تاریخ: ۰۴ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۴۹
بازدید: ۲۰۸
کد خبر: ۲۳۳۵۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

مهمترین علت روند منفی بورس + پیش بینی شاخص و عامل کاهش نوسانات

مهمترین علت روند منفی بورس + پیش بینی شاخص و عامل کاهش نوسانات
‌می‌متالز - کارشناس بازار سرمایه با اعلام مهمترین علت روند منفی در معاملات و ریسک فعلی، وضعیت شاخص در آبان را پیش بینی کرد.

به گزارش می‌متالز، پیمان حدادی با اشاره به روند معاملات بورس در مهر ماه اعلام کرد: بازار سهام در نخستین ماه از فصل پاییز نوساناتی شدید را تجربه کرد و شاخص بورس در کانال ۱.٣ تا ۱.۴ میلیون واحدی در نوسان بود و عمده قیمت سهام شرکت‌های حاضر در بورس در مسیر کاهشی و نزولی شدید قرار گرفتند. وجود تعطیلات ابتدای مهر باعث شد سهامدارانی که با دید کوتاه مدت به دنبال سرمایه گذاری هستند جهت کاهش ریسک موجود، اقدام به فروش سهام کنند.

در دهه نخست مهر و با پیش بینی مثبت گزارشات تولید و فروش شهریور شرکت ها، انتظار فعالان این بود به مرور و تا انتهای ماه، افزایش حجم معاملات و رشد قیمت سهام شرکت‌ها صورت بگیرد در حالی که معاملات بازار طبق پبش بینی‌ها پیش نرفت. در پایان مهر و با انتشار صورت‌های مالی شرکت ها، بازار به این نکته رسید که صنایع حاضر طی ٦ ماه نخست سال مسیر معقولی را پشت سر نگذاشت.

حتی برخی از صنایع مانند بانکی‌ها و پالایشی‌ها سود‌های سال گذشته را محقق نکردند یا رشد سودآوری آن‌ها نسبت به دوره مشابه سال گذشته بسیار کم بود. در مقابل، گروه‌های پتروشیمی، فلزات اساسی، معدنی‌ها و برخی از شرکت‌های سیمانی گزارشات خوبی نسبت به دیگر صنایع مخابره کردند، اما باز هم کلیت بازار منفی بود و اتفاق مثبتی رخ نداد.


مهمترین علت وجود روند منفی در معاملات بازار


مهمترین علت وجود روند منفی در معاملات، نبود نقدینگی که خود نشأت گرفته از چند عامل بود. در ابتدا جذاب شدن بازار رمز ارز‌ها در ایجاد چنین روندی بی‌تاثیر نبود. نبود چشم انداز روشن و امیدوارکننده نسبت به بازار در بین سهامداران، سبب ایجاد نوسان در معاملات شد و برخی از فعالان در انتظار اجرای عملی برخی از وعده‌ها برای بهبود وضعیت بودند.


اثر تغییر رییس سازمان بورس بر معاملات


جابجایی و تغییر رییس سازمان بورس و اعضای هیات مدیره بصورت کوتاه مدت و برای دو روز سبب ایجاد تاثیر مثبت در بازار سهام شد. در ابتدا فعالان انتظار داشتند تغییر رییس سازمان بورس به عنوان فرد مورد قبول بتواند تا حدودی تغییر دهنده و کمک کننده به معاملات برای بازگشت شاخص بورس به مسیر صعودی و تداوم آن باشد در حالی که چنین اتفاقی هم تاثیری بر معاملات نداشت و صعود شاخص بورس محقق نشد.

با وجود اینکه قیمت ارز با تغییر چندان زیادی همراه نبود و حتی در برخی از مواقع زمینه رشد قیمت در بازار‌های جهانی فراهم بود، اما باز هم قیمت سهام شرکت‌ها افت داشت. در این زمینه می‌توان به عدم ریسک پذیری فعالان اشاره کرد که نشأت گرفته از ابهاماتی است که امکان دارد در لایحه بودجه ١٤٠١ نشان داده شود و ممکن است در برخی از صنایع با تاثیر منفی همراه باشد. با توجه به اصلاح شاخص بورس در مهر ماه، انتظار می‌رود شرکت‌هایی که گزارشات مثبتی از عملکرد منتشر کردند نسبت به باقی سهام شرکت‌ها معاملات بهتری را ثبت کنند و قیمت سهام آن‌ها افزایش پیدا کند.


پیش بینی روند معاملات در آبان ماه


طبق پیش بینی‌ها به نظر می‌رسد شاخص بورس در آبان ماه در محدوده ۱.٣ تا ۱.۴ میلیون واحدی در نوسان باشد مگر آنکه اتفاقات مثبتی برای کمک به برخی از صنایع در راستای لغو قیمت گذاری دستوری صورت گیرد و بازار به دوران رونق بازگردد. در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌توان شاهد اثر مثبت این اتفاق در بازار بود. به طوری که تا حدودی از نوسانات ایجاد شده کاسته شود.

افزایش نرخ بهره از جمله ریسک‌های تهدیدکننده بازار است و طی روز‌های گذشته افزایش یافت و به محدوده ٢٠ درصد رسید. حال اگر این نرخ باز هم با افزایش همراه شود می‌تواند به عنوان مهمترین ریسک فعلی بازار مورد توجه قرار گیرد.

منبع: بورس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده