتصاد دستور بر نمی‌دارد و یک فرمول است، با تورم ۵۰ درصدی نمی‌توان قیمت گذاری برای بخش تولید را دستوری کرد، عرضه و تقاضا بهترین مکانیزمی است که می‌تواند بازار را تنظیم کند.

به گفته وی نرخ تورم در کشور همسایه ایران یعنی افغانستان تقریبا صفر است، چگونه است که نرخ تورم در ایران به ۵۰ درصد می‌رسد، دلیل این مهم آن است که طی ۴ دهه گذشته در حوزه اقتصاد تصمیماتی متناسب با شرایط اقتصادی کشور اتخاذ نشده است، لذا باید از اقتصاد دستوری دوری کنیم و به سمت اقتصادی پیش رویم که پایه آن آزاد و براساس رابطه خودکنترلی است.

ابراهیمی معضل دیگر بخش تولید را رفع تعهد ارزی ذکر و بیان کرد: واحد‌های کوچک و متوسط ۶ درصد از صادرات غیرنفتی کشور و ۸۵ درصد از اشتغال کشور را در اختیار دارند، بازگرداندن سهم ۶ درصدی این بخش از ارز حاصل از صادرات به مثابه گیر کردن در چرخ دنده‌های این رفع تعهد ارزی است، باید مقوله رفع تعهد ارزی از بخش تولید بویژه واحد‌های کوچک برداشته شود یا اینکه ارز تک نرخی شود.

ایجاد هشت باشگاه دانشگاهی توسط خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به تلاش خانه صنعت، معدن و تجارت استان برای ارتباط گیری با دانشگاه‌های استان گفت: به منظور ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه، این خانه طی سال‌های گذشته هشت باشگاه دانشگاهی در مراکز آموزش عالی استان ایجاد کرد که بخشی از این اهداف محقق شد.

وی گفت: در نتیجه راه اندازی باشگاه‌های دانشگاهی، مهندسین واحد‌های صنعتی را از نزدیک مشاهده کردند و از واحد‌های معدنی و تولیدی از نزدیک دیدن کردند و تعدادی از آنان تا عمق ۱۵۰ متری معدن آق دربند در سرخس رفتند.

ابراهیمی اظهار داشت: در نتیجه ارتباط گیری خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بخش دانشگاه، کارورزی‌های دانشجویان جهت دهی شد و از حالت صوری بودن خارج گردید.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

عناوین برگزیده