به گزارش میمتالز، «احمد مهدویابهری» با بیان اینکه برای رفع ناترازی انرژی به خصوص در حوزه گاز و برق، ۳ راهکار وجود دارد، توضیح داد: راهکار نخست، صرفهجویی و راهکار دوم مصرف بهینه سوخت است، به این معنا که سیستمهای سرمایشی و گرمایشی نیروگاهها، موتورخانه واحدهای صنعتی، منازل، تولیدی و ...، به راندمانی قابل قبول و مطلوب برسند.
مهدویابهری تاکید کرد: راهکار سوم و بسیار مهم، سرمایهگذاری جدید در میادین گازی است.
او توضیح داد: تاکنون شرکتهای پتروشیمی به انعقاد ۱۰ تفاهمنامه برای سرمایهگذاری برای توسعه میدانهای گازی اقدام کردهاند. متاسفانه حدود ۳ سال و اندی از امضای این تفاهمنامهها میگذرد، اما هنوز مجوزی برای آنها صادر نشده است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، گفت: در صورت ارائه مجوز وزارت نفت، عملیات اجرایی سرمایهگذاری پتروشیمیها برای رفع ناترازی گاز حدود ۴ سال زمان نیاز دارد، در پایان آن دوره ۲۲۰ میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولیدی اضافه میشود. به همین دلیل وزارت نفت موظف است فرآیند مجوزدهی را تسریع کند.
او افزود: جلسات زیادی هم با نمایندگان مجلس برای این موضوع برگزار شده و آنها هم پیگیر این موضوع در وزارت نفت هستند.
از فردا دوشنبه ۱۷ دیماه، عرضه ارز صنعت پتروشیمی در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران آغاز میشود.
صنعت پتروشیمی ماهانه حدود ۹۰۰ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران عرضه خواهد کرد. میزان عرضه روزانه به دلیل دوره برگشت ارز صادرات و اینکه ارز چه زمانی در حساب تراستیها خواهد نشست، متفاوت خواهد بود.
صادرات ۹ ماهه امسال پتروشیمیها حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده است؛ ۸ میلیارد و ۱۷۶ میلیون دلار از این میزان صادرات در سامانه نیما عرضه شده و مابقی برای نیازهای خود صنعت استفاده شده است.