![«مهدی عبوری» مدیرعامل هلدینگ اهداف شد «مهدی عبوری» مدیرعامل هلدینگ اهداف شد](/files/fa/news/1403/11/15/630964_930.jpg)
به گزارش میمتالز، رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ و نخستوزیر ژاپن، شیگرو ایشیبا، روز جمعه اعلام کردند که ژاپن به جای خرید U.S. Steel، به سرمایهگذاری در این شرکت فکر میکند.
ماه گذشته، رئیسجمهور پیشین جو بایدن، پیشنهاد خرید شرکت U.S. Steel توسط شرکت نیپون استیل (Nippon Steel) را رد کرد.
سرمایهگذاری ژاپن در صنعت فولاد آمریکا، به جای خرید کامل شرکت U.S. Steel، میتواند چندین مزیت اقتصادی، صنعتی و ژئوپلیتیکی برای دو کشور به همراه داشته باشد.
از سویی دیگر سرمایهگذاری ژاپن موجب مدرنسازی خطوط تولید و بهبود فناوریهای فولادسازی در آمریکا میشود. شرکتهای ژاپنی مانند Nippon Steel پیشگام در فناوریهای پیشرفته فولاد هستند و این سرمایهگذاری میتواند بهرهوری و رقابتپذیری صنعت فولاد آمریکا را افزایش دهد. از سویی دیگر با سرمایهگذاری ژاپنیها، تولید فولاد در داخل آمریکا افزایش یافته و وابستگی به واردات فولاد، به ویژه از چین، کاهش مییابد. این امر با سیاستهای حمایتی ترامپ از تولید داخلی سازگار است.
اما این همکاری میتواند در بعد اشتغالزایی نیز حائز اهمیت باشد. چراکه افزایش سرمایهگذاری در صنعت فولاد، به ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای کارگران آمریکایی کمک میکند و موجب رشد اقتصادی در مناطقی میشود که به شدت به صنایع سنگین وابسته هستند.
در کنار این موضوع این سرمایهگذاری میتواند روابط اقتصادی آمریکا و ژاپن را تقویت کند و در عین حال، تنشهای تجاری احتمالی بین دو کشور را کاهش دهد. همچنین، باعث ایجاد یک اتحاد استراتژیک اقتصادی در برابر چین و سایر رقبای تجاری میشود.
همچنین سرمایهگذاری شرکتهای ژاپنی موجب ورود تکنولوژیهای نوین، بهینهسازی فرآیند تولید و کاهش هزینههای تولید خواهد شد. این امر به U.S. Steel کمک میکند تا در بازارهای بینالمللی رقابت بهتری داشته باشد.
باید به این نکته اشاره داشت که ژاپن از پیشگامان فناوری فولادهای پیشرفته، مقاوم و کمکربن است. ورود این فناوریها به آمریکا باعث بهبود کیفیت تولیدات فولادی، افزایش بهرهوری و کاهش آلایندههای زیستمحیطی خواهد شد.
در نهایت سرمایهگذاری ژاپن در فولاد آمریکا یک همکاری برد-برد محسوب میشود که به نوسازی صنعت فولاد آمریکا، کاهش وابستگی به چین، ایجاد اشتغال و تقویت روابط اقتصادی دو کشور کمک خواهد کرد. از سویی دیگر این همکاری را میتوان یکی از اقدامات آمریکا در بحث جنگ تجاری با چین دانست. در واقع آمریکا به دنبال تقویت صنعت فولاد خود با شرکای جدید است که میتواند بازار را هم تحت تاثیر قرار دهد.