به گزارش میمتالز، علی امرایی افزود: شرکت فولاد سنگان خواف علاوه بر بهینهسازی مصرف در جهت استفاده از انرژی پاک تلاش وافری داشته و در این راستا طرحهای مختلفی را در حال اجرا دارد.
وی با اشاره به اینکه ذخایر آبی کشورمان رو به کاهش است، اظهار کرد: انتقال آب از دریای عمان یکی از طرحها است و در این خصوص شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان سهامدار ۱۰۰ درصدی شرکت سنگان خواف، در خصوص اجرای این طرح مشارکت ۲۰ درصدی دارد که دستکم پنج برابر نیاز آبی کل صنایع منطقه خواف به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان ادامه داد: همچنین استفاده از پساب شامل شبکه جمعآوری تصفیهخانه و انتقال برای استفاده بهینه از پساب در این صنعت در حال برنامهریزی و انجام است.
وی بیان کرد: از سوی دیگر فولاد سنگان خراسان اولین شرکت ایرانی است که موفق شده ۸۰ درصد آب، کنسانتره باطلهها را با فیلتراسیون و آبگیری، دوباره به چرخه مصرف در این مجموعه بازگرداند.
امرایی افزود: در انرژی برق نیز سعی شده است تا برق قسمتهای مختلف این کارخانه هم بهینهسازی شود و برای ایجاد بزرگترین نیروگاه بادی کشور با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات با توجه به نعمت خدادادی باد در این منطقه هستیم.
به گفته وی، در این زمینه مجوزهای لازم اخذ و زمین مورد نیاز انتخاب شده است و امیدواریم با برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار، مرحله اول این نیروگاه کمتر از ۲ سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی اظهار کرد: همچنین در خصوص انرژی گازی علاوه بر بهینهسازی مصرف، طرح مطالعاتی ذخیرهسازی گاز در تابستان و استفاده از آن در زمستان در دست اقدام است.
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان خراسان گفت: با توجه به اینکه تمام سهام این شرکت متعلق به شرکت فولاد مبارکه اصفهان است و بر اساس مجوز صادر شده در طرح توازن صنایع فولادی کشور، تامین مواد اولیه این شرکت بر عهده فولاد سنگان است، برای تکمیل زنجیره تولید در خراسان رضوی برنامههایی در حال اجرا است.
وی همچنین اظهار کرد: پروژه بزرگ زیستمحیطی در کشور با سرمایهگذاری بیش از ۲۵ هزار میلیارد دلار برنامهریزی شده است، شرکت فولاد سنگان خراسان، سومین کارخانه در سطح جهان است که باطله کنسانترهای آهن این شرکت را که به صورت پودر میکرونی است، به صورت مکانیزه انباشت میکند.
امرایی در خصوص طرحهای مورد نیاز این شرکت که توسط دانشگاهها قابل حل است، افزود: شرکت فولاد سنگان در تمام حوزهها شامل مدیریت، تولید، مصرف انرژی، محیط زیست و حملونقل نیازمند کمک و یاری دانشگاهیان است و هر کدام از طرحهایی که بتواند مشکلی از این شرکت را حل کند، بدون محدودیت بودجهای با آغوش باز پذیرا هستیم.
شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان رضوی به عنوان یکی از شرکتهای تابعه فولاد مبارکه اصفهان در منطقه سنگان شهرستان خواف فعال است.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگ آهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
دسترسی به محل کانسارهای سنگ آهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربتحیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربتجام، تایباد و سنگان امکان پذیر بوده و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربتحیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور میکند.
مرکز شهرستان ۱۶۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد.