تاریخ: ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۳۲
بازدید: ۷۲
کد خبر: ۳۵۲۶۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دستغیب در جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات کشور:

ارائه آمار و اطلاعات دقیق برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کشور کمک کننده است/ تشکیل کارگروهی برای محاسبه بهای تمام شده آب، گاز و برق در کشور

ارائه آمار و اطلاعات دقیق برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کشور کمک کننده است/ تشکیل کارگروهی برای محاسبه بهای تمام شده آب، گاز و برق در کشور
‌می‌متالز - در ادامه سلسله جلسات هیات عمومی دیوان محاسبات کشور، تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با موضوع «عوارض و مالیات» بررسی شد.

به گزارش می‌متالز، در این جلسه، دستغیب رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه ارائه آمار و اطلاعات جامع و کامل در گزارش‌های تفریغ بودجه، موجبات افزایش شفافیت را فراهم خواهد کرد، افزود: ارائه آمار‌های دقیق و نظرات کارشناسی دیوان محاسبات کشور برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کشور کمک کننده و موثر است؛ بنابراین فرای تفریغ بند‌ها و تبصره‌های قانون بودجه سالانه، باید اطلاعات ضروری برای تحلیل و بررسی موضوع نیز تهیه شود تا بر اساس آن تصمیمات درست اقتصادی اتخاذ گردد.

وی با تاکید بر استفاده از دارایی‌های دولت و بیت‌المال در مسیر درست و قانونی، اظهار داشت: محاسبه بهای تمام شده برای تعیین واقعی سودهده و زیان ده بودن اقدامات دستگاه‌ها لازم است و دستگاه‌ها می‌توانند از آن بهره ببرند.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور همچنین در این جلسه دستور تهیه گزارش کامل و جامع با استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه و برنامه هفتم توسعه در خصوص موضوع آب و مدیریت مصرف آن و همچنین بهای تمام شده آب و گاز و برق در کشور را صادر کرد.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه بسیاری از افراد جامعه نسبت به قانون دریافت خسارت برای حوادث حوزه گاز و برق آگاهی ندارند، بنابراین مراجعه‌ای هم برای دریافت خسارت نمی‌کنند، افزود: رسیدگی به عملکرد ناقص بیمه آرمان و بیمه سرمد علیرغم دریافت وجوه مربوطه، در دستور کار دیوان محاسبات است و گزارش آن به عنوان کوتاهی در پرداخت خسارت تهیه و در صورت لزوم در محاکم قضایی نیز مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

دستغیب با اشاره به تعدد استثنائات در قوانین مالیاتی و معافیت ها، گفت: در حوزه‌هایی مثل آب و برق و گاز که میزان مصرف آن حیاتی است و نیاز به مدیریت مصرف دارند، باید استثنائات کاهش یافته و مسیر تخلفات بسته شود.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور همچنین بر موضوعاتی از جمله تهیه گزارش میزان خسارت‌های پرداخت شده به مردم در حوزه انرژی، ارائه مشوق برای خیرین مدرسه ساز و خوابگاه‌های متاهلی، استقرار سیستم پرداخت نهایی به ذینفع و ... تاکید کرد.

همچنین در ادامه جلسه امروز هیات عمومی دیوان محاسبات، کیایی مشاور رئیس کل و سخنگوی این هیات با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ حدود ۵.۸ میلیارد متر مکعب آب شرب در کشور به فروش رسیده است، گفت: حدود ۱.۷ میلیارد مکعب آب شرب فروش رفته مازاد بر الگوی مصرف بوده که حدود ۴۸۲ میلیون متر مکعب آن نیز مربوط به مصرف بیش از دو برابر الگوی مصرف توسط مشترکین بوده است.

وی افزود: جمعاً مبلغ ۴۸۵ میلیارد تومان از مبلغ ۷۰۵ میلیارد تومان عوارض دریافتی توسط شرکت‌های آب و فاضلاب استان ها، از مشترکان بابت فروش هر مترمکعب آب شرب بالاتر از الگوی مصرف در سال ۱۴۰۲ و دریافتی عوارض سنوات قبل، به حساب خزانه واریز شده است.

کیایی در خصوص حق بیمه و خسارات پرداخت شده توسط بیمه‌ها نیز گفت:مبلغ ۸۷.۴ میلیارد تومان وصول شده از مشترکین بابت حق بیمه که توسط شرکت‌های توزیع برق استانی به حساب خزانه واریز گردیده، به حساب شرکت بیمه آرمان بابت حق بیمه برق مشترکین (قرارداد سال ۱۴۰۲) واریز شده است. در سال مذکور از مبلغ ۶۳۱.۵ میلیارد تومان خسارت وارده قابل پرداخت به تعداد ۴.۷۰۲ مشترک برق خسارت دیده (شامل ۳.۷۶۲ مشترک شهری و ۹۴۱ مشترک روستایی)، صرفاً حدود ۳۳.۷ میلیارد تومان آن به تعداد ۹۰ مشترک خسارت دیده (شامل ۷۲ مشترک شهری و۱۸ مشترک روستایی)، پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: شرکت ملی گاز ایران نیز مبلغ ۱۲۷ میلیارد تومان از مشترکین گاز بابت حق بیمه وصول کرده که مبلغ ۹۰ میلیارد تومان به حساب شرکت بیمه سرمد بابت حق بیمه گاز مشترکین، واریز شده است. در سال مذکور از مبلغ ۷۸ میلیارد تومان خسارت وارده قابل پرداخت به تعداد ۱.۵۳۰ مشترک گاز خسارت دیده (شامل ۱.۰۴۸ مشترک شهری و ۴۸۲ مشترک روستایی)، صرفاً ۱۲ میلیارد تومان آن، به تعداد ۱۴۱ مشترک خسارت دیده (شامل ۹۷ مشترک شهری و ۴۴ مشترک روستایی)، پرداخت شده است.

مشاور رئیس کل دیوان محاسبات کشور افزود: جمعیت هلال احمر و بنیاد شهید و امور ایثارگران و دانشگاه‌های علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی کشور، سازمان بهزیستی کشور و خیرین بیمارستان‌ساز، از مجوز تبصره (۶) قانون بودجه ۱۴۰۲، برای وارد کردن آمبولانس بهره نبردند و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بر اساس مجوز صادره در تصویب‌نامه هیات وزیران مبنی بر ورود و ترخیص حداکثر ۲.۰۰۰ دستگاه شاسی خودروی امداد و نجات و آمبولانس تا پایان سال ۱۴۰۳، بدون رعایت ضوابط فنی واردات خودرو با برگزاری مناقصه، نسبت به عقد قرارداد برای تنها تعداد ۳۰۰ دستگاه آمبولانس اقدام نموده که تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷۲ دستگاه آن بدون پرداخت حقوق ورودی و عوارض گمرکی، وارد کشور شده است.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده