به گزارش می متالز، ۱۷ ماه از شروع جنگ تجاری میگذرد و در شرایطی که ایالات متحده آمریکا خود با وضع تعرفهها موجب افزایش عدم قطعیت در جهان شده است، دلار آمریکا بیش از هر زمان دیگری بهعنوان دارایی امن نقش ایفا کرد.
شاخص دلار که نرخ برابری آن را در برابر سبدی از ارزهای جهانی اندازه گیری میکند، طی ۱۲ ماه گذشته بازدهی ۱٫۵۶ درصدی داشته است.
در حالی که در اولین ماه از شروع سال میلادی شاخص دلار در سطح ۹۵٫۵۸ واحد قرار داشت، در آخرین روز از معاملات سال ۲۰۱۹ به سطح ۹۷٫۶۵ واحد رسید.
نمودار زیر روند سالانه شاخص دلار را در سالی که گذشت نشان میدهد:
بهترین عملکرد شاخص دلار به ماه سپتامبر مربوط میشود. در این ماه با افزایش عدم قطعیتهای مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا از یکسو و وضع تعرفههای جدید بر کالاهای چینی از سوی ترامپ، روند صعودی دلار در برابر سایر ارزها شدت گرفت.
از دیگر عواملی که موجب بازدهی مثبت دلار در سال جاری شد، میتوان به انتشار دادههای اقتصادی نا امید کننده و عملکرد ضعیف بخش تولید و خدمات در اروپا اشاره کرد.
با این حال، به عقیده بسیاری از کارشناسان با نهایی شدن فاز اول توافق تجاری میان پکن و واشینگتن، کاهش نگرانیها از کند شدن رشد اقتصادی در جهان، کاهش نرخ بهره در بانکهای مرکزی و افزایش تقاضا برای داراییهای پرریسک، دلار در سال ۲۰۲۰ روند نزولی را در پیش خواهد گرفت.
سرنوشت دلار در سال ۲۰۲۰ به رشد جهانی و تحولات مربوط به جنگ تجاری میان چین و آمریکا وابسته است. زمانی که شاخص احساسات سرمایه گذاران مثبت است، تمایل آنها برای انباشت داراییهای پرریسک افزایش و در نتیجه ارزش دلار کاهش مییابد.