به گزارش میمتالز، عبدالرسول احمدیبنی، رئیس گروه فنی انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی «راهبرد بهرهبرداری از انرژیهای نو و تجدیدپذیر در شرکت فولاد مبارکه» در چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق اظهار کرد: مصرف انرژی فولاد مبارکه به دلیل نوع فرآیندی که دارد مصرف برق قابل توجهی دارد، جز اعداد و ارقام بالای کشور است.
وی با بیان اینکه به دنبال شرایط کشور و همچنین توسعه پایدار فولاد مبارکه ۲ رویکرد بهینهسازی مصرف انرژی و همچنین تولید انرژی در فولاد مبارکه در دستور کار قرار گرفت، ابراز کرد: باید توجه داشت که بهینهسازی مصرف برق در فولاد مبارکه از سالهای گذشته مورد توجه بوده و ممیزی انرژی هر ساله در این شرکت انجام میشود، البته باید توجه داشت که در کنار بهینهسازی مصرف برق، بهینهسازی مصرف آب و گاز نیز در این شرکت همواره مورد توجه بوده است.
رئیس گروه فنی انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه در زمینه تولید انرژی نیز به ویژه در شرایط فعلی که سرمایهگذاری در این زمینه صرفه اقتصادی دارد، مورد توجه قرار گرفته است، افزود: از جمله این اقدامات نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F با ظرفیت ۹۱۴ مگاواتی است که تاکنون دو واحد گازی هر کدام با ظرفیت اسمی به میزان ۳۰۷ مگاوات یعنی جمعا ۶۱۴ مگاوات وارد مدار شده و واحد بخار آن نیز سال آینده بهرهبرداری خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۲ واحد نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تا نیمه آذر ماه امسال با تمام ظرفیت فعال بود، اضافه کرد: از نیمه آذرماه به دلیل محدودیت گاز این نیروگاه از مدار خارج شده است و اگر محدودیت برطرف شود با تمام ظرفیت در مدار قرار میگیرد.
احمدیبنی همچنین به راهاندازی نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات اشاره کرد و گفت: تاکنون ۴۰ مگاوات این پروژه در مدار قرار گرفته، پنلهای تولید ۶۰ مگاوات نیز نصب شده و امیدواریم تا پایان سال ۱۰۰ تا ۱۲۰ مگاوات برق تولیدی این نیروگاه در مدار قرار گیرد.
وی ابراز کرد: چنانچه مشکلی در زمینه تأمین تجهیزات نداشته باشیم بر اساس برنامه زمان بندی شده ۲ فاز از این نیروگاه تا نیمه اول سال آینده بهرهبرداری خواهد شد.
رئیس گروه فنی انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در خصوص آخرین وضعیت نیروگاه بادی فولاد مبارکه با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات نیز گفت: این پروژه. در حال حاضر در مرحله مطالعات قرار دارد، دکلهای بادسنجی نصب شده و دادههای باد در حال اندازهگیری بوده و مجوزها و سایر اقداماتی که برای پیشبرد پروژه باید انجام شود نیز در دست اقدام است.
وی در خصوص استفاده از حرارت ناشی از فرآیندهای تولید فولاد برای تولید انرژی نیز ابراز کرد: در این زمینه در قالب یک پروژه بازیافت حرارتی نیروگاه گازی فولاد مبارکه را انجام دادیم و با این اقدام در حال حاضر از حرارت هدر رفت از دودکشها، بخار مورد نیاز برای یک توربین بخار تأمین میشود.
همچنین محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل شرکت صناپ نیز در این پنل با بیان اینکه فولاد مبارکه به دلیل توسعه پایدار خود در کسبوکار و در حوزه تولید محصولات خود تصمیم گرفت در سال ۱۴۰۰ در حوزه انرژی سرمایهگذاری کند، اظهار کرد: اگر بحث انرژی در توسعه پایدار حل شود، مسائل به صورت راحتتر پیگیری میشود و نتیجه بخش خواهد بود.
وی با بیان اینکه صناپ از سال ۱۴۰۱ تشکیل شد و همان سال برگزاری مناقصه و مباحث اجرایی پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه را در دستور کار قرار داد، ابراز کرد: علاوه بر نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی، نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی سنگان نیز در دستور کار صناپ است.
مدیرعامل شرکت صناپ با بیان اینکه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور است، افزود: از این رو سعی شد از بهترین تجهیزات در این نیروگاه استفاده شود و بخشی از این تجهیزات را از خارج تأمین کردیم، همچنین بومیسازی نیز در کنار این پروژه در حال انجام است، پنلها کاملاً از خارج از کشور تأمین میشود، اما در کنار آن شرکتهای داخلی نیز مورد توجه قرار گرفتند تا بتوان ظرفیت آنها نیز استفاده کرد.
وی اضافه کرد: در حوزه ردیاب خورشیدی نیز اولین بار بود که نیروگاهی با این مقیاس را در کشور راهاندازی کردیم، از این رو لازم بود تمام مسائل آزمایشگاهی و تستها انجام شود، هنوز این ظرفیت را در کشور نداشتیم و از این رو تجهیزات برای مسائل آزمایشگاهی را نیز وارد کردیم و امیدواریم بتوانیم ظرفیتهای آینده نیروگاه را از ردیابهای خورشیدی داخلی استفاده کنیم.
جعفرزاده در خصوص اینورتر نیز، چون برای اولین باز از ظرفیت ۶.۲۵ مگاواتی استفاده کردیم، این محصول در داخل کشور نبود و از این رو از خارج وارد کردیم، گفت: در بحث اسکادا، اتوماسیون و مانیتورینگ این نیروگاه کاملاً از تجهیزات بومی و شرکت ایریسا استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۴۰۰۰ نفر در نیروگاههای تجدیدپذیر فولاد مبارکه به صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارند، افزود: در قسمت دانشی که بحث طراحی است حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر فعال هستند.
مدیرعامل شرکت صناپ گفت: فرصتهای خیلی زیادی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و نو داریم با موضوعات مختلف که باید مورد استفاده قرار گیرد، بحث ناترازی انرژی را در کشور داریم، کشور ما بهترین موقعیت آفتابی را دارد و باید برای رفع ناترازیهای ازاین ظرفیت نهایت بهرهبرداری را داشته باشیم.