به گزارش میمتالز، محمدعلی طالبی در شورای اداری شهرستان کوهبنان، این شهرستان را یکی از دروازههای ورودی کرمان دانست و با تاکید بر اینکه کوهبنان بنبست نیست، گفت: کوهبنان باید در خور شأن مردمش ساخته شود.
وی عنوان کرد: شهر کوهبنان بسیار زیبا و محصور شده در چشماندازهای طبیعی است، قدر آن را بدانید و سعی کنید آن را زیباتر کنید. باید برای توسعه شهر، برنامهریزی کنیم و همت داشته باشیم و این برنامهها را جلو ببریم.
طالبی با اشاره به اینکه ظرفیت بالقوه معدنی در این شهرستان باید با وجود سرمایهگذاران باید به فعل تبدیل شود، گفت: چشمانداز اشتغال شهرستان را بهصورت ضربتی مورد بررسی قرار داده و برای حل آن بکوشید تا مهاجرت معکوس صورت گیرد.
وی درباره جاده زرند و کوهبنان نیز گفت: تلاش داریم برای آن بودجهای از منابع ملی فراهم کنیم و جادهای که به سمت بافت هم میرود در آن دیده شود.
استاندار کرمان خالی بودن جیب سرمایهگذاران را دلیل مسائل کارگران دانست و گفت: این دلیل خوبی نیست، باید قیمتگذاری دستوری را به کمک نماینده حل کنیم تا شرایط سرمایهگذاری آسانتر شود.
وی به کشاورزی اشاره کرد و عنوان داشت: دهیاران و فرمانداری باید شرایط را برای حضور مردم در حوزه گلخانهها فراهم و آنها را تشویق کنیم.
حجتالاسلام ایزدی امام جمعه شهرستان کوهبنان نیز در ادامه از ظرفیتهای شهرستان کوهبنان سخن به میان آورد و عنوان کرد: کوهبنان معدنی است، اما فرزندانش برای کار به شهرستانهای همجوار میروند.
وی در ادامه خواستار ایجاد جادهای در خور شأن مردم کوهبنان شد.
عبدالحسین همتی نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس نیز در این نشست خواستار ایجاد زنجیره پایین دستی صنایع شد و گفت: ایجاد راه و تکمیل زیرساختها باعث میشود تا سرمایهگذاران رغبت بیشتری برای این کار داشته باشند. ضمن اینکه راههای روستایی را هم باید ساخت.
وی از وصول ۱۵ درصد حقوق دولتی برای شهرستانهای دارای معادن خبر داد و اظهار کرد: این اتفاق بالاخره رخ داده و قرار است آن را تخصیص بدهند. اتفاقی که میتواند به توسعه شهرستان کوهبنان کمک کند.
همتی اضافه کرد: این اتفاق بسیار مهم است و باعث میشود تا خسارتهایی که معادن به شهر و مردم آن وارد میکند، تا حدودی پوشش دهد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس ابراز داشت: درخواست داریم کارخانه کنسانتره با تولید بیش از یک میلیون تن حل شود.
وی به مسکن ملی پرداخت و با اشاره به نارضایتی ۸۰ خانوار کوهینانی، گفت: مشکلاتی برای این خانوارها ایجاد شده که بانک مسکن وعدههایی برای حل آن داده، اما مدیریت استان پای کار بیاید تا این مشکل زودتر حل شود.
وی عنوان کرد: داریم در مجلس قانون معادن را اصلاح میکنیم، به کارگران معدن اینجا ظلم میشود، پیگیر آن هستیم و منتظریم قانون جدید نوشته شود.
وی اضافه کرد: طبس اتفاق بدی افتاد و بعد، اتفاقات خوبی رقم خورد، نامهای فرستادم تا کسانی که در کوهبنان جان خود را از دست دادهاند، همان تسهیلات را دریافت کنند.
امیر حسنزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در ادامه گردشگری معادن، واگذاری ظرفیتها به سرمایهگذار و اکتشافات جدید را برای توسعه کوهبنان ضروری دانست و خواستار پیگیری آنها شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رشتههای معدنی و زمینشناسی کم شده و ما به عنوان یک استان معدنی باید اصلاح آن را مطالبه کنیم.
هاشمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: کمک کنید سهم سلامت از معادن استان ایجاد شود، موضوعی که در برنامه توسعه هم اشاره شده است.
