تاریخ: ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۳۹
بازدید: ۲۴۲
کد خبر: ۳۱۹۸۱۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

قلب "تجلی" در جانجا می‌تپد

قلب
‌می‌متالز - شرکت پروژه محور تجلی با حضور در کنسرسیوم معدن جانجا و در اختیار گرفتم سهمی ۴۰ درصدی در مزایده فاز یک، به نحوی براساس نقشه راه تدوین شده در حرکت است که می‌تواند پیش از زمان بندی مشخص شده، از مرحله کنسانتره سازی بهره برداری کند. درواقع توانمندی تجلی توانسته سرعت اجرای کار را افزایش دهد.

به گزارش می‌متالز، نگاهی به بازار سال‌های آتی کامودیتی‌ها نشان می‌دهد، مس از اقبال بسیاری برخوردار است و سرمایه گذاری در این حوزه می‌تواند با سوددهی بسیاری همراه باشد. این در حالی است که پرچمداری صنعت مس کشور در دست شرکت ملی مس ایران است و بخش خصوصی در سال‌های اخیر تلاش کرده تا با حضوری بیشتری در این عرصه میزان بهره برداری از ذخایر مس کشور را افزایش دهد.

این در حالی است که ایران برروی کمربند مس - طلا قرار دارد و دارای ظرفیت‌های بسیاری در این حوزه است که با کمی برنامه ریزی و سرمایه گذاری می‌تواند از فرصت پیش رو بیشتری بهره برداری را داشته باشد. در همین زمینه شرکت تجلی از زیرمجموعه‌های شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) برای بهره برداری از ذخایر مس جانجا در شرق کشور وارد میدان شد.

بهره برداری از معدن جانجا با تشکیل کنسرسیوم با حضور ومعادن، گل گهر، چادرملو، گهرزمین، توسعه صنایع و معادن غدیر و شرکت تجلی در دستور کار قرار گرفت. اما آن طور که پیداست رهبری اصلی این پروژه در دست تجلی است و این مجموعه توانست براساس زمان بندی صورت گرفته اقدامات لازم را پیش ببرد.

این معدن دارای بیش از ۱۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی است که بهره برداری از آن علاوه بر نقش آفرینی پررنگ می‌تواند در توسعه اجتماعی و اقتصادی منطقه نیز بسیار موثر باشد. بهره برداری از این معدن منجر به اشتغالزایی در شرق کشور خواهد شد.

تجلی در تلاش است تا بهره برداری از این پروژه در زمان مشخص انجام شود، اما حال این طور که آمار‌ها نشان می‌دهد، می‌تواند بهره برداری از فاز نخست و تولید کنسانتره زودتر از زمان پیش بینی شده انجام شود.

این پروژه در مرحله اول ۳ فاز معدنکاری و باطله‌برداری دارد که فاز اول آن ۲۰ میلیون تن است، البته تجلی در مزایده فاز نخست برنده و ۴۰ درصد از کار را از آن خود کرده است. در ادامه و درفاز‌های ۲ و ۳ میزان باطله برداری تا حدود ۶۰-۷۰ میلیون تن خواهد رسید.

سهم ۴۰ درصدی تجلی در این فاز به معنای درآمدزایی این شرکت از حضور در فاز باطله برداری است. طبق زمانبندی مشخص شده، بهره برداری کامل از جانجا در ۱۴۰۶ انجام می‌شود، اما تجلی اعلام کرده است هر زمان به ماده معدنی دست پیدا کند آماده تولید کنسانتره خواهد بود.

این موضوع بدان معنا است که تجلی آماده راه اندازی واحد کنسانتره سازی است و می‌تواند زودتر از ۱۴۰۶ کار را در مرحله تولید آغاز کند. تجلی به سهامداران خود ثابت کرده است که سنجیده و کارشناسی شده وارد پروژه‌ها و سرمایه گذاری می‌شود و این موضوع می‌تواند وزنه تجلی را در بین سایر فعالان بخش خصوصی سنگین‌تر کند. همانطور که اگر نگاهی به پروژه‌های مهم داشته باشیم خواهیم دید تجلی در بیشتر پروژه‌ها حضور داشته و سرمایه گذاری کرده است.

حال ذخایر مس شرق کشور به همت تجلی به بهره برداری می‌رسد و می‌تواند جایگاه ایران در میزان ذخایر و تولید مس را تغییر دهد. از سویی دیگر فعالیت‌های این شرکت می‌تواند بر میزان ضایت سهامداران بیافزاید و به روند تامین سرمایه برای سایر طرح‌ها نیزسرعت دهد.

منبع: تیتر۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده