به گزارش میمتالز، محمد پروین روز شنبه اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در زمینه صنعت طلاسازی استفاده از عناصر مختلف در طی فرآینده استحصال طلا و مواد اولیه این فلز است که میتواند محیط پیرامونی را آلوده کند.
وی اضافه کرد: در طی فرآینده طلاسازی از عناصری مانند سیانور استفاده میشود و خود این محصول معدنی برداشت شده نیز حاوی مقداری آرسنیک است که باید از ورود این عناصر به زمینهای پیرامون جلوگیری شود و محیط زیست را تحت تاثیر خود قرار ندهد.
مدیرعامل شرکت گسترش معادن و صنایع طلای زرشوران تکاب گفت: سازمان محیط زیست و دستگاههای مرتبط این مجموعه را به صورت مستمر مورد پایش قرار میدهند و گواهینامههای رعایت این استانداردها اخذ شده است.
وی یادآور شد: ما این اطمینان را حاصل میکنیم که با تدابیر جدید و قویتر از گذشته، استانداردهای لازم در این زمینه را در این مجموعه عظیم صنعتی - معدنی رعایت کنیم و این مجموعه آسیبی به زمینهای پیرامون خود وارد نکند.
مدیرعامل شرکت گسترش معادن و صنایع طلای زرشوران تکاب گفت: طلای تولید شده این مجموعه به عنوان درآمدی پایدار جذب اقتصاد کشور میشود و پس از اخذ مالیات و سهم خزانه، ۱۵ درصد از حقوق دولتی این مجموعه برای رفع محرومیتها و کارهای عام المنفعه در این منطقه هزینه میشود.
پروین اضافه کرد: این مقدار از حقوق دولتی معدن طلای زرشوران که به نوعی مطالبه مردم این منطقه است، نیز با توجه به نیازهای این منطقه در زمینههای ایجاد اشتغال، بخشهای بهداشت و درمان و توسعه زیرساختها هزینه میشود.
وی یادآور شد: شرکت گسترش معادن و صنایع طلای زرشوران یکی از شرکتهای مهم صنعتی معدنی در شمال غرب کشور است که مساحت معدن آن ۵۹ کیلومتر مربع و کارخانه فرآوری و پایین دستی آن نیز ۱۵۰ هکتار مساحت دارد.
وی اظهار کرد: هم اکنون در این مجموعه یک هزار و ۲۰۰ نفر در سه شیفت کاری مشغول فعالیت هستند و سالانه بیش از یک هزار کیلوگرم شمش طلای ۱۸ عیار تولید میکند و برای پنج هزار نفر هم به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.
معدن طلای زرشوران به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران در ۳۵ کیلومتری شهر تکاب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع و برای تولید سالیانه ۱.۵ تُن شمش طلا طراحی شده است.
کارخانه طلای زرشوران تکاب در آبان ماه ۱۳۹۳ افتتاح شد که از نظر میزان تولید به عنوان بزرگترین معدن طلای کشور محسوب میشود و پروانه اکتشاف معدن طلای زرشوران بالغ بر ۵۰ میلیون تن کانسنگ ثبت شده است.
تکاب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و دارای ۲ معدن بزرگ طلا در مناطق «آق دره» و «زرشوران» است که چهار واحد تولید طلا نیز در کنار این معادن فعالیت میکنند.