به گزارش میمتالز، علیحسین شهریور، معاون پژوهش برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای، با اشاره به تأثیرهوش مصنوعی بر مشاغل گفت:یک آخر الزمان شغلی با هوش مصنوعی را پیشبینی نمیکنیم,، اما آمادگی حیاتی است.
وی ادامه داد: تمرکز باید بر روی افرادازنظر مهارتها، حمایت از نظر انتقال، از طریق حمایتهای اجتماعی و ابزار دیگر باشد. بیکاری و شکاف شغلی نسبت به همه گیری کرونا کاهش یافته است؛ اما با این حال بیکاری جهانی در حال افزایش است.
شهریور بیان کرد:بررسیها نشان میدهد نیروی کار به مهارتهای متفاوت با مهارتهای قبلی نیاز دارد. رویکرد برنامه درسی مبتنی برشایستگی، راهبرد مناسبی برای آموزش نیروی کار ماهر است.
معاون پژوهش برنامهریزی و سنجش مهارت در ادامه افزود: تأثیر هوش مصنوعی مولد بر ایجاد و از دست دادن شغل انکار نا پذیراست، سیاستهای درست میتواند، از عمیق شدن نابرابری در بازار کارجلوگیری کند. سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با درک درست شرایط استاندارهای آموزشی لازم را تدوین و در دسترس مجریان مهارت آموزی کشور قرارداده است.
وی با بیان اینکه افراد برای اینکه بتوانند بعد از تحصیل مشغول کار شوند باید مهارت کسب کنند اظهار داشت: بازار کار نسبت به گذشته بسیار رقابتیتر شده است، به همین دلیل دانشجویان پیش از ورود به بازار کار باید مهارتهای اشتغالپذیری را کسب کنند، زیرا کارفرمایان در بازار کار به نیروهای مهارتی که توان اشتغال پذیری دارند نیاز دارند. مجموعهای از مهارتهای نرم از جمله انجام کار تیمی، کار آفرینی و حل مساله را مهارت اشتغالپذیری میگویند.
وی افزود: با رویکرد جدید وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی حرفهای در کنار آموزشهای عمومی و رسمی آموزشهای غیر رسمی اشتغال پذیری در دستور کار قرار میگیرد. ۴۵ تا ۴۷ درصد ورودیهای مراکز آموزش دولتی و غیر دولتی ما فارغالتحصیلان دانشگاههای کشور هستند. به همین دلیل ضرورت دارد به موضوع مهارتهای اشتغالپذیری در کنار مهارتهای فنی توجه شود.
معاون پژوهش برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای ادامه داد: بخش عمدهای از مشاغل در یک دهه اخیر از بین رفته و مشاغل جدید ایجاد میشود و نیروی کار باید مهارتهای جدیدی کسب کند.
وی با تاکید بر اینکه بازار کار نیازمند نیروی کار ماهر است؛ گفت: در سازمان آموزش و فنی و حرفهای کشور توسعه آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد را در دستور کار قرار دادیم. ۳۱ هزار آموزشگاه ثبت و ۲۲ هزار آموزشگاه فعال در این حوزه داریم. سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور برنامه پنج ساله نهضت ملی مهارت آموزی منجر به اشغال را تدوین کرده است، در سال بیش از ۳ میلیون نفر از این آموزشها بهرهمند میشوند.
منبع: خبرگزاری تسنیم