تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۴۴
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۳۴۰۹۲۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خبر داد؛

بهره‌برداری از ٢ کلان پروژه کنسانتره مس تا اوایل پاییز ۱۴۰۳/ ملی مس در مسیر توسعه

بهره‌برداری از ٢ کلان پروژه کنسانتره مس تا اوایل پاییز ۱۴۰۳/ ملی مس در مسیر توسعه
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: ٢ کلان پروژه تولید کنسانتره در درآلو و دره‌زار با ظرفیت ۲۴۰ هزار تن اوایل پاییز سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش می‌متالز به نقل از مس پرس، دکتر «حسین مدرس خیابانی» در پنل تخصصی «زنجیره مس» همایش سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان که در محل دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته برگزار شد، با اشاره به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی مس اظهار کرد: امروز واژه سرمایه‌گذاری پرتکرارترین واژه در ادبیات توسعه دنیا است چرا که موضوع سرمایه‌گذاری یک اصل به شمار می‌رود؛ همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند توسعه با قید عدالت مفهوم پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه برای قدم گذاشتن در مسیر پیشرفت باید برای موضوع سرمایه‌گذاری اهمیت بسیاری قائل شد، تصریح کرد: رشد تولید با ارتقاء بهره‌وری بر اساس ظرفیت‌های موجود همراه با کارآمدی و بهره‌گیری از روش‌های نوآورانه حاصل می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران سرمایه‌گذاری را لازمه رشد تولید و حلقه مفقوده اشتغال برشمرد و گفت: به منظور تسهیل در امر سرمایه‌گذاری و رفع موانع موجود در این مسیر، ایجاد شورای عالی سرمایه‌گذاری به ریاست مسوولان عالی رتبه کشوری باید به عنوان یک اولویت در دستورکار قرار گیرد.

غفلت از منابع خدادادی؛ علت عدم توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری

وی علت عدم توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری را غفلت از منابع سرشار خدادادی کشورمان دانست و بیان کرد: با استفاده درست از منابع طبیعی که موهبت الهی است، می‌توان ثروت‌آفرینی و اشتغال‌زایی کرد و از این طریق رفاه مردم را به ارمغان آورد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به سرمایه‌گذاری انجام شده در صنعت مس افزود: دو کلان پروژه تولید کنسانتره در درآلو و دره‌زار با ظرفیت ۲۴۰ هزار تن اوایل پاییز سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد، علاوه بر این طبق برنامه‌ریزی انجام گرفته، کارخانه تولید ۱۳۰ هزار تنی مفتول نیز به زودی وارد چرخه تولید خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز در زمینه امکان تولید یک میلیون کاتد مس تردیدی وجود ندارد، عنوان کرد: برای تحقق این مهم، طبق برآورد‌های انجام گرفته، باید ۷۰۰ تا یک میلیارد تن ماده معدنی از معادن مس استخراج شود و علاوه بر این به ۴ تا ۴.۵ میلیون تن کنسانتره نیاز داریم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: به منظور ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تولید یک میلیون تن کاتد مس، به ١٢٢٠ مگاوات برق نیاز داریم. همچنین میزان آب مورد نیاز برای تحقق این امر ۱۹۲ میلیون متر مکعب برآورد شده که این موضوع هم در طرح جامع آب در نظر گرفته شده است.

وی حجم ذخایر کشف شده معادن مس را بیش از ۲۰ میلیارد تن اعلام کرد و افزود: ذخایر قابل دسترسی مس کشور حدود ۶ میلیارد تن است که بر اساس نرخ عیار موجود در معادن مس، به طور متوسط امکان تولید ۳۰ میلیون تن کاتد وجود دارد و تا ۳۰ آینده را تضمین می‌کند. 

مدرس خیابانی با اشاره به تلاش مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران برای شناسایی پهنه‌های جدید معدنی مس اظهار کرد: در همین راستا ۶۳ هزار متر حفاری انجام شده است و در تلاش هستیم با انجام حفاری بیشتر، در سال جاری اکتشافات جدیدی انجام گیرد.

وی در رابطه با اهمیت صادرات محصولات صنعت مس و تاثیر بسزای آن در ارزآوری برای کشور گفت: در سال ۱۴۰۰، میزان صادرات شرکت ملی صنایع مس ایران یک میلیارد و ششصد میلیون دلار بوده است، اما در حال حاضر این میزان به ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است.

اجرای طرح‌های توسعه، نیازمند تامین منابع ارزی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه امروز در جنگ اقتصادی قرار داریم، تصریح کرد: در جنگ اقتصادی ارز به مثابه فشنگ است لذا به نظر می‌رسد صادرات محصولات صنعت مس به دلیل ارزآوری خوب، بهترین استراتژی در جنگ اقتصادی است.

وی در ادامه، از تکمیل طرح‌های توسعه‌ای به عنوان یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های شرکت ملی صنایع مس ایران یاد کرد و گفت: برای اجرای طرح‌های توسعه ١۵ میلیارد دلار منابع ارزی نیاز است که از این میزان، ۵.۶ میلیارد دلار مربوط به پروژه‌های در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه تا اوایل پاییز، ۲ کلان دو پروژه تولید کنسانتره در درآلو و دره‌زار با ظرفیت ۲۴۰ هزار تن به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: پروژه تولید ۱۳۰ هزار تن مفتول مس نیز به زودی به بهره‌برداری می‌رسد؛ این در حالیست که بالاترین میزان تولید شرکت ملی مس در سال ۱۴۰۲، ٣۵ هزار تن مفتول مس ۸ میلیمتری بوده است لذا این امر نشان می‌دهد ما می‌توانیم در صنایع پایین‌دستی نیز تحولی عظیم ایجاد کنیم.

سرمایه‌گذاری ١.٨ میلیارد دلاری شرکت مس در پروژه انتقال آب خلیج فارس

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به نیاز آبی طرح‌های توسعه‌ای پس از رسیدن به بهره‌برداری گفت: برای تامین آب مورد نیاز صنعت مس، اجرای خط ۲ انتقال آب از خلیج فارس به صورت اختصاصی توسط شرکت ملی مس درحال اجراست و علاوه بر این، استفاده از پساب بازچرخانی شده شهری به عنوان یک راهبرد مدنظر قرار دارد.

وی همچنین در خصوص اقدامات شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه تامین برق مورد نیاز مجتمع‌ها اظهار کرد: حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مگاوات نیروگاه گازی در دست ساخت است و سه نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی هم در سه موقعیت جغرافیایی مس سرچشمه، شهربابک و سونگون در قالب قرارداد ای‌پی‌سی به زودی به فراخوان گذاشته خواهد شد.

وی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص حمایت شرکت ملی مس از شرکت‌های دانش‌بنیان و طرح‌های نوآورانه و خلاقانه بیان کرد: از طریق مرکز نوآوری شهید ستاری و قرارگاه دانش‌بنیان ستاد شرکت ملی صنایع مس ایران برای حمایت از طرح‌های نوآورانه آماده هستیم؛ در زمینه ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز در صنعت مس هم برای همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان آمادگی داریم.

منبع: مس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده