تاریخ: ۰۷ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۰۹
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۳۴۴۴۰۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
استاندار کرمان:

راه توسعه جنوب استان در حوزه معدن است

راه توسعه جنوب استان در حوزه معدن است
‌می‌متالز - استاندار کرمان گفت: راه توسعه جنوب استان در حوزه معدن است و اقدام‌های خوبی در این زمینه انجام شده است.

به گزارش می‌متالز، محمدمهدی فداکار چهارشنبه در نشستی که درباره آغاز عملیات اکتشافات معدنی در جنوب کرمان در فرمانداری جیرفت تشکیل شد، اظهار کرد: توسعه خوبی در حوزه صنایع پایین دستی معادن صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: هرچند ظرفیت مخازن معدنی شمال بیشتر از جنوب استان است، اما تنوع معدنی که در جنوب وجود دارد ظرفیت اشتغال بهتری ایجاد کرده است.

فداکار یادآور شد: درآمدزایی کشاورزی در جنوب کرمان بستگی به عوامل مختلفی همچون آب و تعرفه دارد، اما حوزه معدن، اشتغال‌زایی و درآمدزایی پایداری دارد.

وی اضافه کرد: ٢ مرحله آموزش تخصصی نیرو‌های بومی در حوزه معدن در جنوب کرمان انجام شد و مرحله جدید نیز برگزار می‌شود.

استاندار کرمان گفت: شرکت‌هایی که پهنه معدنی در اختیار گرفته‌اند به جد باید کار را پیش ببرند یا آن پهنه را واگذار کنند.

فداکار با اشاره به پیگیری‌های مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در مورد معدن کرور و تحویل آن به شرکت ملی مس ادامه داد: این شرکت باید کار را جدی‌تر پیش ببرد و اگر در فرصت تعیین شده آن را انجام ندهد کار با شرکت دیگر پیش برده می‌شود.

وی بیان کرد: در جنوب کرمان در حوزه‌های کرومیت و طلا ظرفیت ویژه داریم که علاوه بر برداشت باید فرآوری هم پیش برود.

شرکت‌های معدنی از نیروی بومی استفاده کنند

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد نیز در این نشست بیان کرد: شرکت‌های معدنی که در جنوب استان فعالیت خود را آغاز می‌کنند برنامه زمانبندی داشته باشند.

بهنام سعیدی افزود: تمام نیرو‌هایی که به کار گرفته می‌شوند بومی باشند مگر اینکه فردی برای تخصص خاص در جنوب کرمان وجود نداشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه شرکت‌های معدنی خرید‌های خود را از جنوب استان انجام دهند، ادامه داد: اجازه نمی‌دهیم ماده خام از جنوب استان خارج شود.

سعیدی متذکر شد: شرکت ملی مس قرار بود در مدت سه ماه معدن کرور را به نتیجه برساند، اگر انجام نشود ابطال می‌شود و شرکت ملی مس هم باید خسارات را جبران کند.

معاون استاندار کرمان نیز در این نشست گفت: هشت و نیم میلیارد تن ذخیره پروانه بهره‌برداری در شمال استان وجود دارد، اما در جنوب کرمان پروانه ذخیره معدن ۳۲۰ میلیون تن بود که فاصله آنها زیاد است.

امیر حسن‌زاده افزود: مهمترین بحث برای رشد این حوزه اکتشاف است، اما قبل از آن مشکل معارضان محلی را داشتیم که تا حدود زیادی حل شده است.

وی ادامه داد: نیروی انسانی رشته تخصصی معدنی در منطقه کم بود که با همکاری ایمیدرو، آموزش معدنی در منطقه جیرفت و کهنوج در ۲ مرحله انجام شد.

حسن‌زاده اضافه کرد: جنوب کرمان نقشه راه توسعه خود را پیدا کرده است و باید بیشتر کار شود.

وی یادآور شد: حوزه کشاورزی، صنایع بسته‌بندی و فرآوری این محصولات را نیز در این منطقه فراموش نکردیم.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کرمان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده