به گزارش میمتالز، مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته (ایران کانمین ۲۰۲۴) با جمعی از مسوولین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش خصوصی و فعالان و متخصصان این حوزه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در هجدهمین نمایشگاه معدن با تأکید بر اینکه برای توسعه بخش معدن دولت باید با معدنکاران و فعالان این بخش همراهی بیشتری داشته باشد، گفت: برخی از چالشها و مشکلات باعث شده است که در مسیر فعالیت معدنکاران اختلال به وجود بیاید و قبل از هر اقدامی از سوی معدنکار، دولت مزاحمتهایی در این مسیر برای آنان ایجاد میکند.
حسنزاده با تاکید بر اهمیت جلوگیری از هدررفت منابع در معادن، گفت: با برنامه ریزی و سیاستگذاریها بتوانیم باطله برداری را با مکانیسمهای علمی کاهش داد، معدنکاری بهصرفهتر خواهد بود.
در ادامه این مراسم بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: همواره معدنکار را متهم میدانند و این موضوع باعث شده که فضا برای توسعه این بخش به سختی و گاها غیر ممکن شود.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با اشاره به ضرورت مدیریت در این بخش گفت: در حال حاضر این بخش نیازمند تولید صادراتمحور است. در بخش سنگ آهن حدود ۵۵ میلیون تن برداشت معدنی هدف گذاری شده این در حالی است که نیاز مصرف داخل ۳۵ میلیون تن سنگآهن است، اما تا کنون فکری برای تسهیل صادرات مازاد این محصول نشده است.
وی تاکید کرد: شرایط برای تولید و صادرات محصولات معدنی بسیار سخت است و همین موضوع میتواند وضعیت این بخش را نسبت به قبل نامناسبتر و تولید را کاهش دهد.
۲۲۶ شرکت شامل ۲۱۲ شرکت داخلی و ۴۱ شرکت خارجی از کشورهای ایتالیا، آلمان، ترکیه، چین، اسپانیا، کره، ژاپن و سوئیس آخرین دستاوردها و خدمات خود در زمینههای ماشینآلات و تجهیزات معدنی، صنایع وابسته به معدن، مواد معدنی و محصولات فرآوری شده، شامل، خدمات فنی و مهندسی، تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی، نرم افزارهای تخصصی و… را تا سه شنبه ۶ آذر ماه در سالنهای ۶-۷-۸ و ۹-۱۰ و ۱۱-۲۷-۲۵ a-۲۵ b-۲۵ c و فضای باز در معرض دید فعالان و متخصصان این حوزه قرار داده اند.
گفتنی است در حاشیه این نمایشگاه، ۱۲ پنل تخصصی و همایش علمی با محوریت آخرین دستاوردهای صنعت معدن برگزار خواهد شد. حضور در این رویدادهای علمی برای عموم علاقهمندان، متخصصان و فعالان این حوزه به صورت رایگان امکان پذیر است. همچنین، با هدف تسهیل ارتباطات تجاری، در این دوره از نمایشگاه کانمین پلتفرم نوین BizTooBiz (قرارهای تجاری) رونمایی خواهد شد. این پلتفرم امکان برقراری ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان، تامین کنندگان و شرکتهای نیازمند خدمات معدنی را فراهم میآورد.
معرفی توانمندیهای تولیدکنندگان داخلی تجهیزات و ماشینآلات معدنی، ایجاد بستر مناسب برای توسعه صادرات محصولات معدنی، ارتقای سطح دانش فنی فعالان صنعت معدن، گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی بین دانشگاهها و صنایع معدنی، حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات از جمله اهداف اصلی برگزاری این رویداد عنوان شده است.
هجدهمین نمایشگاه معدن با اختصاص ۲۷۷ غرفه به هر یک از فعالان و صنایع مربوط به اکتشاف، استخراج و فرآوری و دانشهای نوین مرتبط به معدن اختصاص داده شده است. این دور از نمایشگاه، از نظر تعداد مشارکتکننده در نمایشگاه ۳۰ درصد و ازنظر فضا ۴۰ درصد رشد داشته است.
حضور شرکتکنندگان خارجی نیز در این دوره ۱۵ درصد رشد داشته و هیاتهایی از عربستان قطر افغانستان و عراق و ترکیه در نمایشگاه حاضر شدند.
منبع: گذر اقتصاد