به گزارش میمتالز، بانک جهانی اخیرا جدیدترین آمار برآوردی خود از وضعیت فقر در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران را منتشر کرده است.
این نهاد بینالمللی سه شاخص از خط فقر را ارائه کرده که شامل خط فقر شدید با درآمد روزانه ۲.۱۵ دلار به ازای هر فرد، خط فقر با درآمد روزانه ۳.۶۵ دلار و خط فقر با درآمد روزانه ۶.۸۵ دلار است.
بررسی آمار بانک جهانی از وضعیت فقر در ایران نشان میدهد طی سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ وضعیت فقر در ایران بر اساس هر سه خط فقر تعریف شده توسط این بانک بهبود داشته است.
تعداد افراد دارای فقر مطلق در ایران که بر پایه درآمد روزانه ۲.۱۵ دلار برای هر نفر (بر اساس شاخص برابری قدرت خرید بهقیمت ثابت سال ۲۰۱۷) تعریف شده است در سال ۲۰۲۰ معادل ۰.۸ درصد از کل جمعیت کشور بوده است، اما این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۰.۷ درصد و در سال ۲۰۲۲ به ۰.۵ درصد کاهش یافته است.
بدین ترتیب فقر مطلق در ایران طی دو سال متوالی کاهشی بوده و نسبت جمعیت دارای فقر مطلق به کل جمعیت طی این مدت به کمترین رقم طی ۵ سال گذشته رسیده است.
در سال ۲۰۱۷ نسبت جمعیت دارای فقر مطلق در ایران به کل جمعیت ۰.۳ درصد بوده که این رقم تا سال ۲۰۲۰ روندی کمابیش صعودی را طی کرده و در این سال به ۰.۸ درصد رسیده بود.
بر اساس این گزارش وضعیت ایران در شاخص دوم فقر یعنی افراد با درآمد کمتر از ۳.۶۵ دلار در روز نیز بهبود قابل توجهی داشته است. در حالی که طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ شاهد جهش جمعیت افراد فقیر بر اساس این شاخص در ایران بوده ایم طی دو ساله ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به طور متوالی از این جمعیت کاسته شده است.
بر اساس برآورد بانک جهانی در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۶ درصد جمعیت ایران درآمد روزانه کمتر از ۳.۶۵ دلار داشته اند، اما این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۵ درصد و در سال ۲۰۲۲ به ۴ درصد کاهش داشته است که کمترین رقم از سال ۲۰۱۷ به این سو بوده است.
آمار بانک جهانی همچنین نشان میدهد در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۲ درصد جمعیت ایران درآمد روزانه ۶.۸۵ دلار داشته است. این رقم کمتر از ۲۵ درصدی بوده که برای سال ۲۰۲۱ به ثبت رسیده است. در سال ۲۰۲۱ نیز جمعیت فقیر ایران بر اساس این خط فقر نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش قابل توجه داشته است. در سال ۲۰۲۰ یعنی سال آخر فعالیت دولت دوازدهم ۲۹ درصد جمعیت ایران با درآمد کمتر از ۶.۸۵ دلار در هر روز زندگی میکرده است.
بر این اساس آمارهای بانک جهانی نشان میهد وضعیت ایران در هر سه خط فقر تعریف شده توسط این نهاد بینالمللی طی دو ساله فعالیت دولت سیزدهم بهبود قابل توجهی داشته است. این در حالی است که در دولت قبل نمودار فقر در کشور با شیب تند، صعودی بوده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم