تاریخ: ۱۸ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۰۶
بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۳۶۴۴۲۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
بزرگ‌ترین گردهمایی تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان زنجیره آهن و فولاد کشور در برج میلاد:

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد
‌می‌متالز - ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران صبح سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه در برج میلاد تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش می‌متالز، در این رویداد بزرگ محمد اتابک وزیر صمت، محمد آقاجانلو رییس هیأت عامل ایمیدرو، و مدیران عامل شرکت‌های فولادی کشور و .. حضور دارند.

پخش زنده ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از طریق اینستاگرام و آپارات «تلویزیون اینترنتی زوم تی‌وی»

https://www.aparat.com/zoomtvir/live

https://www.instagram.com/zoomtvir

چرا صنعتی که فقط ۵ درصد از گاز را مصرف می‌کند، باید با محدودیت روبه‌رو شود؟ / رونمایی از طرح جامع اطلاعاتی (کارلینک) در افتتاحیه جشنواره ملی فولاد ایران

بهرام سبحانی در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: ایران به عنوان دهمین کشور تولیدکننده فولاد در جهان شناخته شده است. اگر به آلمان، که با تولید ۳۵ میلیون تن فولاد در رتبه هفتم قرار دارد، نگاهی بیندازیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که با یک جهش دیگر، تولید ما به ۳۶ میلیون تن برسد و جایگاه هفتم را از آن خود کنیم.

انجمن فولاد ایران از حدود شش یا هفت سال پیش به این نتیجه رسید که در سایه تحریم‌های ظالمانه، با چالش‌های جدی در تأمین تجهیزات، قطعات و حتی مواد اولیه برای خطوط تولید مواجه هستیم. در آن زمان، مشکلاتی نظیر کمبود گاز و برق مطرح نبود، اما تحریم‌ها و دشواری‌های تأمین قطعات یدکی و ماشین‌آلات خود را به وضوح نمایان کرده بود.

در این راستا، انجمن با ابتکاری خلاقانه، جشنواره بوم‌سازی را راه‌اندازی کرد تا تولیدکنندگان و سازندگان ماشین‌آلات و تجهیزات، همچنین تولیدکنندگان مواد شیمیایی و روغن‌های صنعتی، بتوانند نیاز‌های خود را در داخل کشور تأمین کنند و وابستگی به خارج را کاهش دهند. خوشبختانه این اقدام موفقیت‌آمیز بوده و هر ساله در این همایش‌ها تعداد زیادی تفاهم‌نامه میان شرکت‌های مختلف امضا می‌شود.

آخرین گام مهم در این مسیر، قطع وابستگی به الکترود گرافیتی است که در اردکان در حال پیشرفت است. چندین شرکت نیز به طور پراکنده در این زمینه فعالیت می‌کنند و امیدواریم که این نیاز نهایی نیز برطرف شود تا شاهد خودکفایی کامل در صنعت فولاد باشیم.

از نظر مهندسی طراحی ماشین‌آلات و خطوط تولید نیز تا کنون هیچ نیازی به کشور‌های خارجی احساس نشده است. امروز که ششمین جشنواره برگزار می‌شود، در پنج جشنواره قبلی حدود ۴۰۰ تفاهم‌نامه امضا شده که موجب صرفه‌جویی ارزی معادل ۱.۷ میلیارد دلار در سال گردیده است.

امسال نیز تفاهم‌نامه‌های جدیدی بین شرکت‌های فولادی و سازندگان تنظیم شده که در این همایش امضا خواهد شد. صنعت فولاد ایران در حال حاضر حدود ۱۶ درصد از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده و با وجود محدودیت‌های موجود، سالانه حدود ۸ میلیارد دلار صادرات دارد.

با توجه به چالش‌هایی که در تأمین انرژی وجود دارد، باید گفت که از سنگ آهن تا تبدیل آن به فولاد، روزانه حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌شود که تنها ۵ درصد از کل گاز کشور را شامل می‌شود. با این حال، با توجه به دستاورد‌ها و اشتغال‌زایی این صنعت، باید توجه بیشتری به نیاز‌های آن شود.

در نمایشگاه امسال، ۱۲۸ شرکت سازنده تجهیزات و قطعات حضور دارند و فضای نمایشگاه به مساحت ۵۸۰۰ متر مربع است. خبر خوش اینکه نیمی از این شرکت‌ها دانش‌بنیان هستند و این نویدبخش آینده‌ای روشن برای صنعت فولاد کشور است.

فناوری هوشمندسازی در صنعت فولاد: گامی به سوی آینده‌ای پایدار/ روز ملی ایران نماد همبستگی و پیشرفت در صنعت فولاد/ ایران در آستانه تبدیل شدن به هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان

بهرام سبحانی در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: در روزی که به عنوان نماد همبستگی و پیشرفت ملی ایران شناخته می‌شود، تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش ۷۰ میلیون یورو میان شرکت‌های مختلف به امضا خواهد رسید. یکی از مهم‌ترین این تفاهم‌نامه‌ها به شرکت فولاد خوزستان اختصاص دارد که طرح‌های متعددی را در دست اجرا دارد. شاخص‌ترین این طرح‌ها، قرارداد ۲۸ میلیون یورویی برای طراحی و ساخت سیستم‌های تبدیل آه است که با همکاری شرکت ایده‌پردازان صنعت به مرحله اجرا درمی‌آید.

علاوه بر این، شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در همکاری با راه‌آهن و نادر فرودگاه، طرحی را برای طراحی و ساخت ریل‌های مخصوص آر ۲۶۰ در دست دارد. همچنین، شرکت معدنی چادرلو با سرمایه‌گذاری ۲ میلیون یورو در ساخت چوب مندل، به همکاری با شرکت‌های فنی و مهندسی ادامه می‌دهد.

شرکت چهارمحال و سفیددشت در استان چهارمحال و بختیاری نیز برای تجاری‌سازی فناوری هوشمندسازی با صنایع معدنی فولاد سنگان و پارک فناوری خراسان همکاری خواهد کرد. این پروژه شامل ساخت ۱۶ دستگاه خریدار فولاد آلیاژی ایران است.

شرکت آریا ترانسفور نیز برای نخستین بار، تمامی ترانسفورماتور‌های فولادسازی را تولید کرده و سیستم هندلینگ را بین شرکت اپال پارسیان سنگان و شرکت صنعت منصور راه‌اندازی خواهد کرد.

همچنین، شرکت فولاد مبارکه در راستای به کارگیری هیدروژن در واحد‌های تولیدی خود، گامی مهم به سوی دستیابی به فولاد سبز برمی‌دارد.

در این روز ملی ایران، لازم است که توجه ویژه‌ای به جایگاه صنعت فولاد کشور داشته باشیم. با توجه به تلاش‌های مستمر در این حوزه، امید است که ایران به عنوان هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان ثبت شود. پیشنهاد ما این است که روز ۲۳ دی‌ماه، که آغاز فعالیت‌های ذوب آهن اصفهان و روز افتتاح فولاد مبارکه بوده، به عنوان روز ملی فولاد ایران نام‌گذاری شود.

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

رونق صنعت فولاد با فناوری‌های نوین/ چگونه می‌توانیم از بحران‌ها عبور کنیم؟ / بومی‌سازی و نوآوری: کلید‌های موفقیت در صنعت فولاد

محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: به هر حال، حقیقتی انکارناپذیر در این میان وجود دارد و آن اینکه صنعت فولاد کشور، یکی از افتخارات بزرگ ما به شمار می‌رود. در روزگاری که ایران به سند چشم‌انداز ۱۴ دست یافته و رهبر فرزانه‌مان در سال‌های اخیر همواره بر ارتقای تولید به‌عنوان اولویت اصلی تأکید کرده‌اند، می‌توان امیدوار بود که بسیاری از مشکلات و معضلات کنونی کشور، از جمله تورم، بیکاری و رکود اقتصادی، رنگ ببازد.

این واقعیت را نمی‌توان نادیده گرفت که بسیاری از افرادی که امروز در عرصه تولید فعالیت می‌کنند، با تلاش‌های خستگی‌ناپذیر خود، به چرخه اقتصاد کشور رونق می‌بخشند. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب، این عزیزان را جهادگران نامیده‌اند.

صنعت فولاد با رویکرد بومی‌سازی و بهره‌گیری از دانش جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصین با تجربه، توانسته است در برابر ضربه‌ها و خسارات ناشی از تحریم‌های ظالمانه، مصونیت یابد. در شرایطی که تحریم‌ها تشدید شده‌اند، هوشمندی و درایت ما در مواجهه با این تهدید‌ها به خوبی نمایان شده است و این سند به‌درستی عمل کرده است.

تقویت دانش فنی بومی‌سازی در صنعت فولاد کشور، با جلب مشارکت تأمین‌کنندگان و سازندگان شرکت‌های دانش‌بنیان، راهی است برای حفاظت از صنعت و کشور. با وجود تمامی تنگناها، به‌ویژه در سال‌های اخیر و در شرایط تحریم، تلاش و همت شما دست‌اندرکاران تولید فولاد کشور، و با عنایت خداوند، ایران عزیز ما موفق به کسب جایگاه دهم جهانی شده است.

این توفیق کمی نیست برای کشوری که در آغاز انقلاب، تولیدش تنها یک میلیون و چهارده هزار تن بود و امروز حتی در دهه ۶۰ به دو میلیون و چهارصد هزار تن رسیده است. اما این جایگاه با تهدید‌های مختلفی از داخل و خارج مواجه است. بزرگ‌ترین تهدید داخلی ما، متأسفانه ناترازی‌های انرژی و کسری گاز است که باعث کاهش تولید می‌شود.

این چالش‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا اگر این مشکلات حل نشود، قطعاً وضعیت اقتصادی کشور تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و سفره‌های مردم کوچکتر خواهد شد. ما باید همت کنیم و این مسائل را حل کنیم، زیرا صنعت فولاد پیشران اقتصاد کشور است.

در شرایطی که کشور‌های بزرگ تولیدکننده در حال سرمایه‌گذاری برای احداث کارخانه‌های جدید هستند، ما نیز باید پیشرفت فناوری را جدی بگیریم. هوش مصنوعی و ارتقاء تکنولوژی باید در داخل کشور بومی‌سازی شود تا بتوانیم مزیت‌های رقابتی خود را حفظ کنیم.

من به‌عنوان کسی که سال‌ها در دل تولید کشور فعالیت کرده‌ام، شاهد محدودیت‌های بسیاری بوده‌ام که بر اثر تنگنا‌های انرژی بر صنایع ما تحمیل شده است. اما خوشبختانه در چند ماه اخیر، تلاش‌هایی مضاعف برای رفع این مشکلات صورت گرفته است.

در جلسه‌های دولت همواره بحث ناترازی‌ها و کمبود انرژی برای صنایع مطرح بوده و خوشبختانه رئیس‌جمهور نیز همواره حمایت خود را از تأمین گاز و برق برای تولید ابراز کرده‌اند. اخیراً بسته‌ای با همکاری بخش خصوصی تهیه کرده‌ایم که امیدواریم با تصویب کمیسیون اقتصادی، به هیئت دولت ارائه شود.

برای اینکه بتوانیم ظرفیت تولید فولاد کشور را به‌طور کامل بهره‌برداری کنیم و به ارزش افزوده آن دست یابیم، باید موانع صادرات را کاهش دهیم. فولاد پس از محصولات پتروشیمی، بزرگ‌ترین کالای صادراتی کشور ماست و باید تلاش کنیم تا این صنعت را بیش از پیش رونق ببخشیم.

تقویت صندوق‌های سرمایه‌گذاری سبز: راهی به سوی آینده پایدار/ برنامه‌ریزی‌های جدید برای بهبود شرایط صنعت فولاد به همت وزارت صمت

محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: تجار و صاحبان صنایع کشور در این مدت کوتاه، گام‌های عملیاتی مؤثری برداشته‌اند. به عنوان مثال، پیمان‌های تجاری با پاکستان و دیگر کشور‌های همسایه به صورت کارآمد و با تعرفه‌های صفر به اجرا درآمده است. امیدوارم که بتوانیم این رویکرد را برای صنعت فولاد از اوراسیا آغاز کنیم و نتیجه‌ای مثبت برای تجارت کشور، به ویژه صنعت فولاد، به ارمغان آوریم.

