
به گزارش میمتالز، مهدی میر، رئیس محیط زیست و بهداشت محیط شرکت فولاد هرمزگان با بیان این مطلب در ادامه افزود: بازرسیها و ارزیابیهای برنامهریزیشده، مستندسازی و ارائه گزارشهای نقاط قابل بهبود و پایش روند پیشرفت اقدامات اصلاحی تأثیرات قابلتوجهی در بهبود وضعیت زیستمحیطی کارخانه داشته و پیرو تعهدات سازمان به حفاظت از محیط زیست، پس از گذراندن مراحل ممیزی، شرکت موفق به اخذ گواهینامه ISO ۱۴۰۰۱ شد.
به گفته وی، اقدامات مختلفی در حوزه پایشهای زیستمحیطی مانند آلایندههای هوا و آبوخاک انجام شده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به پایش مستمر و دقیق آلایندهها در کنار تحلیل و بررسی صحیح نتایج و پایش مهمترین ابزارهای کنترلی و مدیریت آلاینده اشاره کرد که نقش کلیدی در شناسایی نقاط بحرانی و بهبود وضعیت زیستمحیطی دارد.
رئیس محیط زیست و بهداشت محیط شرکت فولاد هرمزگان در خصوص اقدامات صورتگرفته برای اندازهگیری میزان آلایندگیها در بخشهای مختلف گفت: در این راستا واحد محیط زیست با استناد به شیوهنامههای پایش، به اندازهگیری آلایندههای هوا و پساب و خاک در قالب خوداظهاری از طریق آزمایشگاه معتمد در ۴ دوره اقدام کرده است.
میر با اشاره به پروژهها و اقدامات صورت گرفته عنوان کرد: با توجه به اهمیت انتشار کربن در مسائل زیستمحیطی و مساله گرمایش جهانی، پروژه بررسی و محاسبه میزان انتشار کربن در سطح فولاد هرمزگان بر اساس استاندارد سایت جهانی World Steel معرفی و اجرا شد.
وی در خصوص حوزه مدیریت پسماندهای صنعتی نیز گفت: در راستای الزامات مصوبات مدیریت پسماندهای صنعتی، نوع و میزان پسماندهای تولیدی واحدهای شرکت و پیمانکاران و نحوه جمعآوری و نگهداری و امحای آن در قالب شناسنامه پسماند تدوین و بهروزرسانی شد. همچنین نوع و میزان پسماند در سامانه جامع مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست به نشانی iranemp.ir خوداظهاری میشود.
بازنگری و بهروزرسانی دستورالعملها مطابق با قوانین و مقررات زیستمحیطی در بخشهای مختلف شرکت فولاد هرمزگان از دیگر اقداماتی است که رئیس محیط زیست و بهداشت محیط شرکت فولاد هرمزگان به آن اشاره کرد.
میر ادامه داد: در چارچوب الزامات سیستم مدیریت محیط زیست، فرآیند شناسایی و ارزیابی جنبههای زیستمحیطی، با همکاری و تعامل با واحدهای مرتبط، انجام شد که نتایج حاصل از این ارزیابی مبنای تعریف اقدامات اصلاحی و رفع مغایرتهای موجود قرار گرفت. همچنین با توجه به اهمیت فرهنگسازی جهت ارتقای آگاهی و دانش زیستمحیطی، در سال ۱۴۰۳ اقدامات متعددی صورت پذیرفت.
وی درباره پیشرفت پروژههای زیستمحیطی شرکت فولاد هرمزگان اظهار کرد: مطابق شیوهنامه نصب و راهاندازی سیستمهای پایش لحظهای و پیوسته سازمان حفاظت محیط زیست، پروژههای تکمیلی سامانههای پایش آنلاین، شامل پروژه طراحی و نصب سیستم پایش آنلاین آلایندههای گاز دودکش فولادسازی و گاز و غبار دودکشها آهک به میزان ۹۵ درصد و مطالعات طراحی سیستم پایش آنلاین پساب واحد آبشیرینکن به میزان ۷۸ درصد پیشرفت داشتهاند.
رئیس محیط زیست و بهداشت محیط شرکت فولاد هرمزگان درخصوص برنامهریزی حفظ و توسعه فضای سبز نیز گفت: پروژه توسعه تصفیهخانه پساب صنعتی جهت تصفیه کامل آب مصرفی با توجه به میزان مصرف آب در صنعت فولاد انجام شد. زیرا استفاده از آبهای نامتعارف میتواند راهکاری نو در صرفهجویی آب و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی باشد. این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۳ به میزان ۸۹ درصد پیشرفت داشته است. همچنین طراحی پروژه سیستم تخلیه مناسب پساب آبشیرینکن به دریا جهت رعایت استانداردها و کاهش غلظت شوری پساب و رساندن آن به استاندارد تخلیه، صورت گرفته که حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشته است.
یکی دیگر از مواردی که میر به آن اشاره کرد بهبود وضعیت هوای محیطی پروژه بهینهسازی سیستمهای غبارگیر احیا و فولادسازی بود که هماکنون در حال انجام است و تا پایان سال گذشته ۵۶ درصد پیشرفت داشته است.
به گفته وی، احداث حوضچه تبخیری جهت جمعآوری پساب روغنی سایت در محوطه تصفیهخانه، اجرای پروژه سولفورزدایی برای بهبود فرآیند احیا مستقیم و کاهش آلایندگی هوا، مشارکت در طرح جمعآوری و انتقال تصفیه پساب شهر بندرعباس جهت تأمین بخشی از آب مصرفی، کمک به حفظ منابع آبی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست نیز از دیگر طرحها در این حوزه بوده است.
میر در پایان عنوان کرد: در همین زمینه شرکتهای فولاد هرمزگان و شرکت ستاره سیمین هرمز که یکی از شرکتهای زیرمجموعه فولاد هرمزگان است، هرکدام ۱۲۵ میلیون مترمکعب پساب را خریداری کردند که میتواند نقش بسزایی در کنترل آلودگی محیط زیست دریایی شهر بندرعباس داشته باشد.
منبع: فولاد هرمزگان