وی عنوان کرد: در شهرستان کوهبنان بحران جمعیتی داریم، نرخ باروری پایین است، سال گذشته میزان جمعیت کاهش داشته و وضع ۱۴۰۳ هم کاهشی بوده است. ضمن اینکه مهاجرت و عدم نگهداشت نیروی ماهر را هم دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: پیشنهاد میکنم، معادن مجموعه ورزشی خوبی برای این منطقه بسازند تا باعث ماندگاری نیروی انسانی شود.
حافظی مدیرکل راه و شهرسازی کرمان نیز اظهار داشت: در بحث مسکن ملی، ۱۸۵۰ متقاضی مسکن داشتیم، ۱۳۲۵ نفر تایید نهایی شدند و ۴۱۰ نفر آورده اول را واریز کردند.
وی اضافه کرد: ۳۰۰ قطعه پروانه ساختمانی را دریافت کردند، ۲۸۰ واحد ساخت خود را شروع کرده که ۱۰۰ خانوار هم دارند در منازل خود زندگی میکنند.
حافظی با تاکید بر اینکه کوهبنان در حوزه مسکن پیشرو و پیشتاز است، گفت: در سال ۱۴۰۱ اولین واحد مسکن ملی را افتتاح کردیم که نشان میدهد، مردم پای کار هستند، ضمن اینکه اولین خانه ویلایی مسکن هم در همین شهرستان واگذار شد.
وی از ۱۸۰ متقاضی در حوزه طرح جوانی سخن به میان آورد و عنوان کرد: ۱۵۰ قطعه زمین قرعهکشی و واگذار شده است، ۱۰۰ پرونده جدید هم داریم که با حضور استاندار قرعهکشی میشوند.
وی درباره جاده کوهبنان هم ابراز کرد: ۳۵ و نیم کیلومتر طول آن است و گردنههای کوهبنان _ پابدانا را حذف میکند.
حافظی عنوان کرد: برآوردها ایجاد شده و ۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن مورد نیاز است، این جاده، ۳ تقاطع غیرهمسطح و یک پل ویژه دارد، کمک کنید تا مردم رفتوآمد ایمنی داشته باشند.
توکلی فرماندار شهرستان کوهبنان نیز در ادامه تکمیل دیالیز بیمارستان کوهبنان را مورد تاکید قرار داد
وی کوهبنان را یک شهر فرهنگی و گردشگری خواند و عنوان کرد: کوهبنان، ۲۵۰ اثر میراثی دارد.
فرماندار کوهبنان به زغال سنگ و مشکلات پیرامون آن پرداخت و با تاکید بر اینکه از معادن متروکه زغال سنگ استفاده نمیشود، گفت: امکاناتی که زغال سنگ در اختیار معادن قرار داده هم فرسوده شدهاند.
وی اضافه کرد: کوهبنان ۸ معدن خصوصی و دولتی دارد که باید برای بهرهبرداری بیشتر به آن کمک کرد.
توکلی بیان کرد: ۲۰۰ میلیون تن زغال قطعی داریم که ۴۰ میلیون تن از آنها برداشت شده است، ذخیره احتمالی یک میلیارد تن است و میطلبد بیش از این برنامهریزی کرد.
وی از جاده زرند و کوهبنان سخن به میان آورد و با اشاره به لزوم تکمیل آن، بیان کرد: تکمیل آن را به قرارگاه خاتم سپردهایم.
فرماندار کوهبنان عنوان کرد: بعد از زغال سنگ صنعت و معدن، پویایی خاصی در اقتصاد نداشتیم تا زمانی که کارخانه کنسانتره ایجاد شد و قرار است برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد کند.
وی ایجاد پنلهای خورشیدی در روستاها را یکی از اتفاقات خوب کوهبنان خواند.
امام جمعه کیان شهر نیز با تاکید بر اینکه در بخش طغرلجرد عدالت نیست، گفت: با وجود معادنی که این منطقه دارد، مردم دارند مهاجرت میکنند.
در این نشست، زمانی نماینده کارگران مشکلات حوزه زغال سنگ را مطرح کرد و استاندار کرمان قول داد برای حل آنها، همه تلاش خود را داشته باشد.
در این نشست همچنین، موضوع اصالت استاندار کرمان و کوهبنانی وی مطرح شد که محمدعلی طالبی گفت: در منطقهای به دنیا آمدم که روزگاری متعلق به کوهبنان بود، حالا این شهرستان باید بگوید که چه شد مردم آن زمانی خواستار این شدند که جزو استان یزد باشند، اتفاقی که باعث پشیمانی مردم شده چراکه اگر در حوزه کوهبنان میماندند، پیشرفتشان بهتر صورت میگرفت.
منبع: خبرگزاری فارس