به گزارش میمتالز، آناهیتا فولادیفر رئیس اداره ابزارهای مشتقه بورس کالای ایران در خصوص صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر ۱۸ صندوق سرمایهگذاری مبتنی بر طلا در بورس کالای ایران در حال فعالیت هستند و ارزش خالص دارایی این صندوقها حدود ۹۶ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: با توجه به وجود ابزارهای متنوع از جمله قراردادهای آتی و اختیار معامله روی این صندوقها، فعالان زیادی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در معاملات زنجیره ابزارهای مبتنی بر صندوقهای طلا در حال فعالیت هستند.
فولادیفر در ادامه به مزایای صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا اشاره کرد و گفت:کاهش ریسک نگهداری فیزیکی طلا اولین و مهمترین مزیت صندوقهای طلا است به طوری که سرمایهگذاری در این صندوقها نیاز به خرید و نگهداری فیزیکی طلا را از بین میبرد و در نتیجه خطراتی مانند سرقت یا هزینههای نگهداری حذف میشوند.
وی افزود: نقدشوندگی بالا دومین مزیت صندوقهای سرمایهگذاری طلا است به طوری که واحدهای این صندوقها به راحتی در بازار سرمایه قابل معامله هستند و سرمایهگذاران میتوانند در هر زمان به نقدینگی دست یابند.
رئیس اداره ابزارهای مشتقه بورس کالا امکان سرمایهگذاری با سرمایه خرد را از دیگر مزیتهای صندوق طلا دانست و تصریح کرد: به دلیل کوچک بودن ارزش واحدهای صندوق، امکان سرمایهگذاری با مبالغ کم نیز وجود دارد. این ویژگی به افراد با سرمایه محدود اجازه میدهد تا بدون نیاز به صرف هزینه زیاد، در بازار طلا حضور پیدا کنند و از مزایای آن بهرهمند شوند.
او به چهارمین مزیت صندوقهای طلا اشاره کرد و گفت: حذف دغدغه تقلب یا اصالت طلا از مزیت دیگر این صندوقهاست، زیرا سرمایهگذاری در این صندوقها نیازی به بررسی اصالت طلا ندارد، زیرا داراییهای آنها بر پایه گواهیهای سپرده سکه و شمش طلا است که توسط بورس اصالت سنجی و تضمین شدهاند.
وی بازدهی مناسب را از دیگر مزیتهای این صندوقها دانست و عنوان کرد: به دلیل تنوع در ابزارهای سرمایهگذاری این صندوقها از ترکیب گواهیهای سپرده طلا و قراردادهای مشتقه استفاده میکنند که امکان بهرهبرداری از تغییرات قیمت طلا را فراهم میکند.
به گفتهی فولادیفر، کاهش هزینههای معاملاتی برای سرمایهگذاران از دیگر مزیت این صندوقهاست، زیرا خرید و فروش طلا بهصورت مستقیم در بازار آزاد هزینههای بیشتری دارد، در حالی که سرمایهگذاری در صندوقهای طلا هزینههای معاملاتی بسیار کمتری دارد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت حرفهای از دیگر مزیتهای این صندوقهاست به طوری که این صندوقها توسط تیمهای متخصص مدیریت میشوند که توانایی تحلیل بازار و اتخاذ تصمیمات بهینه برای سرمایهگذاری را دارند.
فولادیفر در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه معاملات واحدهای صندوقهای طلا در بستر معاملاتی TSETMC معامله میشوند، برای سرمایهگذاری در آنها فقط نیاز به کد سهامداری وجود دارد ولی برای معاملات سایر زنجیره این ابزار مثل قراردادهای آتی یا اختیار معامله مبتنی بر آن، نیاز به دریافت کد بازار مالی بورس کالا نیز وجود دارد.
منبع: کالاخبر