در حوزه معدن، حکمرانی صحیح و سیاست‌گذاری‌های دقیق ضروری است. یکی از اقداماتی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر داریم، راه‌اندازی ستاد مرکزی تحت عنوان “ستاد فولاد” است. این ستاد با مشارکت بخش خصوصی و انجمن تولیدکنندگان تشکیل خواهد شد تا بتوانیم بخشی از تنظیم‌گری‌ها و فعالیت‌هایی که باید انجام دهیم را از طریق وزارت صنایع و انجمن‌ها محقق سازیم و شرایط بهتری برای صنعت فولاد فراهم کنیم.

در گذشته، مشکلاتی وجود داشت که هفته به هفته برطرف می‌شد، اما اکنون باید بر روی تشکیل سرمایه ثابت کشور تمرکز کنیم. هرچند تشکیل سرمایه ثابت به طور کامل وجود ندارد، نباید نگران باشیم؛ چراکه امکان توسعه در کشور همچنان وجود دارد. ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که اعتماد عمومی برقرار شده و می‌توانیم بخشی از سرمایه‌های راکد و غیرمولد را در نزد مردم عزیزمان شناسایی کنیم. با کسب اعتماد و ارائه برنامه‌های مناسب، می‌توانیم این سرمایه‌ها را به چرخه تولید بازگردانیم.

صنعت زنده مشارکت می‌تواند تأثیر به سزایی بر زندگی و رفاه مردم داشته باشد، به ویژه زمانی که سرمایه‌ها در امنیت قرار گیرند و در چرخه تولید قرار بگیرند. این امر نه تنها به رونق بخش صنعت و معدن کمک می‌کند، بلکه مانع از فروش ماهیانه نیز خواهد شد. همچنین، ارتقای تکنولوژی یکی از نکات کلیدی است که باید جدی گرفته شود؛ چراکه سایر صنایع نیز با این چالش مواجه‌اند. امیدوارم شرایط برای صنعت فولاد با سرعت بیشتری بهبود یابد و بتوانیم با مشارکت مردم کارگروه‌هایی تشکیل دهیم که این اهداف را پیگیری کنند و به نتایج ملموسی در بازار‌های کشور دست یابند.

امروز برنامه‌ریزی‌هایی در حال انجام است و مطمئنم بخش زیادی از آنها به نتیجه خواهد رسید. رویکرد جشنواره فولاد برای معرفی تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان زنجیره فولاد بسیار ارزشمند است و از تمامی افرادی که در این راستا تلاش کرده‌اند، قدردانی می‌کنم. همچنین تقویت صندوق‌های سرمایه‌گذاری سبز و ایجاد نیروگاه‌ها از صنعت نیز از جمله درخواست‌هایی است که امیدواریم در تابستان و سال‌های پیش رو منجر به رفع مشکل کمبود انرژی شود.

از اطلس ملی فولاد در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران رونمایی شد

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

در ادامه این جشنواره با حضور وزیر صنعت از اطلس ملی فولاد در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران رونمایی شد.

چهره‌های تأثیرگذار توسعه تکنولوژی و بومی‌سازی زنجیره آهن و فولاد در سال ۱۴۰۳ معرفی شد + روزمه و سوابق

در افتتاحیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در برج میلاد از ۵ چهره تأثیرگذار توسعه بومی‌سازی، ساخت داخل و فناوری زنجیره آهن و فولاد تقدیر به‌عمل آمد.

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

حسین تقی‌‎کهزاد (مدیرعامل فولاد صنعت شادگان)

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

یحیی پالیزدار (مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه)

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

مجید ابوعطیوی (معاون بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان)

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

سجاد شیری (مدیر تولید کارخانه آهن اسفنجی مجتمع ذوب آهن بیستون)

«ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» آغار به کار کرد

علیرضا رجب‎زاده‌یزدی (مدیر کنترل کیفیت مجتمع فولاد کویر کاشان)

منبع: چیلان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده