تاریخ: ۰۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۵۲
بازدید: ۱۵۳
کد خبر: ۳۵۶۴۴۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

راه‌اندازی رشته گوهرشناسی در گنجینه سنگ‌های قیمتی

راه‌اندازی رشته گوهرشناسی در گنجینه سنگ‌های قیمتی
‌می‌متالز - استان کرمان به بهشت معدن شهرت دارد، اما با وجود ذخایر گسترده سنگ‌های قیمتی کم‌تر در این زمینه گام مؤثری برداشته شده بود و افتتاح رشته گوهرشناسی برای کرمان یک ظرفیت جدی است.

به گزارش می‌متالز، استان کرمان به بهشت معادن شهرت دارد و وجود ذخایر گسترده سنگ‌های قیمتی این استان را به گنجینه‌ای تبدیل کرده است که با وجود ذخایر گسترده، اما کم‌تر در این خصوص اقدام مؤثری شده است.

وجود ذخایر گسترده سنگ فیروزه در شهربابک تنها بخشی از داشته‌های استان در خصوص سنگ‌های قدیمی و تزئینی است.

هر چند در بخش خصوصی کار‌های جسته و گریخته‌ای به خصوص در شهر بابک در راستای تراش سنگ‌های قیمتی انجام شده بود، اما این اقدام جزو معدود اقدامات صورت گرفته است.

راه‌اندازی رشته گوهرشناسی در دانشگاه شهید باهنر کرمان

عدم وجود زیرساخت‌های لازم در خصوص توسعه گوهرشناسی و گوهرتراشی در کرمان یکی از مشکلات جدی محسوب می‌شود.

اما نویدی که می‌توان به فعالان این بخش داد، راه‌اندازی رشته گوهرشناسی در دانشگاه شهید باهنر کرمان است. امیر حسن‌زاده، معاون اقتصادی استان کرمان یکی از افرادی است که با نگاه جدید، در حال توسعه ظرفیت گسترده مغفول مانده برای توسعه اقتصادی استان کرمان است.

معاون اقتصادی استاندار کرمان می‌گوید: کرمان مجموعه‌ای گسترده از پتانسیل‌های اقتصادی است؛ به خصوص در معادن استان کرمان پتانسیل‌های گسترده‌ای وجود دارد که باید از خام‌فروشی آنها جلوگیری و ایجاد ارزش افزوده را در دستور کار قرار داد.

حسن‌زاده، می‌افزاید: کرمان دارای ذخایر گسترده سنگ‌های قیمتی به خصوص در بخش گوهر سنگ است و برای رونق این بخش برای نخستین بار رشته گوهرشناسی در دانشگاه شهید باهنر کرمان راه‌اندازی می‌شود.

وی با اشاره به لزوم تربیت نیرو‌های متخصص جوان در استان کرمان در بخش مربوط به معادن می‌گوید: دانشجویان با متد‌های روز دنیا در خصوص گوهر سنگ آشنا می‌شوند.

وی می‌افزاید: با فارغ‌التحصیل شدن این افراد کرمان گامی دیگر در راستای ارتقای اقتصادی و توسعه اشتغال بر مبنای گوهرشناسی و گوهرتراشی بر خواهد داشت.

وی همچنین به برگزاری مسابقات گوهر سنگ در کرمان اشاره می‌کند و می‌افزاید: کرمان امسال میزبان مسابقات گوهر سنگ خواهد بود.

سارا درگاهی، استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این خصوص می‌گوید: در ششمین جلسه کارگروه آمایش آموزش عالی استان کرمان به ریاست استاندار چندین رشته کاربردی مورد تصویب قرار گرفت.

وی عنوان می‌کند: یکی از این رشته‌های گوهرشناسی است که می‌تواند منجر به ایجاد تخصص و دانش در حوزه گوهرشناسی شود که یکی از نیاز‌های جدی بازار کرمان نیز محسوب می‌شود.

درگاهی ادامه می‌دهد: برای سال آینده در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان مشغول به تحصیل خواهند شد.

لزوم توجه به گوهرشناسی و گوهرتراشی

محمد قاسمی‌زاده، یکی از فعالان سنگ‌های قیمتی در کرمان اظهار داشت: توجه به گوهرشناسی و گوهرتراشی در استان کرمان یکی از ضروریات انکارناپذیر بود، زیرا با وجود اینکه در سازمان فنی و حرفه‌ای اقداماتی در این زمینه انجام شده است، اما کار گوهرتراشی بیشتر به صورت تجربی در کرمان انجام می‌شود.

وی می‌افزاید: این در حالی است که استان کرمان گنجینه‌ای از سنگ‌های قیمتی کمیاب کشور است.

وی عنوان می‌کند: کرمان یکی از استان‌های با مزیت برجسته در خصوص تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است و توجه به آموزش و مهارت افزایی در این زمینه بسیار با اهمیت است.

قاسمی‌زاده، می‌گوید: همچنین تاکنون در برخی از آموزشگاه‌های آزاد نیز آموزش‌های تراش سنگ انجام می‌شده است، اما مسلماً وجود پشتوانه‌ای علمی و تخصصی می‌تواند به تبدیل کرمان به قطب تولید و فروش سنگ‌های قیمتی کمک جدی کند.

وی می‌افزاید: کمبود آموزش در زمینه تراش سنگ‌های قیمتی تاکنون منجر به ضربه به این رشته و اقتصاد سنگ‌های قیمتی شده است.

وی بر سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیربنایی و آموزشی گوهر سنگ و تبدیل کرمان به قطب این رشته تاکید می‌کند و می‌گوید: کانی‌های بسیاری در کرمان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به سنگ فیروزه، کریزوکولا، سیلیس و کوارتز اشاره کرد.

توسعه اقتصادی استان کرمان به برنامه‌ریزی و توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز وابسته است و ایجاد پیوند بین دانشگاه‌ها و آموزش‌های کاربردی و در نهایت بازار می‌تواند منجر به توسعه اقتصادی کرمان شود.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین