
به گزارش میمتالز، محمدعلی دهقاندهنوی، در پاسخ به سوالی درباره واردات گوشیهای آیفون اظهار داشت: «با توجه به محدودیتهای تحریمی و لزوم مدیریت منابع ارزی، اولویت با کالاهای اساسی و ضروری است و طبیعتاً کالاهای لوکس مانند آیفون که قیمت بالایی دارند، در اولویت پایینتری قرار میگیرند.»
دهقاندهنوی در ادامه در پاسخ به ابهاماتی در مورد ترخیص نیم میلیارد دلار آیفون در بازه زمانی کوتاه پس از آزادسازی واردات، و همچنین «مکانیسمهای فعلی مانند واردات در مقابل صادرات خود و عدم وجود خدمات پس از فروش رسمی، تاکید کرد، مدیریت ارزی واردات به تفکیک کالا و تولیدکننده انجام میشود.
وی گفت: «برای مدیریت بهینه واردات، راهکارهای متعددی در دست اجراست که مهمترین آنها شامل تعرفهگذاری هوشمند، تقویت سامانههای نظارتی و توجه به ملاحظات فناورانه است.»
به گفته معاون وزیر صمت، ممنوعیت واردات و یا افزایش شدید تعرفه واردات ممکن است به افزایش قاچاق و تشکیل بازار سیاه منجر شود و کارکردهای مد نظر سیاستگذار را در پی نداشته باشد.
رئیس سازمان توسعه تجارت از اجرای سیاستهای متمایز برای مدیریت واردات خبر داد و گفت: در معاونتهای تخصصی وزارت صمت و همچنین ستاد این وزارت خانه مدیریت سقف واردات برای هر کالا و همچنین هر بازرگان انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به تفکیک سیاستها برای محصولات مونتاژ داخلی و وارداتی از اختصاص سهمیههای مشخص به هر بازرگان جهت واردات کالا خبر داد.
دهقاندهنوی با اشاره به تجربیات گذشته گفت: وقتی محدودیتها بیش از حد سختگیرانه باشد، فقط باعث رونق بازار سیاه میشود. باید بین کنترل ارزی و پاسخ به نیازهای بازار و مردم تعادل برقرار کنیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم