تاریخ: ۰۴ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۱۰
بازدید: ۱۱۴
کد خبر: ۳۴۴۲۹۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

صبانور، الماس کوه نور

صبانور، الماس کوه نور
‌می‌متالز - شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با نام اولیه تأمین مواد اولیه فولاد صبانور به صورت شرکت سهامی خاص در سال ۱۳۷۵ تأسیس شد. در سال ۱۳۹۰ نوع شرکت به سهامی عام تغییر یافت و در فروردین‌ماه ۱۳۹۱ در بازار فرابورس با نماد «کنور» عرضه عمومی شد. در سال ۱۳۹۴ نیز، نام شرکت از «تأمین مواد اولیه فولاد صبانور» به «توسعه معدنی و صنعتی صبانور» تغییر یافت. سهامدار عمده شرکت، هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات است که %۸۳.۴ از سهام شرکت را در اختیار دارد.

به گزارش می‌متالز، این شرکت درحال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ آهن، کنسانتره و گندله در غرب و شمال غرب کشور می‌باشد و از نظر تولید سنگ آهن جزو ۱۰ شرکت برتر کشور محسوب می‌شود. محصولات تولیدی این شرکت در حال حاضر شامل سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره و گندله آهن است.

مجموعه معدنی و صنعتی صبانور دارای دو کارخانه کنسانتره‌سازی و گندله‌سازی در استان همدان است و زنجیره تولید در این استان از مرحله تولید سنگ آهن دانه‌بندی تا تولید کنسانتره آهن و نهایتاً گندله آهن بصورت پیوسته فعال می‌باشد. محصول گندله با ویژگی‌های کیفی مطلوب به عنوان خوراک مصرفی کارخانجات فولاد کشور به مصرف می‌رسد. همچنین زنجیره تولید این مجموعه معدنی در استان کردستان از مرحله تولید سنگ آهن دانه بندی و مصرف آن به عنوان خوراک کارخانه کنسانتره‌سازی فعال می‌باشد.

این شرکت دارای سه معدن به نام‌های شهرک، گلالی و ظفرآباد در استان کردستان و یک معدن به نام باباعلی در استان همدان است. مجموع ذخایر قطعی این معادن به همراه آدرس آنها در جدول ذیل آمده است.

صبانور، الماس کوه نور

در سال ۱۴۰۲ و تا پایان اسفندماه، اقدامات اکتشافی و حفاری گسترده‌ای توسط شرکت انجام شده است و حدود ۹۰ هزار متر حفاری در معادن صبانور صورت گرفته است. نتایج این فعالیت‌های اکتشافی منجر به این موضوع شده است که ذخایر قطعی سنگ آهن صبانور، از ۵۰ میلیون تن به ۲۷۰ میلیون تن ارتقاء یابد که سودآوری آن در کارنامه شرکت پس از بهره‌برداری از پروژه‌های در دست اجرای آن، نمایان خواهد شد.

صبانور در حال حاضر در حال احداث کارخانه گندله‌سازی یک میلیون تنی در کردستان است که این مهم از طریق شرکت فرعی صبا امید غرب خاورمیانه جهت توسعه زنجیره ارزش افزوده شرکت می‌باشد. اقدام به تاسیس این کارخانه در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد و تاکنون پیشرفت فیزیکی طرح حدود ۵۳ درصد بوده است و به احتمال زیاد و بر اساس اعلام خود شرکت تا انتهای سال ۱۴۰۳ پیشرفت فیزیکی طرح به ۹۰ درصد و نهایتاً بهره‌برداری آن در شهریورماه ۱۴۰۴ خواهد بود. همچنین شرکت به دنبال احداث کارخانه کنسانتره ۲.۵ میلیون تنی در گلالی است که تاریخ بهره‌برداری طرح را در آذرماه ۱۴۰۵ اعلام نموده‌اند. شروع به ایجاد شرکت از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ بود و پیش‌بینی می‌شود طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ بتواند پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی را به ثبت برساند.

مهم‌ترین ریسک‌های شرکت در حال حاضر مربوط به نوسانات نرخ جهانی کامودیتی‌ها، نوسانات نرخ ارز، تورم افسارگسیخته در کشور و هزینه‌های حمل‌ونقل می‌باشد که گاهاً قیمت سهام کنور را تحت تأثیر قرار داده است. با این وجود و علی­رغم وضعیت فاجعه بار سهام پس از ریزش عظیم مرداد سال ۱۳۹۹ تاکنون، کنور جزو معدود سهامی بوده است که توانسته چندین بار سقف­‌های قیمتی جدیدی را به ثبت برساند و هم اکنون حدود ۱۰۰ درصد از سقف سال ۱۳۹۹ بالاتر معامله می‌شود.

همانگونه در تصویر زیر مشاهده می­‌نمایید سهم در یک کانال صعودی در حال حرکت است. آخرین قیمت معاملاتی ۷۷۶ تومان و در صف خرید بوده است. سهم با همین قیمت به مجمع عمومی عادی سالیانه که در تاریخ ۲۹ خردادماه برگزار شد، رفت. در سال ۱۴۰۲، شرکت توانست ۲۷۲ تومان EPS بسازد که در مجمع عمومی عادی سالیانه مصوب شد که از این میزان ۲۱۶ تومان را توزیع نمایند. شایان ذکر است که سهم در بهمن ماه یک افزایش سرمایه ۲۰۷ درصدی از دو محل سود انباشته و حق تقدم داده است. با عنایت به اینکه حق تقدم­‌های سهام کنور هم اکنون در بازار در حال معامله است باید اذعان نمود که به این حق تقدم‌ها سودی تعلق نخواهد گرفت. با این تفاسیر و با عنایت به اینکه بعد از مجمع و در بازگشایی، به میزان سود تقسیمی در مجمع، از قیمت پایانی سهم در آخرین روز معاملاتی کسر خواهد گردید، قیمت بازگشایی کنور چیزی حدود ۵۶۰ تومان خواهد بود.

صبانور، الماس کوه نور

دکتر مرتضی نعمتی - تحلیلگر ارشد بازار سرمایه

منبع: سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده