تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۴۳
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۳۴۷۶۷۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

رشد ۴۰ درصدی تولید جهانی فولاد از طریق قوس الکتریکی تا سال ۲۰۳۰/ تحولی عظیم در صنعت فولادسازی جهان در راه است

رشد ۴۰ درصدی تولید جهانی فولاد از طریق قوس الکتریکی تا سال ۲۰۳۰/ تحولی عظیم در صنعت فولادسازی جهان در راه است
‌می‌متالز - آنطور که بیگمینت مدعی است تولید جهانی فولاد خام تا سال ۲۰۳۰ حدود چهار درصد افزایش خواهد یافت و میزان تولید جهانی فولاد از طریق قوس الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ حدود ۴۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد پیدا می‌کند تا تحولی عظیم در صنعت فولادسازی جهان رخ دهد.

به گزارش می‌متالز، پیش‌بینی‌ها از رشد چهار درصدی تولید جهانی فولاد خام تا سال ۲۰۳۰ حکایت می‌کند تا مجموع فولاد خام در سراسر جهان از ۱.۸۹ میلیارد تن در سال ۲۰۲۳ به حدود ۱.۹۷ میلیارد تن در سال ۲۰۳۰ برسد. همچنین ارزیابی‌های بیگمینت (BigMint) نشان می‌دهد میزان تولید جهانی فولاد از طریق قوس الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ حدود ۴۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش خواهد یافت، به طوری که سهم تولید فولاد از طریق کوره بلند از ۷۱ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۶۰ درصد در سال ۲۰۳۰ افت پیدا خواهد کرد. در مقابل سهم کوره قوس الکتریکی در تولید فولاد از ۲۹ درصد در سال ۲۰۲۳ به حدود ۴۰ درصد تا شش سال آینده خواهد رسید. طبق بررسی‌های بیگمینت در سال ۲۰۲۳ حدود ۵۵۰ میلیون تن فولاد در سراسر جهان در کارخانه‌های کوره قوس الکتریکی تولید شد و انتظار می‌رود این میزان در سال ۲۰۳۰ به سطح ۷۸۸ تا ۷۹۰ میلیون تن افزایش یابد. در مقابل تولید فولاد از طریق کوره بلند از ۱.۳۴ میلیارد در سال ۲۰۲۳ به ۱.۱۸ میلیارد تن در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید که بیانگر افت تولید ۱۲ درصدی است.

رشد ۴۰ درصدی تولید جهانی فولاد از طریق قوس الکتریکی تا سال ۲۰۳۰/ تحولی عظیم در صنعت فولادسازی جهان در راه است

چین پرچم‌دار افزایش تولید فولاد از طریق کوره قوس الکتریکی

آنطور که بیگمینت ادعا کرده چین پرچم‌دار افزایش تولید فولاد از طریق کوره قوس الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ خواهد بود چراکه چینی‌ها در طول سال جاری دستاورد‌های زیادی جهت دستیابی به فولاد سبز و کربن خنثی داشته‌اند. درنتیجه انتظار می‌رود آمار تولید فولاد از طریق کوره قوس الکتریکی در چین از ۱۰ درصد در حال حاضر به ۲۲ درصد در سال ۲۰۳۰ افزایش یابد. سپس باید به اتحادیه اروپا اشاره کرد که پیش‌بینی‌ها از رشد میزان تولید فولاد از طریق کوره قوس الکتریکی در اتحادیه اروپا از ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۳ به حوالی ۵۷ درصد در ۲۰۳۰ حکایت می‌کند. طبق برنامه‌های اعضای اتحادیه اروپا تولید کربن در صنعت فولاد اروپا باید تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسد.

بررسی‌های بیگمینت نشان می‌دهد فولادسازان هندی سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در زمینه جایگزینی کوره‌های قوس الکتریکی با کوره بلند کرده‌اند تا تولید فولاد در کارخانه‌های کوره بلند هند تا سال ۲۰۳۰ حدود ۵۶ درصد افزایش یابد. میزان رشد تولید فولاد در کوره‌های قوس الکتریکی در آسیای جنوب شرقی نیز تا سال ۲۰۳۰ رشد ۹ درصدی خواهد داشت و انتظار می‌رود از ۴۹ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۵۸ درصد در سال ۲۰۳۰ برسد.

مسیری دشوار برای دستیابی به فولاد سبز

بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد (WSA) تغییر روش تولید از کوره بلند به کوره قوس الکتریکی دشوار خواهد بود و فولادسازان باید با مشکلاتی از قبیل در دسترس نبودن مواد اولیه و ضایعات آهنی باکیفیت به میزان یکسان در سراسر جهان، نیاز به منابع مالی گسترده، کمبود انرژی به ویژه برق و… دست و پنجه نرم کنند. ولی نتیجه این جایگزینی یک تحولی عظیم در صنعت فولادسازی جهان است که سلامت محیط زیست را به دنبال دارد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده