به گزارش میمتالز، رشد شاخص دلار آمریکا در این زمان نیز مزید بر علت شد و از عقب نشینی بهای فلز سرخ ظرف این بازه زمانی حمایت کرد. با وجود این، همچنان مس با نرخی برابر ۳۳ درصد بالاتر از قیمت فروش در ابتدای سال ۲۰۲۴ معامله میشود؛ در عین حال برخی معامله گران فلز سرخ بر این باورند که بهای این فلز در بلندمدت با حمایت تقاضا گران میشود. مس در معاملات آتی کامکس آمریکا ظرف روز پایانی هفته گذشته یعنی جمعه ۲۴ ماه مه با نرخ ۴.۷۵ دلار به ازای هر پوند معامله شد که این رقم کمترین قیمت فروش این محصول پس از سیزدهم ماه مه بود. این عقبگرد قیمتی در حالی در این بازار رقم خورد که بهای هر پوند مس در این بازار ظرف روز ۲۱ ماه مه به ۵.۱۳ دلار به ازای هر پوند نیز صعود کرده بود که این رقم سقف تاریخی قیمت فروش این محصول بود. در حالی که جهش تقاضا برای فلز سرخ عامل رکوردشکنی قیمتی این فلز در بازار جهانی بود، کاهش حجم واردات مس از سوی چینیها باعث شد تا این فلز از اوج فاصله بگیرد.
در ابتدای سالجاری میلادی مس در محدوده ۳.۸۵ دلار به ازای هر پوند معامله میشد؛ بنابراین ظرف بازه حدودا ششماهه سپریشده از سالجاری بهای این فلز در معاملات آتی کامکس آمریکا رشد ۳۳ درصدی را به ثبت رساند. در حالی ظرف نیمه ابتدایی ۲۰۲۴ فلز سرخ ۳۳ درصد گران شد که بسیاری از فعالان این بازار چنین پیشبینی خوشبینانهای از آینده قیمتی مس در میانمدت نداشتند. اما برخلاف پیشبینی ها، محدودیت عرضه و رشد تقاضا از سوی چین باعث شد تا مس رشد نرخی فراتر از پیشبینی را در بازار جهانی به ثبت برساند. با وجود این تقاضای مس وارداتی چین مطابق انتظار افزایش نیافت و این موضوع باعث عقبگرد بهای این فلز ظرف سومین هفته از ماه مه شد. کاهش تقاضا برای فلز سرخ مربوط به تقاضای فیزیکی برای این فلز است. اگرچه کاهش تقاضای فیزیکی برای فلز سرخ از افت بهای این فلز حمایت کرد؛ اما این فلز نقشی کلیدی در پروژههای توسعه زیرساخت برق، ذخیرهسازی انرژی و زیرساخت مرکز داده دارد و با توجه به گسترش اجرای این پروژهها در دنیا، تقاضا برای مس در بلندمدت افزایشی خواهد بود. در عین حال دولت چین درصدد اجرای پروژههای عظیم زیرساختی در این کشور با هدف حمایت از تولید ناخالص ملی است و این موضوع باعث میشود تا تقاضای فیزیکی برای مس افزایش یابد.
پیر اندوراند، تاجر بزرگ فلزات در گفتگو با فایننشالتایمز پیشبینی میکند که بهای مس ظرف سالهای آینده به ۴۰ هزار دلار در هر تن برسد. این تاجر بزرگ میگوید: تقاضا برای مس به دلیل برقی شدن جهان از جمله وسایل نقلیه الکتریکی، پنلهای خورشیدی، مزارع بادی و همچنین استفاده نظامی و مراکز داده دوبرابر میشود؛ بنابراین احتمال صعود بهای مس به ۴۰ هزار دلار به ازای هر تن معادل ۱۸.۱۸ دلار به ازای هر پوند ظرف چهارسال آینده وجود دارد. البته مس در این نقطه ماندگار نمیشود. این جهش قیمتی به رشد تولید و عرضه میانجامد و بنابراین قیمتها به تعادل میرسند؛ اما رشد تولید معدنی مس به حداقل پنجسال زمان نیاز دارد. در تحلیلی دیگر، جف کوری، مدیر اجرایی سابق گلدمنساکس و مدیر ارشد استراتژی مسیرهای انرژی در کارلایل، هفته گذشته در مصاحبهای به بلومبرگ گفت که مس بهترین روند صعودی را طی خواهد کرد.
وی پیشبینی میکند که این فلز ۱۵هزار دلار برابر ۶.۸ دلار به ازای هر پوند شود. طبق برآورد بلومبرگ پیشبینی میشود که شکاف عرضه مس تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰ میلیون تن برسد. برآوردها از آن حکایت دارد که تقاضا برای مس در بخش حملونقل تا سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۲۲، ۱۱.۱ برابر افزایش یابد. به عنوان مثال، وسایل نقلیه الکتریکی سهمی بسزا در رشد مصرف مس دارند؛ در تولید یک خودروی الکتریکی حدود یکمایل سیم مسی به کار میرود. علاوه بر این، پیشبینی میشود که تقاضا برای مس موردنیاز بهمنظور گسترش شبکه جهانی برق تا سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۲۲، حدود ۴.۸ برابر افزایش یابد. این موارد رشد تقاضا حامی موثر افزایش بهای مس در بلندمدت خواهد بود.
منبع: دنیای اقتصاد