به گزارش میمتالز، رضا بستامی روز دوشنبه در نشست خبری در تبریز، افزود: این در حالی است که امسال سهم یاد شده بیش از هشت درصد را شامل میشد که البته باید تلاشها و همکاریها بین بخش دولتی و خصوصی برای دست یابی به این هدف بیش از پیش باشد.
وی "ارزش افزوده" معادن در کشور را بسیار بالا توصیف و اظهار کرد: با توجه به ظرفیت بالای معادن در کشور، دولت سهم این بخش از اقتصاد کشور برای سال آینده را به میزان پنج درصد افزایش داده است.
بستامی دست یابی به هدف یاد شده را بسیار سخت و دشوار و در عین حال قابل تحقق دانست و همکاری، تعامل و تلاش برای رفع موانع و مشکلات این حوزه بین وزارت صمت و سازمان نظام مهندسی معدن را لازمه این موضوع بیان کرد.
وی تعداد معادن دارای پروانه در سطح کشور را ۱۲ هزار مورد اعلام و اضافه کرد: متاسفانه از این تعداد معدن دارای مجوز تنها پنج هزار معدن اکنون در کل کشور فعال است که باید دلایل این موضوع به درستی احصاء و برای رفع آنها راهکارهای عملی ارایه شود.
بستامی مداخله اهالی محلی و بومی مناطق دارای معدن، ایجاد موانع متعدد از سوی منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست، نبود سرمایه در گردش معدنداران و کمبود و نبود سرمایههای مورد نیاز برای اکتشاف و استخراج را از جمله دلایل عمده در غیر فعال بودن معادن کشور بیان کرد.
بستامی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها هفت درصد مجموع مساحت ایران به عملیات معدنی اختصاص دارد، یادآور شد: از این میزان نیز تنها حدود چهار درصد به موضوع اکتشاف اختصاص یافته است.
وی همکاری با شرکتهای دانش بنیان در حوزه معدن را یکی از رویکردهای مهم سازمان نظام مهندسی معدن ایران اعلام و اظهار کرد: بر همین اساس این شرکتها در تمام نمایشگاههای معدنی کشور و حتی خارج از کشور دارای نماینده هستند و تلاش داریم این همکاریها روز به روز توسعه یافته و از توان فنی و عملیاتی این شرکتها برای توسعه معادن کشور بهره برداری کنیم.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن تعداد اعضای حقیقی و حقوقی این مجموعه را ۴۵ هزار نفر اعلام کرد که در ۳۱ سازمان استانها دانش آموختگان رشتههای مختلف مرتبط با معادن را عضوگیری میکند.
بستامی حفظ و افزایش بهرهوری منابع معدنی به عنوان سرمایههای ملی تجدید ناپذیر، حرفههای فنی و مهندسی در فعالیتهای معدنی، بسترسازی برای رشد و اعتلای مهندسی معدن در کشور، افزایش کیفیت خدمات مهندسی و نظارت بر حسن اجرای خدمات، ارتقای دانش فنی صاحبان حرفهها در بخش معدن، وضع مقررات به منظور اطمینان از رعایت اصول ایمنی، بهداشت، بهرهدهی مناسب، حفظ محیط زیست، صرفه اقتصادی و نظارت بر اجرای آن را از جمله ماموریتها و اهداف سازمان نظام مهندسی معدن بیان کرد.
وی ادامه داد: فراهم ساختن زمینه همکاری میان وزارت صمت و تشکلهای مهندسی، حرفهای و صنعتی در بخش معدن، ایجاد زمینههای مشارکت صاحبان حرفههای مهندسی معدن در تهیه و اجرای طرحهای توسعه و عمرانی کشور و ایجاد و تحکیم روابط حرفهای در سطح ملی و بین المللی و معرفی نمایندگان برای شرکت در مجامع علمی و فنی از دیگر وظایف سازمان نظام مهندسی معدن است.
بستامی از آذربایجان شرقی به عنوان یکی از مناطق مهم و راهبردی معادن در کشور به خصوص مس توصیف و اضافه کرد: اکنون تعداد ۶۳۰ معدن در این استان وجود دارد که از این تعداد تنها ۲۳۰ معدن فعال است.
وی همچنین تعداد اعضای نظام مهندسی معدن آذربایجان شرقی را سه هزار و ۶۰۰ نفر اعلام کرد.