تاریخ: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۳۷
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۳۲۴۳۳۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان راشا مطرح کرد:

مشکل جدی، ضعف تسهیلات و حمایت‌ها برای توسعه فناوری صنایع معدنی است

‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا معتقد است: امروز مشکل جدی دانش‌بنیان ها در صنایع معدنی، ضعف تسهیلات و حمایت‌ها برای توسعه فناوری و بومی‌سازی تکنولوژی به ویژه برای فعالیت‌هایی است که ریسک بالایی دارند و زمان‌بر هستند.

به گزارش می‌متالز، مقداد ملکی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا توضیح داد: واقعیت این است که در شرایط فعلی شرکت‌هایی که برای توسعه فناوری و کار‌های عمیق پژوهشی ویژه برای شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی انجام می‌دهند، بسیار محدود و ناکافی است.

شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا با محوریت شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و مشارکت شماری از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی و فولادی در شهریور ماه ۱۳۹۸ راه‌اندازی شد.

ملکی افزود: پروژه‌های پژوهشی و توسعه فناوری مرتبط با صنایع معدنی مسیر طولانی چندساله و هزینه‌های سنگین تا چند ده میلیارد تومان را دارند و صندوق‌های ایجاد شده در این زمینه، قادر به پاسخگویی متناسب نیستند.

وی خاطر نشان کرد: توسعه صنعت فولاد کشور، تامین خوراک این صنایع را مورد توجه جدی قرار داده که بهره‌گیری از فناوری به منظور استفاده از آهن با عیار پایین، یک نیاز جدی است.

موضوع سنگ آهن با عیار کم یا هماتیت‌های خاص در شرایطی که منابع سنگ آهن مگنتیت در کشور کم شده و در عین حال معادن هماتیت زیادی وجود دارد، نیازمند راهکار اجرایی است.

به گفته ملکی، جوان‌های متخصص کشور در مرحله آزمایشگاهی، به چگونگی بهره گیری از هماتیت‌ها دست یافته‌اند، اما برای عملیاتی و اجرایی سازی این مهم که ریسک زیادی دارد و هزینه‌ای بالغ بر ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد داشت، به کمک و حمایت نیاز است.

ملکی یادآور شد: شکل‌گیری صندوق‌های پژوهش و فناوری یک گام موثر برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها محسوب می‌شود، اما صنایع معدنی بزرگ و نیاز‌های پژوهشی و فناوری این بخش باید با نگرش متفاوتی توسط صندوق پژوهش و فناوری مورد توجه قرار گیرند.

وی گفت: بنابر اطلاعات موجود، خروجی صندوق پژوهش و فناوری بیشتر صدور ضمانت نامه‌های بانکی است، در حالی که هدف از شکل‌گیری این صندوق، سرفصل دیگری است و باید به آن توجه شود.

ملکی یادآور شد: سازمان ایمیدرو به عنوان سازمان بالادستی صنایع معدنی محسوب می‌شود و نسبت به شکل‌گیری تشکیلات ایمینو، یونیدرو و مرکز هوشمندی و… مبادرت ورزیده، اما انتظار می‌رود، نسبت به روند فعالیت این زیر‌مجموعه‌ها اهتمام بیشتری داشته باشد و موجب شتاب بخشیدن بیشتر و حرکت رو به جلوی آن‌ها شود.

ملکی خواستار آن شد که سازمان ایمیدرو نسبت به معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور نظیر کاوشگران صنایع معدنی راشا به تمامی صنایع معدنی کشور جهت استفاده از دستاورد‌های آنان، اقدام نماید و در واقع حمایت معنوی از شرکت‌های دانش‌بنیان را اجرایی سازد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا خواستار پیاده‌سازی قانون ترک تشریفات در مناقصه‌ها برای دانش‌بنیان‌ها شد و افزود: انتظار می‌رود این موضوع مورد پذیرش نهاد‌های نظارتی واقع شود تا بدین ترتیب بروکراسی حذف شود و شرکت‌های فناور بتوانند به راحتی به صنایع بزرگ کشور خدمت‌رسانی کنند.

یادآور می‌شود شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به همراه چند شرکت سرمایه‌پذیر خود از جمله گل‌گهر، گهرزمین، ارفع، خراسان، چادرملو و صبانور با توجه به مشکلات موجود در معدن و صنایع معدنی و پتانسیل نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان برای برقراری ارتباط مؤثر بین این دو حوزه، تصمیم به تاسیس شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا گرفتند.

شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا در چارچوب حمایت، به کارگیری و تجاری‌سازی دستاورد‌های پژوهشی، صنعتی و ایده‌های فناورانه گام برمی دارد و توانمندترین حلقه ارتباط موثر بین پژوهش، فناوری و صنعت محسوب می‌شود.

منبع: سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده