به گزارش میمتالز، این تفاهمنامه روز سهشنبه در حاشیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران به امضاء «تورج امرائی» معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «رضا انصاری» معاون وزیر و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، «محمد آقاجانلو» ریاست هیات عامل سازمان ایمیدرو، «محمد نبی شهیکی» معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف و «بهرام سبحانی» رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران رسید.
برای اجرایی شدن این تفاهمنامه در گام اول بهمنظور سازماندهی و بهرهگیری حداکثری از ظرفیتها و توانمندیهای تولیدکنندگان داخلی، سازندگان داخلی، صنایع کوچک مستقر در شهرکهای صنعتی، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان تفاهم شد ۶ استان اصفهان، خوزستان، خراسان، کرمان، یزد و هرمزگان که بیشترین فراوانی شرکتهای معدنی و فولادی را در خود جای داده است به صورت تخصصی بر رفع نیازمندیهای زنجیره آهن و فولاد توسط متولیان امر در حوزههای تخصصی سازماندهی و متمرکز شوند.
این حوزهها شامل مواد اولیه و مصرفی، قطعات و تجهیزات (مکانیکی، هیدرولیکی، پنوماتیکی، برقی، الکترونیکی، اتوماسیونی، ابزار دقیقی و ...) و انتقال دانش فنی و توسعه تکنولوژی میباشد.
در گام دوم با توجه به فراهم شدن شرایط لازم و به همرسانی نیازها و فرصتها در ۶ استان معین، توسعه تفاهمات به صورت تخصصی در استانهای آذربایجان، فارس و سمنان مورد توافق قرار گرفت.
از جمله وظایف و تعهدات سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این تفاهمنامه همکاری در شناسایی و رفع مسائل و نیازهای فناورانه صنایع فولاد و همچنین شناسایی و به همرسانی عرضه و تقاضای بنگاههای کوچک و متوسط صنایع فولاد مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی است.
حمایت از استقرار واحدهای فناور و دانشبنیان تخصصی زنجیره صنایع فولاد در شهرکهای صنعتی متناسب در منطقه و حمایت از گسترش فرهنگ و سازوکارهای نوآوری باز در صنایع فولاد با استفاده از ظرفیت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، پارکهای علم و فناوری و ایجاد مراکز نوآوری در مراکز خدمات فناوری و کسبوکار منتخب از دیگر تعهدات سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران است.
سازمان باید همکاری جهت شناسایی ایدهها و استارتاپهای زنجیره صنایع فولاد و هماهنگی در خصوص تجاریسازی آنها با بهکارگیری ظرفیت صنایع فولاد در استانهای منتخب، هماهنگی و همکاری در خصوص برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای زنجیره صنایع فولاد، حمایت از انجام مطالعات پژوهشی و پایاننامههای دانشجویی در حوزههای مورد نیاز در خصوص توسعه صنعت فولاد را در دستور کار خود قرار دهد.
گفتی است که در راستای رسالت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در سازماندهی رفع نیازمندیهای زنجیره آهن و فولاد کشور و پایداری تولید، اشتغال، رونق اقتصادی و عدم وابستگی به خارج با حمایت و تقویت تولیدکنندگان، سازندگان و شرکتهای دانشبنیان داخلی، جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران به صورت کاملا متمایز با دیگر رویدادهای کشور برنامهریزی و نخستین دوره آن در سال ۱۳۹۷ و سپس در سالهای ۱۳۹۸، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ششمین دوره آن در تاریخهای ۱۸ الی ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ در محل برج میلاد تهران برگزار شد.
این همایش به همراه نمایشگاه جانبی با رویکرد توسعه تکنولوژی و بومیسازی در زنجیره آهن و فولاد به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در برج میلاد تهران برگزار شده است.
تجارب حاصل از برگزاری پنج دوره قبل در بههمرسانی نیازهای زنجیره آهن و فولاد و توانمندیهای تولیدکنندگان، سازندگان و شرکتهای دانشبنیان داخلی موجبات ارتقاء و مبادله این تفاهمنامه را فراهم آورد تا در مسیر بینیازی شرکتهای معدنی و فولادی به خارج از کشور و تکیه بر توانمندیهای داخلی، نهادها و سازمانهای مسوول در سال ۱۴۰۳ که بنام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیده شده است با هدفی مشترک و با بهرهگیری از قوانین و مقررات جهش تولید دانشبنیان و استفاده حداکثری از تولید داخل و با بهرهگیری از امکانات در اختیار در کاهش حداکثری وابستگی زنجیره آهن و فولاد به واردات تفاهم کنند.
منبع: شاتانیوز